Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2023
Η ανάγκη ολιστικής προσέγγισης των ασθενών με καρκίνο διασφαλίζεται με τη συμπόρευση τους με τους ιατρούς. Θέματα που άπτονται της ανάγκης αυτής, απασχόλησαν το «1ο Oncology Forum» που διοργανώθηκε από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.
Το «1ο Oncology Forum» πραγματοποιήθηκε στις 28 και 30 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 χρόνων προσφοράς του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου και έχει στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός, ανοίγοντας κανάλια διαλόγου με την κοινωνία, παρουσιάζοντας και συζητώντας τα νεότερα δεδομένα στον τομέα της ογκολογίας. Επιδίωξη του Φόρουμ, είναι η ανάδειξη της πολυδιάστατης προσέγγισης του καρκίνου και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ενημέρωσης για θέματα πρόληψης, καθώς και θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Προλογίζοντας το Φόρουμ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, κ. Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης, ευχαρίστησε το κράτος και την Τράπεζα Κύπρου για τη διαχρονική τους στήριξη στο Κέντρο. «Τα τελευταία 25 χρόνια, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, έχει εξελιχθεί σε έναν φάρο ελπίδας, αισιοδοξίας και υψηλής ιατρικής φροντίδας, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία όχι μόνο από την άποψη της τεχνολογικής υποδομής και επιστημονικής προόδου, αλλά και της αφοσίωσης του προσωπικού του Κέντρου» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «αυτοί αποτελούν την ψυχή του Ογκολογικού, αλλά και την κινητήριο δύναμη για το μέλλον».
Κατά τον χαιρετισμό της στο Φόρουμ, η Υπουργός Υγείας, Δρ. Πόπη Κανάρη, συγχαίροντας την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Κέντρο, σημείωσε ότι το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου «αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εξυπηρετώντας άτομα με εμπειρία καρκίνου», επισημαίνοντας ότι είναι το «πρώτο νοσοκομείο στην Κύπρο και την Ελλάδα που έλαβε πιστοποίηση ποιότητας από την Caspe Healthcare Knowledge Systems (CHKS), τον κορυφαίο ευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποίησης νοσοκομείων».

Το πρώτο μέρος του Oncology Forum, στις 28 Σεπτεμβρίου, απευθύνθηκε σε φοιτητές ιατρικής, νοσηλευτικής και φαρμακευτικής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με τους ειδικούς, σε θέματα που αφορούν στην Παθολογία Ογκολογία, στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία και στην Επεμβατική Ακτινολογία.
Το δεύτερο μέρος του Φόρουμ, που έλαβε χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου, απευθυνόταν κυρίως προς το ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε μια σύντομη αναδρομή του έργου και της αποστολής του του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου τα τελευταία 25 χρόνια. Ακολούθως το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επιστημονικές παρουσιάσεις που διαπραγματεύτηκαν νεότερα δεδομένα γύρω από τις στοχευμένες θεραπείες όπως η ανοσοθεραπεία, τις τεχνικές ακτινοθεραπείας, τις θεραπείες με ραδιοφάρμακα, καθώς και θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με το κοινό και τους συμμετέχοντες απαντώντας σε ερωτήσεις και λύνοντας απορίες.

Το τελευταίο σκέλος του Φόρουμ είχε ως επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο και την παρουσίαση εμπειριών μέσα από τα μάτια των ασθενών με καρκίνο. Μέσα από μία ιδιαίτερα ζωντανή και παραγωγική συζήτηση ήρθαν αβίαστα στην επιφάνεια προσωπικές ιστορίες, φόβοι, ανησυχίες, συναισθήματα, καθώς και πράγματα από τα οποία άντλησαν δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Κοινός παρονομαστής για όλους τους ασθενείς ήταν η ελπίδα αλλά και η στήριξη που δέχθηκαν από το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Κέντρου. Αναμφισβήτητα οι σκέψεις και οι εμπειρίες που απλόχερα μοιράστηκαν με το κοινό, αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης, ελπίδας και αισιοδοξίας προς όλους.
