Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2023
Γενιές σε όλο τον κόσμο λατρεύουν τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Antoine de Saint-Exupéry. Το διεθνές εκδοτικό φαινόμενο έχει πουλήσει 200 εκατομμύρια αντίτυπα και έχει γίνει το δεύτερο πιο πολυμεταφρασμένο βιβλίο στη σύγχρονη ιστορία σε 250 γλώσσες. Ογδόντα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, ο «Μικρός Πρίγκιπας» ζωντανεύει από το Broadway Entertainment Group, στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, σε ένα μαγικό θεατρικό θέαμα που έχει ήδη συναρπάσει «ενήλικα» και ανήλικα παιδιά στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι και το Σίδνεϋ.

Ζήστε έναν αστερισμό συναρπαστικών χαρακτήρων και πολύχρωμων κοστουμιών. Απογειωθείτε σε ένα ζωντανό σύμπαν σύγχρονου χορού, μουσικής, προβολών και ακροβατικών. Βυθιστείτε σε μια μοναδικά καινοτόμο διεθνή παραγωγή που θα κατακτήσει την καρδιά σας και θα προκαλέσει τη φαντασία σας.

Η υπόθεση
Παρόλο που θεωρείται παιδικό βιβλίο, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Πρόκειται για ένα συμβολικό παραμύθι. Κάθε κεφάλαιό του έχει μια διδακτική ιστορία. Είναι αντιπολεμικό και μιλά για την αγάπη και τη φιλία, οι οποίες για να αναπτυχθούν πρέπει να υπάρχει ειρήνη.
Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του στην έρημο Σαχάρα, όπου ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά του ένα ασυνήθιστο παιδί, ο Μικρός Πρίγκιπας, όπως ο αφηγητής τον αποκαλεί, αφού η ταυτότητα του παραμένει ένα μυστήριο. Δημιουργείται μια φιλία μεταξύ τους κι ο Μικρός Πρίγκηπας του διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι αλλά και κάποιοι περισσότερο «ανθρώπινοι». Ο Μικρός Πρίγκιπας ζητά από τον αφηγητή να του σχεδιάσει ένα αρνί. Τα σχέδια αυτά γίνονται η αιτία να συνειδητοποιήσει ο αφηγητής τη μοναδικότητα αυτού του παιδιού. Ακολουθούν συναντήσεις με το φίδι, την αλεπού και το τριαντάφυλλο, που εμπερικλείουν πολύ βαθύτερα νοήματα. Η ουσία του βιβλίου περιέχεται στα λόγια της αλεπούς προς τον Μικρό Πρίγκιπα: «Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια».

