Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2023
Μια Σενεγαλέζα μετανάστρια στη Γαλλία δικάζεται για τον θάνατο της μικρής της κόρης. Καθώς ξετυλίγεται η διαδικασία τίποτε δεν μοιάζει με αυτό που φαίνεται.
Στηριζόμενη σε πραγματικά γεγονότα, η Γαλλίδα με σενεγαλική καταγωγή σκηνοθέτιδα Alice Diop αφηγείται δραματουργικά την πορεία της δίκης, ενώ αναδεικνύει στη συνταρακτική ιστορία της τις διαστάσεις του φύλου, της φυλής και της μόρφωσης.
Η ταινία κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα – Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας, το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και διακρίθηκε ανάμεσα στις 9 φιναλίστ για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.
Η ταινία "Saint Omer" θα προβληθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 20.15, στο Ρίο 3, από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού.
Σχετικά
Song Sung Blue
Ο Hugh Jackman και η υποψήφια για Όσκαρ Kate Hudson πρωταγωνιστούν σε μία συναρπαστική αληθινή ιστορία
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Κύπρο με 9 επιλεγμένες ταινίες
Το Φεστιβάλ ταξιδεύει για άλλη μια χρονιά στο νησί μας, προσφέροντας στους κύπριους σινεφίλ την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες ταινίες μικρού μήκους.
Προβολή της ταινίας "It Was Just an Accident"
Το φιλμ που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 2025 και διεκδικεί μεταξύ άλλων το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας
Hamnet
Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που ενέπνευσε τη δημιουργία του διαχρονικού αριστουργήματος του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, “Άμλετ”
Primate
Η πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς: Survival horror με φονικό χιμπατζή και ασταμάτητη αδρεναλίνη!
Mercy
Ο Chris Pratt έχει 90 λεπτά για να αποδείξει την αθωότητά του σε μια AI-δικαστή που ο ίδιος δημιούργησε!
Chickenhare and the Secret of the Groundhog
Ένα φανταστικό ταξίδι γεμάτο δοκιμασίες σε εντυπωσιακούς, άγνωστους κόσμους
Father Mother Sister Brother
Η ταινία του Jim Jarmusch με ένα all-star cast που απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας