Cinema: Τα Καλύτερα

Killers of the Flower Moon

Leonardo DiCaprio και Robert De Niro ενώνουν ξανά δυνάμεις στο επικό γουέστερν του Martin Scorsese

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2023

Τέσσερα χρόνια μετά το υποψήφιο για 10 βραβεία Όσκαρ "The Irishman", ο Martin Scorsese, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, με το -πρώτο του- επικό γουέστερν, "Killers of the Flower Moon", κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του David Grann σχετικά με τη γέννηση του FBI.

Στην ταινία, ο θρυλικός σκηνοθέτης, συνεργάζεται για έκτη φορά με τον Leonardo DiCaprio και δέκατη με τον Robert De Niro, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται και οι τρεις τους μαζί. Να θυμίσουμε ότι οι δύο κορυφαίοι ηθοποιοί ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους στη μεγάλη οθόνη πριν από 30 χρόνια, στην ταινία "This Boy's Life".

Η ιστορία τοποθετείται στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920 όπου τα μέλη της φυλής Οσέιτζ που είχε πλουτίσει λόγω του πετρελαίου που ανακαλύφθηκε στη γη τους αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Οι κτηνώδεις αυτές δολοφονίες έμειναν στην Ιστορία ως Κράτος του Τρόμου.

Ο Leonardo DiCaprio υποδύεται τον Ernest Burkhart, ένα κάτοικο της Οκλαχόμα που παντρεύεται τη Mollie Kyle (Lily Gladstone), μια ιθαγενή γυναίκα που έχει κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία πετρελαίου. Ο Robert De Niro,, υποδύεται τον θείο του Ernest, William Hale, έναν κτηνοτρόφο που εμπλέκεται στη συνωμοσία για την κλοπή της γης και του πλούτου των Οσέιτζ. Τέλος, ο Jesse Plemons υποδύεται έναν πρώην Texas Ranger, ο οποίος αποστέλλεται από τον J. Edgar Hoover για να ερευνήσει την υπόθεση για λογαριασμό του νεοσύστατου FBI. Συμμετέχουν επίσης ο John Lithgow και ο Brendan Fraser.

Το "Killers of the Flower Moon" έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον Μάιο στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου απέσπασε παρατεταμένο χειροκρότημα διάρκειας εννέα λεπτών και διθυραμβικές κριτικές.

Το σενάριο φέρει την υπογραφή του Martin Scorsese και του Eric Roth (ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για το σενάριο του "Forrest Gump") σε μουσική του πρώην κιθαρίστα και τραγουδοποιού του συγκροτήματος The Band, Robbie Robertson, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο.

Η διάρκεια του φιλμ ανέρχεται στις 3 ώρες και 26 λεπτά. Θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου και αργότερα θα είναι διαθέσιμο στο Apple TV+.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close