Δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου 2023
Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 θα καταγραφεί στην Κύπρο η πανσέληνος Οκτωβρίου, αν δεν θέλεις να την απολαύσεις απ' το σπίτι, πιο κάτω σου δίνουμε 4 προτάσεις που μπορεί να σου κάνουν το "κλικ".
Νέο Δημαρχείο Λευκωσίας
Πάμε στην οροφή του Νέου Δημαρχείο Λευκωσίας για μια... αστροβραδιά! Το Αστεροσκοπείο των Φροντιστηρίων Φάκα μάς προσκαλεί να παρακολουθήσουμε μαζί το φαινόμενο της μερικής έκλειψης της Σελήνης, η οποία θα είναι ορατή απ'' όλη την Κύπρο. Θα προηγηθεί διάλεξη με θέμα τη διαστημική εποχή μέσα απ' τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο , η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και θα είναι προσαρμοσμένη για όλες τις ηλικίες. Θα πραγματοποιηθεί αστρονομική παρατήρηση της έκλειψης της Σελήνης και άλλων ουράνιων σωμάτων δια τηλεσκοπίου.
>> Σάββατο 28 Οκτωβρίου, Νέο Δημαρχείο Λευκωσίας. Ελεύθερη είσοδος. Περισσότερα εδώ.
Πλανητάριο
Το Πλανητάριο υποδέχεται την Έκλειψη της Σελήνης με ένα μαγικό τρόπο! Συγκεκριμένα, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Μελωδίες από Ακορντεόν στο Πλανητάριο». Ζήστε μια μουσική βραδιά στο Dome του Πλανηταρίου με μελωδίες από ταλαντούχους ακορντεονίστες που θα σας ταξιδέψουν μέχρι τη Σελήνη! Περιμένοντας την Έκλειψη της Σελήνης, δείτε στο Θόλο τις προβολές που υπάρχουν διαθέσιμες - εισιτήρια και online. Στο Satellite Square του Πλανηταρίου, κάνουμε αστροπαρατήρηση με τα τηλεσκόπια μας από τις 20:00 μέχρι και τις 23.00 που θα δούμε τη Σεληνιακή Έκλειψη (το φαινόμενο αρχίζει στις 21:00) η οποία θα προβληθεί και στα Video Walls του Πλανηταρίου!
>> Σάββατο 28 Οκτωβρίου, Επισκοπειό, επ. Λευκωσίας. Είσοδος: Δωρεάν thecyprusplanetarium. Πληρ. 22 278700.
Sea Kayaking
Η ομάδα του Salonica View, διοργανώνει μια μοναδική εμπειρία Sea Kayaking στην Ακτή Κυβερνήτη κάτω από το φως του φεγγαριού. Θα μαζευτούμε στην Ακτή Κυβερνήτη. Εκεί θα μας περιμένουν τα καγιάκ μας με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (σωσίβια, καγιάκ, κουπιά). Αφού ετοιμαστούμε και κάνουμε ένα μικρό μάθημα, θα ξεκινήσουμε να κωπηλατούμε κάτω από το φως του φεγγαριού. Τα καθαρά νερά και η θαλάσσια ζωή δημιουργεί το τέλειο σκηνικό για μια εμπειρία θαλάσσιου καγιάκ. Η ακτογραμμή που θα περάσουμε είναι μοναδική, τα απότομα βράχια που δημιούργησε η θάλασσα και η αλμύρα με το πέρασμα των αιώνων κάνει την περιπέτειά μας πιο μυστηριώδη και συναρπαστική. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε τη μαγεία που προσφέρει η πανσέληνος στην παραλία.
>> Σάββατο 28 Οκτωβρίου, Ακτή Κυβερνήτη, επ. Λεμεσού, 18.00. Εισιτήριο: €35. Περισσότερα εδώ.
Συναυλία κάτω απ΄την πανσέληνο
Ο Δήμος Λεμεσού μάς προσκαλεί σε μία μαγική συναυλία κάτω απ΄την πανσέληνο. Μια βραδιά με τη ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ Χρυσάνθη Αθανασίου (κιθάρα-τραγούδι), Δημήτρης Παναγιώτου (κιθάρα-τραγούδι), Άκης Παναγιώτου (μπουζούκι-τραγούδι). Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 στις 7.30 μ.μ. στο Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου (ανατολική άκρη παραλιακής επίχωσης).
>> Σάββατο 28 Οκτωβρίου, Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου, Λεμεσός, 19.30. Ελεύθερη είσοδος.
Σχετικά
Θέλεις να λάβεις μέρος Καρναβαλίστικη Παρέλαση της Λάρνακας;
Διάβασε πώς μπορείς να το κάνεις
Η Πάφος θα γεμίσει γιγάντια μαμούθ, τριχωτούς ρινόκερους κι άλλα προϊστορικά ζώα!
Σε μία έκθεση όπου ο επισκέπτης θα γνωρίσει τα μαμούθ, τους μαχαιρόδοντες, τους γλυπτόδοντες, τη μεγαλοπρεπή τίγρη και τον γιγάντιο κάστορα
Warszawianka: Χοροθεατρική παράσταση από την Πολωνία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Το χοροθέατρο «Warszawianka» του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας φιλοξενουν στην Κύπρο το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Πρεσβεία της Πολωνίας
«Πολιτιστικός Χειμώνας 2024-2025»: Η Αγία Νάπα γεμίζει με μουσική, θέατρο, χορό και παράδοση
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα
"Κύπρος μου, όμορφο νησί": Μια φιλανθρωπική εκδήλωση γεμάτη παράδοση
Με κυπριακή μουσική, φαγητό και ποτό
Έρχεται μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην τέχνη της ζωντανής αφήγησης στη Λευκωσία
Η θεματική της βραδιά είναι “Θέλω να ξεχάσω ... Θέλω να θυμάμαι”
Η Θάλασσά μου: Έκθεση έργων του Νίκου Παπαλουκά στη Λευκωσία
Κυοφορώντας ένα αίσθημα λύτρωσης
8 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών
Πεζοπορούμε με τους Cyprus from Air σε μίαν από τις ομορφότερες περιοχές
Πάμε σε μία περιοχή που θεωρείται από πολλούς ο παράδεισος των πεζοπόρων