Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2023
Ο παγκοσμίως διάσημος Ιταλός τενόρος Alessandro Safina γιορτάζει τα 60 του χρόνια με μια μοναδική παράσταση, συνοδεία ορχήστρας δωματίου, στο Zante της Λεμεσού, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου.
Με τον δίσκο του Insieme A Te να έχει πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα, ο Alessandro Safina, απόφοιτος του Florentine Conservatory, ξεκίνησε ως ένας διεθνώς αναγνωρισμένος τραγουδιστής της όπερας που είχε αναλάβει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σκηνές των σημαντικότερων ευρωπαϊκών θεάτρων. Με τις ερμηνείες του, ωστόσο, σε πασίγνωστα έργα όπως τα La Boheme και Κουρέας της Σεβίλλης πέρασε τα "ακαδημαϊκά" όρια της όπερας ως μουσικού είδους και σχεδόν ολομόναχος δημιούργησε ένα νέο, επαναστατικό μουσικό ρεύμα που αργότερα θα γινόταν γνωστό ως "rock opera". H μαζική του επιτυχία βασίστηκε στον ισορροπημένο συνδυασμό υπέροχης φωνής, γοητείας, σπάνιου ταλέντου και δημιουργικού θάρρους που τον ώθησε στο να συνταιριάξει όπερα με ποπ, ροκ και σόουλ.
Το πρώτο του single με τίτλο Luna σκαρφάλωσε στα ευρωπαϊκά charts και έγινε το βασικό μουσικό θέμα της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Clone. Ακολούθησε η συνεργασία με τον σκηνοθέτη Baz Luhrmann για το soundtrack της ταινίας του Moulin Rouge και η απόδοση τού Music Of the Night του Andrew Lloyd Webber προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ. Τα πέντε σόλο άλμπουμ του και τα καταπληκτικά ντουέτα με τους Elton John (Your Song), Rod Stewart (Don't Get Around Much Anymore), Chrissie Hynde, Andrea Bocelli και Sumi Cho του χάρισαν βραβεία, χρυσούς δίσκους και sold out συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το setlist της βραδιάς θα περιλαμβάνει νέο υλικό και φυσικά όλα τα γνωστά κομμάτια συνοδεία ορχήστρας δωματίου.
Χορηγός Επικοινωνίας CHECK IN.
Σχετικά
Η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην Κύπρο, με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου
Δύο μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού και μια θαυμάσια ορχήστρα συναντιούνται στη σκηνή του Παττιχείου!
Θοδωρής Φέρρης: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη μεγάλη συναυλία του στη Λάρνακα
Με μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, οι συναυλίες της περιοδείας υπόσχονται μοναδικές μουσικές εμπειρίες, γεμάτες ένταση, συναίσθημα και ατμόσφαιρα
Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για το 38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ
Δίνουμε και φέτος ραντεβού στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2026, στον γνωστό χώρο της τάφρου της Πύλης Αμμοχώστου, στη Λευκωσία
H Mελίνα Ασλανίδου έβαλε την Κύπρο στο summer tour της
Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της στην Κύπρο
Λύμπια 2026: Οι 9 «καυτές» συναυλίες αυτό το καλοκαίρι στα Λύμπια
Aνακοινώθηκαν τα πιο δυνατά live του φετινού καλοκαιριού
O Δημήτρης Μπάσης έρχεται Κύπρο το καλοκαίρι
μια ξεχωριστή μουσική παράσταση γεμάτη συναίσθημα, μεγάλες επιτυχίες και αυθεντική λαϊκή ψυχαγωγία
Eurovision 2026: Ο Akylas στον μεγάλο τελικό - Ποιες χώρες πέρασαν από τον Α' Ημιτελικό
Ο Έλληνας καλλιτέχνης εντυπωσίασε το κοινό και κέρδισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, διεκδικώντας την πρώτη θέση στον φετινό διαγωνισμό
Eurovision 2026: Η Ελλάδα πέρασε στον Μεγάλο Τελικό (βίντεο)
Δείτε την εμφάνιση της Ελλάδας στον Α’ Ημιτελικό
Eurovision 2026: 10 facts που πρέπεις να ξέρεις πριν τον πρώτο ημιτελικό
Η Eurovision 2026 βρίσκεται στην τελική ευθεία, με τους eurofans να μετρούν αντίστροφα για τις πρώτες εμφανίσεις.
Αναβάλλεται η συναυλία του Νίκου Μακρόπουλου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»
Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία
Eurovision: Από τον Ρακιντζή μέχρι την Conchita – Οι εμφανίσεις που σόκαραν και έγραψαν ιστορία
H σκηνή της Eurovision έχει χαρίσει μερικές από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στην ποπ κουλτούρα.