Πάμε Ταξίδι , News

Η Aegean ανακοίνωσε νέα δρομολόγια για τον χειμώνα σε 14 χώρες

Απευθείας Ντουμπάι η AEGEAN και 8 ακόμα νέοι προορισμοί στο χειμερινό πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2023

Η AEGEAN ανακοινώνει το νέο «Χειμερινό Πρόγραμμα Δρομολογίων 2023/24» και δίνει νέες, αυξημένες επιλογές στους επιβάτες της, με 18 νέα δρομολόγια σε 14 χώρες (σε σχέση με το περυσινό χειμερινό πρόγραμμα).

Ειδικότερα, προκειμένου να προσφέρει νέες ταξιδιωτικές επιλογές στους επιβάτες της και κατά τη χειμερινή περίοδο, επεκτείνει το δίκτυό της σε προορισμούς της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής, των Βαλκανίων, αλλά και της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία θα συνδέει το αεροδρόμιο της Αθήνας με νέους προορισμούς, όπως το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), το Λούξορ και το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, το Ίνσμπρουκ (Αυστρία), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία), το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), το Κισινάου (Μολδαβία), καθώς και για πρώτη φορά το Κάιρο από τη Θεσσαλονίκη.

Η ελληνική εταιρεία θα πετά από τις 11 Νοεμβρίου με 6 δρομολόγια την εβδομάδα (εκτός Πέμπτης) στο Ντουμπάι, προσβλέποντας σε υψηλές πληρότητες λόγω των αυξημένης διάθεσης των Ελλήνων για ταξίδια, αλλά και άλλων πολιτών, από διάφορες χώρες, διότι το Ντουμπάι είναι και προορισμός transit.

Ταυτόχρονα, διατηρεί για πρώτη φορά κατά τη χειμερινή περίοδο τα δρομολόγια από την Αθήνα προς το Μπρίστολ και το Μπίρμινχαμ, τη Μάλαγα, το Μπιλμπάο, το Ταλίν, τη Ρίγα, την Τυνησία, αλλά και προς τη Βαρκελώνη από τη Θεσσαλονίκη, στηρίζοντας την επέκταση της τουριστικής περιόδου, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη συχνότητα και σε σημαντικούς «καθιερωμένους» προορισμούς, προσθέτοντας μια δεύτερη καθημερινή πτήση από την Αθήνα προς τη Φρανκφούρτη.

Συνολικά η εταιρεία στο χειμερινό της πρόγραμμα θα έχει 118 προορισμούς -31 εσωτερικού και 87 εξωτερικού (+23 από το 2022-2023) σε 44 χώρες, με 157 δρομολόγια (+28 από το 2022-2023). Θα προσθέσει 800.000 θέσεις σε σχέση με πέρυσι και θα επιχειρεί με 76 αεροσκάφη (εκ των οποίων 28 νέα Airbus A320/321 neo) και 40 jet.

Επιδίωξη του νέου προγράμματος είναι να παρέχει συνεχώς νέες επιλογές στους ταξιδιώτες, αλλά και πλέον να προσφέρει εποχικούς προορισμούς περισσότερο κατάλληλους για την «εκτός καλοκαιριού» περίοδο (όπως το Σάρμ Ελ Σέιχ, το Λούξορ, το Ίνσμπρουκ) μετά και το επιτυχημένο εγχείρημα των πτήσεων προς το Μαρακές, την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

Παράλληλα, η εταιρεία εξελίσσει σταδιακά την προσπάθειά της για «τουρισμό όλο το χρόνο» με διατήρηση τακτικών πτήσεων από/προς τη Ρόδο, το Ηράκλειο και την Καλαμάτα έως και τον Νοέμβριο και έναρξη της νέας σεζόν νωρίς τον Μάρτιο του 2024, καθώς και με τη λειτουργία ναυλωμένων πτήσεων από τη Ρόδο, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος σε συνεργασία με Tour Operator του εξωτερικού, διαθέτοντας 35.000 θέσεις, προς 22 ευρωπαϊκούς προορισμούς σε 8 χώρες, στο διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023 και Φεβρουαρίου – Μαΐου 2024.

Το ενισχυμένο νέο χειμερινό πρόγραμμα της AEGEAN αποτελεί συνέχεια του πολύ δυνατού 9μήνου όπως καταγράφηκε από τα τελευταία στοιχεία επιβατικής κίνησης.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε και η νέα απευθείας πτήση Αθήνα – Ντουμπάι, αλλά και η δεύτερη καθημερινή πτήση προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από την Αθήνα, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η διασυνδεσιμότητα του δικτύου της με διεθνείς αεροπορικούς κόμβους, στο πλαίσιο των σημαντικών νέων αλλά και των καθιερωμένων συνεργασιών της εταιρείας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close