Cinema: Τα Καλύτερα

Napoleon

Η νέα επική περιπέτεια του Ridley Scott με τον Joaquin Phoenix στον πρωταγωνιστικό ρόλο

Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2023

Η ταινία "Napoleon" είναι μια θεαματική, επική περιπέτεια για την πολυτάραχη άνοδο και πτώση του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Joaquin Phoenix.

Το φιλμ, μια πολύ υψηλών προδιαγραφών παραγωγή με την υπογραφή του θρυλικού σκηνοθέτη Ridley Scott, αποτυπώνει το ανελέητο ταξίδι του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα στην εξουσία υπό το πρίσμα της εμμονικής, εκρηκτικής σχέσης του με τη μόνη αληθινή του αγάπη, την Ιωσηφίνα (την οποία υποδύεται η Vanessa Kirby), προβάλλοντας τις οραματικές στρατιωτικές και πολιτικές τακτικές του μέσα από μερικές από τις πιο απαιτητικές δυναμικές σκηνές μάχης στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η ταινία απέσπασε θετικά σχόλια από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, αλλά όχι από το "σπίτι" της, τη Γαλλία. Οι κριτικοί της χώρας υπήρξαν ιδιαίτερα αυστηροί με τη μεταφορά της Ιστορίας τους στην οθόνη. Το χαρακτήρισαν "βαθιά αδέξιο" και "βαρετό", ενώ περιέγραψαν τον Ναπολέοντα του Joaquin Phoenix ως ένα "τρελό παιδί". "Οι Γάλλοι δεν χωνεύουν ούτε τους εαυτούς τους. Στο κοινό στο οποίο το έδειξα στο Παρίσι, το αγάπησαν" ήταν η απάντηση του Ridley Scott.

Θυμίζουμε ότι ο Ridley Scott και ο Joaquin Phoenix είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν για την ταινία "Gladiator" που είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία το 2000.

Πρεμιέρα: 23 Νοεμβρίου. Διάρκεια: 157'.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close