Δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2014
Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), σε συνεργασία με τη Νέα Κίνηση Χορευτών και Χορογράφων και με τη στήριξη του Dance House Lefkosia, του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Πολιτιστικές Υπηρεσίες, διοργανώνει για τέταρτη χρονιά το Συμπόσιο Χορού, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα του Χορού με θέμα “Σώμα και Φύλο: Η επιτέλεση του φύλου στις παραστατικές τέχνες”. Ένα θέμα που φέρνει στο προσκήνιο τη σχέση του χορού και των παραστατικών τεχνών με την έννοια του φύλου. Το Συμπόσιο του Χορού έχει υιοθετηθεί από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και από το 2014 αποκτά ένα νέο πρόσωπο ως Διεθνές Συμπόσιο Χορού, με τη συμμετοχή και συνεργασία της Διεθνούς Επιτροπής Χορού του ΔΙΘ. Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία και τη Λεμεσό μεταξύ 1 και 4 Μαΐου και, όπως κάθε χρόνο, θα περιλαμβάνει παραστάσεις, διαλέξεις, συζήτηση στρογγυλής τράπεζας και εργαστήρι σύγχρονου χορού.
Στο 4ο Διεθνές Συμπόσιο Χορού θα συμμετέχουν καλλιτέχνες από το χώρο του χορού και των παραστατικών τεχνών (χορευτές, χορογράφοι, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες του σωματικού θεάτρου), καθώς και ακαδημαϊκοί, θεωρητικοί του χορού, των κοινωνικών επιστημών, της ανθρωπολογίας και ψυχολογίας, κριτικοί του χορού, θεραπευτές. Οι εκδηλώσεις του 4ου Διεθνούς Συμποσίου Χορού θα ξεκινήσουν με το Εργαστήρι Σύγχρονου Χορού/Release Technique υπό την καθοδήγηση του χορογράφου/χορευτή Φώτη Νικολάου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η και την Παρασκευή 2 Μαΐου, στη Στέγη Χορού Λευκωσίας (Αγορά Αγίου Ανδρέα) από τις 09.00-12.00. Το εργαστήρι απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, φοιτητές δραματικών σχολών και άλλους, που επιθυμούν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες της κίνησης μέσα από την τεχνική release. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, στα Γραφεία του ΚΚΔΙΘ μέσω email στο ccoiti@cytanet.com.cy ή στο τηλέφωνο 22674920 / 70002414.
Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα παρουσιαστούν παραστάσεις (από την Κύπρο και από το εξωτερικό) με θεματικό άξονα “Σώμα και Φύλο: Η επιτέλεση του φύλου στις παραστατικές τέχνες”. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1η Μαΐου στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό, στις 20.30 και το Σάββατο 3 Μαΐου στη Στέγη Χορού Λευκωσίας, Αγορά Αγίου Ανδρέα, επίσης στις 20.30.
Το Συμπόσιο Χορού θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, στη Στέγη Χορού Λευκωσίας, Αγορά Αγίου Ανδρέα όπου διακεκριμένοι καλλιτέχνες από το χώρο του χορού, ακαδημαϊκοί, θεωρητικοί του χορού, των κοινωνικών επιστημών, της ανθρωπολογίας και της ψυχολογίας, από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν διαλέξεις στη θεματική του Συμποσίου. Μετά το τέλος των διαλέξεων θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή τόσο των εισηγητών όσο και του κοινού.
-
Παλιό Ξυδάδικο
01 Μαΐου 2014
-
Στέγη Χορού Λευκωσίας (Dancehouse Lefkosia)
01 Μαΐου - 04 Μαΐου 2014
Σχετικά

MoonWalk 2025: Eclipse Edition - Όλα όσα θα ζήσουμε φέτος στην μαγευτική διαδρομή του Πρωταρά
Το πιο ρομαντικό μουσικό και καλλιτεχνικό ραντεβού του νησιού επιστρέφει!

City of Dreams Mediterranean: Αυλαία για το Wet Glam με σούπερ σταρς και το Σεπτέμβριο
Η μοναδική καλοκαιρινή σειρά εκδηλώσεων Wet Glam - Summer Poolside Series φτάνει σε ένα λαμπερό φινάλε

To Φεστιβάλ Αξιοθέας επιστρέφει με ένα πλούσιο φθινοπωρινό πρόγραμμα
Με 16 επιλεγμένες παραγωγές - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η Μπιενάλε Λάρνακας 2025 φιλοξενεί δύο καλλιτέχνες διεθνούς φήμης: Την Ann Tarantino και τον Steve Messam
Πρόκειται για δύο καλλιτέχνες με διεθνή παρουσία στη σύγχρονη τέχνη

Παραδοσιακή σύναξη για σουβλάκι, παλουζέ, μουσική και καλή παρέα
Μία γιορτινή βραδιά για μικρούς και μεγάλους

Ένας φαντασμαγορικός υποθαλάσσιος κόσμος θα ζωντανέψει στο Kolla Culture Factory
Ένα πρωτότυπο πολιτιστικό happening που συνδυάζει τέχνη, μουσική, γεύσεις και διαδραστικές εμπειρίες

11 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Η τελευταία βδομάδα του Αυγούστου έφτασε

Ετοιμάσου για μία αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη αγορά στη Λεμεσό
Μια δωρεάν εκδήλωση που προάγει τη βιωσιμότητα, με στόχο την προώθηση ηθικών προϊόντων, τοπικών βρώσιμων αγαθών και χειροποίητων δημιουργιών

28 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Οι παγκοσμίου φήμης Chippendales που «ανάβουν» την Ευρώπη κάνουν μία στάση στην Κύπρο
Μια νύχτα γεμάτη ενέργεια, πάθος και αξέχαστη διασκέδαση

Δωρεάν εργαστήρια συγγραφής σεναρίου από τον Σταύρο Παμπαλή
Τα εργαστήρια διοργανώνονται από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας

Μέρες κεραμικής τέχνης και πηλού στην Αγία Νάπα
Ένα ακόμη σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Σεπτέμβριο