Διθυραμβικές κριτικές
Ο διεθνής Τύπος έχει γράψει διθυραμβικές κριτικές για την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκηπας». Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές είναι:
- «Συναρπαστικό & Μαγευτικό - Η διαχρονική κλασική ιστορία είναι τώρα μια διεθνής θεαματική ζωντανή παράσταση», CNN Νέα Υόρκη.
- «Το πρωτότυπο βιβλίο είναι σε μεγάλο βαθμό ένα παιδικό παραμύθι για ενήλικες: Μόνο καθώς μεγαλώνεις, θα συνειδητοποιείς τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από αυτό. Αυτή η παραγωγή κρατάει την προσοχή των παιδιών στο κοινό μέσω των χρωμάτων και της κίνησής της, ενώ οι γονείς τους απορροφούσαν τις βαθύτερες αναφορές της», The Sunday Morning Herald, Αυστραλία.
- «“Ο Μικρός Πρίγκιπας" είναι τόσο ευφυής στη σύλληψη και φαινομενικά αβίαστο στην εκτέλεση, που θα συνεχίσει να λάμπει μέσα στους θεατές που θα το δουν», LIMELIGHT Music, Arts & Culture, Αυστραλία.
- «Απλά μαγικό», France 3 TV, Γαλλία
- «Συνδυάζει χορογραφία, εναέρια και επίγεια ακροβατικά και νέες τεχνολογίες σε ένα ονειρικό και ποιητικό σύμπαν. Ένα άλμα σε μια μαγική παιδική ηλικία», Le Figaro, Γαλλία.
- «Λατρεύουμε τη μαγεία και τη συγκίνηση που δημιουργούν επί σκηνής οι ηθοποιοί και οι προβολές», Le Parisien, Γαλλία
Το Broadway Entertainment Group
Το Broadway Entertainment Group (BEG) είναι ένας διεθνής οργανισμός παραγωγής και διανομής παραστάσεων ψυχαγωγίας.
Αυτή τη στιγμή περιοδεύει τον «Μικρό Πρίγκιπα» και το «Shrek the Musical» των DreamWorks. Μερικές από τις μουσικές παραγωγές του είναι: The Phantom of the Opera στο Dubai Opera, DreamWorks' SHREK the Musical, The Wizard of Oz, Disney's Beauty and the Beast, Sister Act, Andrew Lloyd Webber's CATS and Evita, Broken Wings, Thriller! Aznavour, Spamalot, Ghost the Musical, Kinky Boots, The Illusionists και The Kite Runner.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Broadway Entertainment Group FZ LLC επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.broadwayentertainmentgroup.com .
Διασκευή: Chris Mouron
Συν-σκηνοθεσία: Anne Tournié & Chris Mouron
Χορογραφία: Anne Tournié
Μουσική: Terry Truck
Σχεδιασμός βίντεο: Marie Jumelin
Κοστούμια: Peggy Housset
Σχεδιασμός φωτισμού: Stéphane Fritsch
Σχεδιασμός ήχου: Tristan Viscogliosi
Παραγωγή: Broadway Entertainment Group
Παραστάσεις
«Ο Μικρός Πρίγκηπας»
Παρασκευή 17/11/2023, 20:00
Σάββατο 18/11/2023, 20:00
Κυριακή 19/11/2023, 18:30)
(110')
Εισιτήρια: http://bit.ly/NIF2023_tickets Καταστήματα Stephanis και το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00).
Τιμή εισιτηρίου
ΖΩΝΗ Α €70 / €65
ΖΩΝΗ Β €55 / €50
ΖΩΝΗ Γ €40 / €35
ΖΩΝΗ Δ €25 / €20
Για πληροφορίες: 22797979 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00).
Ταυτότητα του Φεστιβάλ
Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art
Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX.
Θεσμικός χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού, Κυπριακή Δημοκρατία
Αργυρός χορηγός: Στέγη Ωνάση
Χάλκινος χορηγός: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο, Deloitte Legal
Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel
Χορηγός επικοινωνίας: Εκδοτικός Οίκος Δίας και Τηλεόραση Σίγμα
Festival espresso bar powered by Nespresso.
-
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
17 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου 2023
Σχετικά


Η παράσταση «STILL!» ταξιδεύει στο Μαυροβούνιο
Η παραγωγή θα συμμετάσχει στην 33η έκδοση του ιστορικού φεστιβάλ θεάτρου για παιδιά και νεαρά άτομα του Δήμου του Κοτόρ

"Φουκού": Επιπλέον παράσταση για το θεατρικό έργο του Φώτη Γεωργίδη
Ένα έργο βασισμένο σε μία αλήθεια που καίει

Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει στην Κύπρο με την πιο ξεκαρδιστική κωμωδία της χρονιάς
Η περιοδεία του στην Κύπρο περιλαμβάνει στάσεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό

7 θεατρικές παραστάσεις που φέρνουν την Ευρώπη (και την Αθήνα) στην Κύπρο το επόμενο διάστημα
Από μεγάλες παραγωγές της Αθήνας μέχρι διεθνείς αφίξεις, η θεατρική σκηνή της Κύπρου υποδέχεται 7 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Ακυρώθηκε η παράσταση "Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης" με τους Πέτρο Γαϊτάνο και Προκόπη Αγαθοκλέου
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

10+2 θεατρικές παραστάσεις που θα απολαύσουμε τον Ιουλίο στην Κύπρο
Μοναδικές βραδιές με τέχνη, γέλιο και συγκίνηση

Οι Underdogs της κυπριακής stand‑up comedy σκηνής επιστρέφουν στη Λάρνακα
Μετά από 6 sold-out παραστάσεις στην Λευκωσία

Βλέπουμε τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, στο Κούριο
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Ιλιάδα του Ομήρου: Για μία μόνο παράσταση η Ομηρική Μάχη στην πιο ροκ διασκευή της κατευθείαν από την Ελλάδα
Μέσα από τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία

Οι «Οικογενειακές Ιστορίες των Κρητικών» περιοδεύουν σε όλη την Κύπρο
Επιτέλους η πιο αστεία οικογένεια θα μοιράσει ασυγκράτητα γέλια και στην Κύπρο

Η καθηλωτική "Ανδροµάχη" του Ρηγίνου Ρηγίνου, με τη Δένεια Μιµερίνη, στην Κύπρο
Μια σπάνια θεατρική εµπειρία έρχεται στην Κύπρο για δύο µόνο βραδιές.