Σχετικά
Η πισίνα της Πιτσιλιάς άνοιξε ξανά (σήμερα) και μας καλεί για δροσερές βουτιές
Η αναμονή τελείωσε! Η πισίνα του Αγίου Ιωάννη άνοιξε ξανά
Δείτε πώς άλλαξε η Πλατεία Ηρώων – Οι φωτογραφίες από ψηλά που εντυπωσιάζουν
Από εργοτάξιο σε σύγχρονη πλατεία
Lidl Better Living Days #summer2026: Ένα μοναδικό ταξίδι ευεξίας, γεμάτο γεύση, ενέργεια και χαμόγελα σε όλη την Κύπρο
Με 6 προορισμούς, πάνω από 1.700 συμμετέχοντες και περισσότερες από 3.500 μερίδες, η Lidl Κύπρου επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά τη διαρκή δέσμευσή της για την προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής για μικρούς και μεγάλους
Νέος Γενικός Διευθυντής του Hilton Nicosia ο Ilio Rodoni
Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στο Hilton Nicosia αναλαμβάνει ο Ilio Rodoni, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κ. Εύρο Στυλιανού, μετά την πρόσφατη αφυπηρέτησή του.
Όταν ένα ελληνικό ξενοδοχείο γίνεται γαστρονομικός προορισμός: Τα εστιατόρια που αξίζει να ανακαλύψετε, ακόμη κι αν δεν μένετε εκεί
Τα σύγχρονα luxury resorts επενδύουν πλέον στη γαστρονομία ως έναν αυτόνομο λόγο επίσκεψης, δημιουργώντας εστιατόρια που λειτουργούν ως προορισμοί από μόνα τους και προσελκύουν ταξιδιώτες αλλά και κατοίκους της κάθε περιοχής
«Ελευθερία, ασφάλεια και προσωπική εξέλιξη» – Τι κρύβεται πίσω από την τάση των «σόλο» ταξιδιών
Μια νέα έρευνα δείχνει ότι όλο και περισσότεροι επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνοι τους, αναζητώντας ελευθερία, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και την ευκαιρία να ζήσουν εμπειρίες με τους δικούς τους όρους
Αεροπορική εταιρεία θα χρεώνει και τις χειραποσκευές στα ντουλάπια της καμπίνας
Η νέα πολιτική τίθεται σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2027 – Δωρεάν μόνο η μικρή τσάντα κάτω από το κάθισμα
«Κολλημένη» στα 40άρια η Κύπρος- Μπαίνει σε ισχύ νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση
Προσκύνημα σε 5 εκκλησίες του Χρυσοσωτήρος που γιορτάζουν (σήμερα)
Σήμερα σού προτείνουμε εκδρομή και προσκύνημα σε 4 γνωστές-άγνωστες εκκλησίες στο χωριό!
Διεθνώς αναγνωρισμένα κρασιά στην κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής από τη Lidl Κύπρου
Με σφραγίδα ποιότητας από τους Masters of Wine, η κάβα της εταιρείας συνδυάζει εξαιρετική ποικιλία, διεθνείς διακρίσεις και την κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής.
Christmas Markets 2026: 12 παραμυθένιες αγορές της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθείς φέτος
Από τη Βιέννη και τη Νυρεμβέργη μέχρι το Στρασβούργο, την Πράγα και την Κοπεγχάγη, συγκεντρώσαμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές που αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμα ενός χειμωνιάτικου ταξιδιού μαζί με τις ημερομηνίες λειτουργίας τους
Ανακοινώθηκε ένα ακόμα Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Ποια χωριά ανακοίνωσαν μέχρι σήμερα τη συμμετοχή τους στο θεσμό του Υφυπουργείου Τουρισμού