Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Ο Δεκέμβριος στο θέατρο Ριάλτο

12 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2023

Το Θέατρο Ριάλτο ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τη χρονιά με πολλές νέες και σπουδαίες παραγωγές!

Στη σκηνή του λοιπόν τον Δεκέμβριο θα ανέβουν παραστάσεις χορού, μουσικές και εορταστικές εκδηλώσεις!

Πιο κάτω αναλυτικά το πρόγραμμα:

DMW_2 12.jpg

2/12 ΣΑΒ 19:55 (194’)
Dead Man Walking I The MET: Live in HD
Το συγκλονιστικό έργο του Jake Heggie είναι βασισμένο στα απομνημονεύματα της αδελφής Έλεν Πρετζάν και στον αγώνα της να «σώσει» την ψυχή ενός βαρυποινίτη. Το έργο συνδυάζει το άκρως δραματικό του θέμα με τη συγκλονιστική μουσική του Heggie και το λιμπρέτο του Terrence McNally, βραβευμένου με Τόνυ και Έμμυ. Μουσική Διεύθυνση: Yannick Nézet-Séguin. Με αγγλικούς υπότιτλους.
€ 20 / 15

3/12 ΚΥΡ 18:00 (150’)
Life of Pi I NT Live
Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει τις προβολές του προγράμματος National Theatre Live, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις από το Βασιλικό Εθνικό Θέατρο στο Λονδίνο. Μαριονέτες, μαγεία και αφήγηση πρωταγωνιστούν σε αυτή τη βραβευμένη με Olivier, μεταφορά στη σκηνή του ομώνυμου μυθιστορήματος Η Ζωή του Πι του Yann Martel σε διασκευή της Lolita Chakrabarti . Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
€ 12 / 8

axtida - 05 12.jpg

5/12 ΤΡΙ 20:30 (110’)
Αχτίδα Φωτός - Sandi Toksvig Ι Σατιρικό Θέατρο
Ενώ η χώρα τελεί υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω έντονων καιρικών συνθηκών, σ'ένα οίκο ευγηρίας πέντε ηλικιωμένες γυναίκες και ένα νεαρό κορίτσι που τις φροντίζει, παραμένουν αβοήθητες και ξεχασμένες. Αυτή την σκοτεινή νύχτα, μοιράζονται αναμνήσεις, μυστικά, αγωνίες, τα λάθη και τα σωστά της ζωής τους. Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους. Ερμηνεία: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λένια Σορόκου, Πόπη Αβραάμ, Έρικα Μπεγέτη, Ιωάννα Σιαφκάλη, Χρυσταλλένια Παπαδημήτρη, Μιχάλης Αναγιωτός.
€15 / 12

8, 9/12 ΠΑΡ, ΣΑΒ 19:30
10th Cyprus Jazz & World Music Showcase
Το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνουν το 10ο Cyprus Jazz & World Music Showcase, παρουσιάζοντας μια σφαιρική και δυναμική εικόνα εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας.

Συμμετέχουν τα σχήματα: Οδυσσέας Τουμάζου Origins, S.G.C (Soulful Groove Collective), Krama Brass Band, Erica Soteri, Κάλεσμα, Loud Urban Soul Teachers, SONICA, Ελεονώρα Ρούσου. Στο Art Studio 55 θα παρουσιαστούν τα σχήματα: Alexis Sunder, Nikos Charalambous, Chunky Funky Electro Funk Quartet, Nama Dama.
€10 / 8 (€15 για 2 μέρες)

12/12 ΤΡΙ 20:30 (135’)
Ανεμοδαρμένα Ύψη | Θέατρο Ανεμώνα
Θεατρική μεταφορά από την Ιρένε Μαραντέι του μυθιστορήματος της Έμιλυ Μπροντέ. Ο πατέρας της Κάθι βρίσκει τον ορφανό Χίθκλιφ στον δρόμο και τον φέρνει στο σπίτι του για να ζήσει με τα δυο του παιδιά, ως ψυχογιό του. Η Κάθι και ο Χίθκλιφ ερωτεύονται με πάθος και μεγαλώνοντας κάνουν όνειρα για ένα κοινό μέλλον. Η Κάθυ όμως επιλέγει να παντρευτεί έναν πλούσιο γείτονα. Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου. Ηθοποιοί: Μαρίνος Ξενοφώντος, Ελένη Αναστασίου, Έλενα Χειλέτη, Νικόλας Πέτρου, Σάββας Μενοίκου, Φανή Σωκράτους, Κλαούντιο Ντιμονού, Γιώργος Ιωσήφ.
€ 15 / 10

13, 14/12 ΤΕΤ, ΠΕΜ 20.30 (70’) Επί Σκηνής
The Bodies we swore Ι Λία Χαράκη
Ένα δείπνο επί σκηνής, όπου το ίδιο το κοινό αναλαμβάνει το ρόλο των προσκεκλημένων. Με αφορμή την 20η επέτειο της δομής pelma.Lia Haraki, το έργο θα βασίζεται στο αρχειακό υλικό της ομάδας και θα αναπτύσσεται με βάση τις συζητήσεις και αναμνήσεις του κοινού. Χαρακτήρες, τραγούδια και ερμηνευτικές στιγμές από τα έργα συχνά θα διακόπτουν αυτή τη διαδικασία. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη του Θεάτρου Ριάλτο. Υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Πολιτισμός» 2023 του Υφυπουργείου Πολιτισμού.
€ 10/7

15/12 ΠΑΡ 20:30 (70’)
Χριστούγεννα με το Μουσικό Σχολείο Λεμεσού «Μάριος Τόκας»
Πραγματοποιείται και φέτος η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο. Στη συναυλία συμμετέχουν: η Συμφωνική Μπάντα, το Σύνολο Αυτοσχεδιασμού και η Χορωδία του Σχολείου. Τη διδασκαλία και διεύθυνση των Μουσικών Συνόλων έχουν οι διδάσκοντες καθηγητές: Θεόδωρος Κρασίδης, Γιώργος Χατζηγεωργίου, Γιώργος Κρασίδης και Ελένη Κυπριανού.
€ 5

16/12 ΣΑΒ 19:00 (180’)
White Christmas Ι André Rieu
Τα Χριστούγεννα είναι για πολλούς, η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Φέτος, καταφθάνουν νωρίτερα με μία ανεπανάληπτη συναυλία: τα Λευκά Χριστούγεννα με τον André Rieu. Από τις πρώτες κιόλας γιορτινές καμπάνες, οι θεατές θα βυθιστούν στην χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της παραμυθούπολης του André Rieu. Απολαύστε τον André Rieu και την Ορχήστρα Γιόχαν Στράους σε μία αξέχαστη χριστουγεννιάτικη παραγωγή.
€15 / 10

epilogi 17 12.jpg

17/12 ΚΥΡ 20:30 (65’)
Σατανερί - Θεόφραστος Σακελλαρίδης Ι Π.Κ. ΕΠΙΛΟΓΗ
Η ξεκαρδιστική οπερέτα Σατανερί είναι ένα ηθοπλαστικό έργο που εγκωμιάζει την υπεροχή της κόλασης έναντι του παραδείσου, επιλέγοντας τολμηρά και ειρωνικά τα οφέλη της σύγχρονης ανηθικότητας έναντι της παραδοσιακής ηθικής. Το έργο σατιρίζει την επίκαιρη, όσο και διαχρονική, ατιμωρησία μέσα από την ιστορία του Ανδρέα, ενός κακομοίρη «πωλούντος επί πιστώσει». Σκηνοθεσία, διασκευή Σεναρίου: Αγγέλα-Κλεοπάτρα Σαρόγλου. Μουσική επιμέλεια, ενορχήστρωση: Μιχάλης Γρηγορίου. Χορωδία Επιλογής και πενταμελής ορχήστρα.
€ 15 / 12

22/12 ΠΑΡ 20:00 (80’)
Christmas with Kyrenia Opera I Κωνσταντίνος Γιαννούδης
Γιορτάστε τα Χριστούγεννα με την Kyrenia Opera και τις δύο βραβευμένες σοπράνο Έλενα Πατσαλίδου και Ανζελίκ Σάββα, τον βαρύτονο Ανδρέα Ζένιο και τον νεαρό σοπράνο Cristian Ionel. Τραγουδήστε μαζί τους αγαπημένα χριστουγεννιάτικα κομμάτια σε μία συναυλία για όλη την οικογένεια, σε διεύθυνση Κωνσταντίνου Γιαννούδη.
€15 /10

23/12 ΣΑΒ 19:55 (155’)
Florencia en el Amazonas I The MET: Live in HD
Εμπνευσμένη από τον μαγικό ρεαλισμό του Γκαμπριέλ Γκαρθία Μάρκεθ, η όπερα του Daniel Catán, επικεντρώνεται στην ντίβα της όπερας, Φλορένθια Γκριμάλντι, η οποία επιστρέφει στη γενέτειρα πόλη της στη Βραζιλία για να τραγουδήσει, αλλά και για να ψάξει τον εξαφανισμένο στη ζούγκλα εραστή της. Μια νέα παραγωγή της Mary Zimmerman στην οποία πρωταγωνιστεί η σοπράνο Ailyn Pérez. Με αγγλικούς υπότιτλους.
€ 20 / 15

Say_Yes_again_ 28 12.jpg

28/12 ΠΕΜ 18:30 & 20:30 (50’) Επί Σκηνής
Say Yes! again and again I Εύη Δημητρίου
Η παράσταση πραγματεύεται θέματα ταυτότητας με έμφαση στο φύλο. Οι δύο περφόρμερ, μέσω της κίνησης και του λόγου, μοιράζονται στη σκηνή προσωπικές εμπειρίες που τους διαμόρφωσαν ως άτομα, διερευνώντας τους κοινωνικούς κανόνες, τις υποκειμενικότητες και τις κανονιστικές πιέσεις. Η έρευνα για την παράσταση ξεκίνησε με το έργο Say Yes! και εξελίχθηκε. Χορογραφία: Εύη Δημητρίου σε συνεργασία με τους περφόρμερ Bas van der Kruk και Ελευθερία Σωκράτους. Στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη 2023.
€ 7 / 5

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός E-ticket : www.rialto.com.cy ή καλέστε στο τηλέφωνο του θεάτρου στο 77777745
(Δευτέρα – Παρασκευή 10:00- 15:00)

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close