Δημοσιεύτηκε στις 06 Οκτωβρίου 2023
Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία υπόσχεται να χαρίσει το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ελιάς και Παράδοσης που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωμβρίου στην πλατεία του χωριού Αναλυόντας στην επαρχία Λευκωσίας.
Το φεστιβάλ που θα ξεκινήσει στις 11.00 θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μάζεμα ελιών, θεατρικό εργαστήρι, παραδοσιακούς χορούς, μουσικό πρόγραμμα με τη Βασιλική Χατζηαδάμου, εκθέσεις και διαγωνισμό για την πιο νόστιμη ελιόπιτα! Επίσης θα πραγματοποιείται καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ παρασκευή χαλουμιών, τραχανά, μακαρονιών, ζιβανίας και παλουζέ.
Η Χρύσω Λέφου μαζί με την Χρυσούλα Ηροδότου και άλλες μαστόρισσες του χωριού θαζυμώνουν και θα ψήνουν ελιόπιτες και ψωμιά στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο θα κερνά καπήρες με ελαιόλαδο, ρίγανη και ελιές, ενώ το παραδοσιακό καφενείο θα κερνά καφέ και λεμονάδα!
Στον χώρο θα πωλούνται σουβλάκια, κλέφτικο, μπιφτέκια, λουκουμάδες, κούπες, πίτες, καφέδες και ποτά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα πιο κάτω:


*Kεντρική εικόνα: irene_matys/Visit Cyprus
Σχετικά


Πάσχα στην Γαλάτα με μουσική, χορό και παιχνίδι
Από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι την Τρίτη του Πάσχα


Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για τον 5ο αγώνα Run for Autism Half Marathon
Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε

Ανοιξιάτικο πασχαλινό σαββατοκύριακο στο Υφαντουργείο στην Παλιά Λευκωσία
Με πρωταγωνιστές το εκρηκτικό SecondLife Wardrobe Gala & το Μοναδικό DIM (Did It Myself) Bazaar

Πασχαλινές Εκδηλώσεις στο My Mall: Γνωρίστε από κοντά την αγαπημένη μασκότ Πέπα!
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μαγικές στιγμές με δημιουργικές δραστηριότητες, διαδραστικά εργαστήρια

Ξεκινάει σήμερα το Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού Παραλιμνίου «Φωνές τζιαι Θύμησες»
Δύο μοναδικά στοιχεία της πολιτιστικής ταυτότητας του Παραλιμνίου, η «Φωνή Παραλιμνίτσσα» και «Το Παναΰριν τ’ Άη Γιωρκού», στο επίκεντρο του φετινού πρώτου φεστιβάλ.


Το Άρσος έφτιαξε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκδηλώσεις για το Πάσχα
Παραδοσιακά παιχνίδια, τόμπολα, παλουζές, φλαούνες κι άλλα πολλά!

Το Σάββατο στο ειδυλλιακό Μεσαιωνικό Μοναστήρι της Αγίας Νάπας θα ψαλούν τα Κάλαντα του Λαζάρου
Εκδήλωση για τον Άγιο Λάζαρο διοργανώνει το Σάββατο του Λαζάρου το Δ.Δ Αγίας Νάπας-Δήμου Αγίας Νάπας

Παιχνίδια, διαγωνισμοί και φαγητό για μικρούς και μεγάλους στην "2η Μαγιάτικη Οδό"
Στην Επισκοπή με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Το Ακάκι έχει ετοιμάσει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα με πασχαλινές εκδηλώσεις
Η Εταιρεία Ανάπτυξης Ακακίου «Ο ΣΕΡΡΑΧΗΣ» διοργανώνει ακόμη μια χρονιά, Πασχαλινές εκδηλώσεις στην Πλατεία Ακακίου, την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα!