17 December 2023
Μουσική , Τα καλύτερα της Κύπρου

Η οπερέτα Σατανερί του Θεόφραστου Σακελλαρίδη από την Π. Κ. Επιλογή

Η ξεκαρδιστική Σατανερί εγκωμιάζει την υπεροχή της κόλασης έναντι του παραδείσου

Δημοσιεύτηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2023

Η Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή μετά την περσινή πετυχημένη παρουσίαση της οπερέττας Πικ νικ στην Καταιγίδα, συνεχίζει με ένα ακόμη έργο από το ιδιαίτερο αυτό είδος μουσικού θεάτρου. Επιλέγει και πάλι ένα έργο του πρωτεργάτη της Ελληνικής Οπερέτας Θεόφραστου Σακελλαρίδη, με τίτλο Σατανερί.

Η ξεκαρδιστική Σατανερί είναι ένα ηθοπλαστικό έργο που εγκωμιάζει την υπεροχή της κόλασης έναντι του παραδείσου, επιλέγοντας τολμηρά και ειρωνικά τα οφέλη της σύγχρονης ανηθικότητας έναντι της παραδοσιακής ηθικής. Το έργο σατιρίζει την επίκαιρη, όσο και διαχρονική, ατιμωρησία μέσα από την ιστορία του Ανδρέα, ενός κακομοίρη «πωλούντος επί πιστώσει». Ο Ανδρέας, απογοητευμένος από την κατάντια που τον έχει ρίξει η τιμιότητά του, ζητά από τον Σατανά να έρθει και να τον πάρει... όπως και γίνεται. Έτσι ο Σατανάς ξεναγεί τον Ανδρέα στον παράδεισο αλλά και στην κόλαση. Είκοσι χρόνια δημόσιος ταμίας, τίμιος μεν, απένταρος δε. Χρωστά παντού. Τον κυνηγάνε οι πιστωτές…. Δεν είναι ζωή αυτή. Βαρέθηκε, απελπίστηκε. Στην κόλαση θα δει πλούτη, δόξες, γλέντια, έρωτες. Μόνο πρόσωπο θεού δε θα δει πια ποτέ. Αλλά και τι να το κάνεις; Ως τώρα που το έβλεπε, τι κέρδισε;

Ένα διαχρονικό ζήτημα που στις μέρες μας έχει πάρει τρομερές διαστάσεις, παρουσιάζεται με ένα αιχμηρό αλλά και σατιρικό τρόπο. Θέλοντας να προβληματίσει, η παράσταση προσεγγίζει το θέμα με οξυδέρκεια και χωρίς ηθικολογικές αγκυλώσεις.

Σκηνοθεσία, διασκευή Σεναρίου: Αγγέλα-Κλεοπάτρα Σαρόγλου Μουσική επιμέλεια ενορχήστρωση: Μιχάλης Γρηγορίου

Σολίστ: Μαρίζα Αναστασιάδη, Μάριος Ανδρέου, Στέλιος Γεωργίου, Τασούλα Βορκά, Γιώργος Καλαμάκης, Οδυσσέας Αλεξανδρίδης

Συμμετέχουν:
Χορωδία
της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή

Μουσικοί: Κυριάκος Κυριάκου (πιάνο), Δώρος Ζήσιμος (βιολοντσέλο), Νίκος Παντέχης (ακορντεόν), Βαρβάρα Λουκά (βιολί), Ιωάννης Καρσεράς (κοντραμπάσο).

Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00

Διάρκεια: 65', Εισιτήρια: € 15 / 12. E-ticket www.rialto.com.cy ή καλέστε στο τηλέφωνο του θεάτρου στο 77777745 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00- 15:00)

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close