Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2023
Sold out η περιοδεία της Νέας Σκηνής με το έργο Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του στην Πάφο (6/12) και την Λάρνακα (20/12). Υπάρχουν λίγα διαθέσιμα εισιτήρια για τις δύο παραστάσεις στη Λεμεσό το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 18:00 και 20:30.

Για το έργο
Σε ένα διαμέρισμα κάπου στην Αθήνα, μια παρέα τριαντάρηδων ξεδιπλώνει το κουβάρι των μεταξύ τους σχέσεων. Μία απιστία και η επικείμενη διάλυση ενός γάμου –αλλά και η αναβολή ενός άλλου– γίνονται η αφορμή για να εκδηλωθούν για πρώτη φορά συναισθήματα και να βγουν στην επιφάνεια προβλήματα, φόβοι και αγωνίες. Η κατάσταση εκτροχιάζεται. Επιθυμίες ανομολόγητες αποκαλύπτονται και αλήθειες έρχονται στο φως.
Το Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του είναι μια κωμωδία που σκιαγραφεί αριστοτεχνικά το σύγχρονο παρόν μας μέσα από αυθεντικές, καθημερινές στιγμές, με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους που πασχίζουν να βρουν τα πατήματά τους σε έναν κόσμο ρευστό, γεμάτο διαψεύσεις και ματαιώσεις. Ένα έργο που μιλάει για την αγάπη που πλημμυρίζει μόλις σπάσουν οι οθόνες των κινητών. Προικισμένο με άφθονο χιούμορ αλλά και ευθύτητα, τόλμη και ρεαλισμό, το έργο θίγει ζητήματα όπως η δέσμευση, η σεξουαλικότητα, η μοναξιά, η πίστη και η ελευθερία της επιλογής.
Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος υπηρετεί τον αφοπλιστικά άμεσο λόγο του συγγραφέα, αναδεικνύοντας τη διεισδυτική κοινωνική του ματιά. Μαζί του συμπράττει μια δυναμική ομάδα ηθοποιών, που φωτίζουν όλες τις διαστάσεις των απολαυστικών χαρακτήρων.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Λύδια Μανδρίδου
Μουσική: Μάνος Μυλωνάκης
Επιμέλεια κίνησης: Παναγιώτης Τοφή
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτης: Χριστόδουλος Ανδρέου
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ανδρέας Βούλγαρης, Έλενα Ευσταθίου, Παναγιώτης Λάρκου, Άννα Μάγκου, Μαρίνα Μανδρή, Πολυξένη Σάββα, Νίκος Σαμουρίδης, Άγγελος Χατζημιχαήλ

Δύο παραστάσεις στη Λεμεσό
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023
στις 18:00 (πρόσθετη παράσταση)
στις 20:30 (με υπέρτιτλους στα αγγλικά & τουρκικά)
Συστήνεται για θεατές άνω των 15 ετών.

ΘΟΚ TALK
Μια συζήτηση του συγγραφέα Γιώργου Καπουτζίδη και του σκηνοθέτη Γιάννη Παρασκευόπουλου με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΘΟΚ, Σάββα Κυριακίδη. Ερωτήματα που αφορούν το θέατρο και λειτουργούν ως αφορμές για να ανοίξει η κουβέντα σε πεδία πέραν αυτού -την κοινωνία, την πολιτική, την ίδια τη ζωή. Δείτε τη συζήτηση στο youtube εδώ.
Πληροφορίες / Εισιτήρια
Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)
Τιμές Εισιτηρίων
€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)
Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούτσιος
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
30 Δεκεμβρίου 2023
Σχετικά
H Aθήνα βλέπει κυπριακό θέατρο: 3 κυπριακές παραγωγές στο Εθνικό Θέατρο Ελλάδας
Η "Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου", η οποία θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Δίπυλον (Κάτω Χώρος), από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2026
Ο «Ίων» του ΘΟΚ ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί το αινιγματικό έργο του Ευριπίδη, σε μια παράσταση για την ταυτότητα, την καταγωγή και την αγωνιώδη ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει κάπου
«Ανάμεσα σε δύο ήλιους»: Ένας βιωματικός μονόλογος για όσα μένουν όταν κάποιος απουσιάζει με τον Θανάση Δρακόπουλο
Μια σύντομη αλλά πυκνή θεατρική διαδρομή ανάμεσα στη μνήμη, την απώλεια και το φως
«Ο Πατέρας» επιστρέφει με νέο κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Δέντρο
Ο Σταύρος Λούρας πρωταγωνιστεί στο πολυβραβευμένο έργο του Φλόριαν Ζελέρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη
«Το Βουνί» επιστρέφει με νέο κύκλο παραστάσεων σε Λευκωσία και Λεμεσό
Το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα της Λουίζας Παπαλοΐζου ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρίας Κυριάκου
Το βραβευμένο «Brandy Sour» ζωντανεύει στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας
Το μυθιστόρημα της Κωνσταντίας Σωτηρίου παρουσιάζεται για μία μόνο βραδιά ως σκηνοθετημένο θεατρικό αναλόγιο με ζωντανή μουσική, στον απόηχο του ιστορικού Λήδρα Πάλας.
Όλα έτοιμα για το 10ο ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ
Το επετειακό φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στις 28 & 29 Αυγούστου στη Γιαλιά
Οι sold out «Βλαβερές συνέπειες του καπνού» επιστρέφουν στο Θέατρο Δέντρο
Το ανατρεπτικό έργο της Λένας Κιτσοπούλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, ανεβαίνει ξανά στη Λευκωσία για οκτώ περιορισμένες παραστάσεις τον Σεπτέμβριο.
Τρεις επιπλέον παραστάσεις για το Αντικριστό του Φώτη Γεωργίδη
H κωμικοτραγική σάτιρα του Φώτη Γεωργίδη περιοδεύει
Η θρυλική Comédie-Française έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο με «Το γεγονός»
Η Françoise Gillard μεταφέρει στη σκηνή το συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό έργο της Νομπελίστριας Annie Ernaux, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.
Οι «Επτά επί Θήβας» επιστρέφουν στη Λευκωσία για μία επιπλέον παράσταση
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της Λέας Μαλένη παρουσιάζεται ξανά στις 2 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ της Σχολής Τυφλών.
«Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» της Άλκης Ζέη έρχεται από την Ελλάδα στην Κύπρο
Η Γιασεμί Κηλαηδόνη μεταφέρει στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, μέσα από έναν συγκλονιστικό μονόλογο σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή.