Τα Καλύτερα της Κύπρου , Νέες Αφίξεις

Στο ολοκαίνουριο Impasto θα πας αποκλειστικά και μόνο για ιταλική schiacciata

Μια μικρή Τοσκάνη στο καινούργιο, μικρό μαγαζί της Λευκωσίας!

Δημοσιεύτηκε στις 08 Νοεμβρίου 2023

Μιλώντας για το «Impasto», τον καινούργιο minimal χώρο στη λεωφόρο Αρμενίας 9 στη Λευκωσία, δεν μπορείς παρά να αναφερθείς πρώτα στον δημιουργό του. Τον Ιταλό pizzaiolo Maurizio Cellai, ο οποίος δραστηριοποιείτο στον χώρο της εστίασης στη Φλωρεντία τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ πρόσφατα έφτασε στην Κύπρο όπου έφτιαξε έναν όμορφο χώρο, με 2-3 τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο, με μοναδικό σκοπό να δημιουργεί αποκλειστικά και μόνο παραδοσιακές συνταγές του τόπου του, δίνοντας μάλιστα όλη την έμφαση στη ζύμη! Ένας καλλιτέχνης αφωσιωμένος στην τελειότητα!

impasto5.jpg

Εξ ου λοιπόν και η ταυτότητα του «Impasto», όσον αφορά αυτό που προσφέρει, είναι πολύ συγκεκριμένη: έμφαση στη ζύμη, αφού ουσιαστικά αυτό σημαίνει και το όνομά του, με την οποία φτιάχνει αποκλειστικά και μόνο schiacciata, ένα τοσκανέζικο ψωμί που μοιάζει με φοκάτσια.

Η schiacciata λοιπόν φτιάχνεται με αλεύρι υψηλής ποιότητας, ενώ για φτιαχτεί χρειάζεται εξειδίκευση και τέχνη, μία τέχνη που ο Maurizio κατέχει πολύ καλά! Στο πλευρό του σε αυτήν του την προσπάθεια βρίσκεται και η Χρίστη Παπαδήμα.

impasto4.jpg

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα σχεδόν τα υλικά, τα προμηθεύονται από την Ιταλία, όπως και το ότι κατά καιρούς κάποιες από τις συνταγές θα αλλάζουν, αναλόγως εποχής!

Στο «Impasto», λοιπόν, θα απολαύσεις schiacciata είτε σε μορφή σάντουιτς (9 είδη Schiacciata), όπου προστίθενται διάφορα υλικά και πωλούνται με το κομμάτι είτε σε μορφή πίτσας (3 είδη) όπου τα υλικά προστίθενται πάνω στη ζύμη.

Υπάρχει ακόμα η επιλογή για sharing boxes, με 16, 32 ή 44 κομμάτια. Στα sharing boxes μπορούν να μπουν και περισσότερα κομμάτια, όταν πρόκειται για parties, events και live cooking, αρκεί να γίνει προπαραγγελία.

impasto3.jpg

Στο Impasto θα πας, για να πάρεις take away ή να καθίσεις σε ένα από τα λιγοστά τραπεζάκια του να απολαύσεις το schiacciata, ενώ σύντομα θα μπορείς να το παραγγείλεις και για το σπίτι, μέσω delivery.

(22316425) Αρμενίας 9, Λευκωσία. Δ-Παρ 8.00-16.00 & Σ 9.00-14.30.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close