Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2023
Το έργο «Πανδώτειρα» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού με πεζοπορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Μονοπάτι «Λούματα των Αετών». Η εκκίνηση θα γίνει στις 9:30 από την Παιδική Χαρά Αμιάντου.
Πεζοπορία
Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη σημαντική χλωρίδα της περιοχής, με την καθοδήγηση εμπειρογνωμόνων. Το μονοπάτι «Λούματα των Αετών», το οποίο είναι μεταξύ του χωριού Κυπερούντα και του Μεταλλείου του Αμιάντου, έχει μία καταπληκτική θέα. Αξίζει να αναφερθεί, ότι το μεγαλύτερο μέρος του μονοπατιού αποτελούσε στο παρελθόν τη διαδρομή που ακολουθούσαν οι εργάτες του μεταλλείου του Αμιάντου προς τα γύρω χωριά. Επίσης, προς τα μέσα της διαδρομής, υπάρχει το αναστηλωμένο κρησφύγετο των αγωνιστών της ΕΟΚΑ 1955-59.

Δράσεις για παιδιά
Τα παιδιά ηλικίας 4 – 10 χρονών, αντί για την πεζοπορία, θα μπορούν να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που ετοίμασε ειδικά για την ημέρα, το Σχολείο του Δάσους. Οι δραστηριότητες αυτές θα γίνουν στην Παιδική Χαρά Αμιάντου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας! Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.
Ξεκούραση
Μετά την πεζοπορία, οι συμμετέχοντες θα καταλήξουν στην Παιδική Χαρά Αμιάντου, όπου θα απολαύσουν ζεστή σοκολάτα και τσάι. Ο Κοινοτάρχης Αμιάντου κ. Κρίτωνας Κυριακίδης θα είναι εκεί για να υποδεχθεί τους επισκέπτες και να εξιστορήσει σημαντικά γεγονότα σχετικά με το μονοπάτι.
Μάθετε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή εδώ!
Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Πανδώτειρα» από το Terra Cypria, με τη στήριξη και συμμετοχή του Κοινοτικού Συμβουλίου Αμιάντου και του Σχολείου του Δάσους.
Το έργο «Πανδώτειρα» ασχολείται με τη διαχείριση του δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο και στοχεύει στο να καταστεί το δίκτυο πιο αποτελεσματικό, λειτουργικό και βιώσιμο. Συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συντονιστή το Τμήμα Περιβάλλοντος, ενώ στο έργο συμμετέχουν ακόμη 13 συνεργαζόμενοι φορείς από Κυβερνητικά Τμήματα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες.

Σχετικά

Δύο δωρεάν εργαστήρια παραδοσιακής αγγειοπλαστικής κόκκινου πηλού
Κάνε έγκαιρα την κράτησή σου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρ
Toν Οκτώβριο η Μαρίνα Αγίας Νάπας μετατρέπεται σε κόμβο θαλάσσιου τουρισμού και καινοτομίας

25+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Με φεστιβάλ, μουσική, θέατρο και θερινό κινηματογράφο

Βραδιές Πολιτισμού στην Αραδίππου: Ολόκληρο το πρόγραμμα
Και φέτος το καλοκαίρι μας θα γεμίσει μουσική, θέατρο, παιδικά φεστιβάλ, προβολές, χορό και συγκινήσεις!

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στο νησί
Φτιάξαμε την ατζέντα με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Ειδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Καφενές: Ιστορίες σε ασπρόμαυρα καρέ» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Οι Ιλιάνα Κουλαφέτη και Χρήστος Μιχάλαρος αφηγούνται τις ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες

«Είναι Θέλημα Αγάπης»: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Μιτσερού
Με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την Κύπρο και την Ελλάδα
Το σαββατοκύριακο η καρδιά της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στην Πάφο
Τo OPAP Paphos 3x3 2025 ενώνει δυνάμεις με το Enavsma Foundation και μαζί μεταμορφώνουν την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα του Κατακλυσμού Λάρνακας
Ολοκληρώνεται απόψε ο Κατακλυσμός Λάρνακας

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών