1-4 May 2014
Things to Do , Εκδηλώσεις

4ο Διεθνές Συμπόσιο Χορού

Με παραστάσεις, διαλέξεις, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και εργαστήρι σύγχρονου χορού

Δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2014

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), σε συνεργασία με τη Νέα Κίνηση Χορευτών και Χορογράφων και με τη στήριξη του Dance House Lefkosia, του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Πολιτιστικές Υπηρεσίες, διοργανώνει για τέταρτη χρονιά το Συμπόσιο Χορού, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα του Χορού με θέμα “Σώμα και Φύλο: Η επιτέλεση του φύλου στις παραστατικές τέχνες”. Ένα θέμα που φέρνει στο προσκήνιο τη σχέση του χορού και των παραστατικών τεχνών με την έννοια του φύλου. Το Συμπόσιο του Χορού έχει υιοθετηθεί από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και από το 2014 αποκτά ένα νέο πρόσωπο ως Διεθνές Συμπόσιο Χορού, με τη συμμετοχή και συνεργασία της Διεθνούς Επιτροπής Χορού του ΔΙΘ. Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία και τη Λεμεσό μεταξύ 1 και 4 Μαΐου και, όπως κάθε χρόνο, θα περιλαμβάνει παραστάσεις, διαλέξεις, συζήτηση στρογγυλής τράπεζας και εργαστήρι σύγχρονου χορού.

 

Στο 4ο Διεθνές Συμπόσιο Χορού θα συμμετέχουν καλλιτέχνες από το χώρο του χορού και των παραστατικών τεχνών (χορευτές, χορογράφοι, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες του σωματικού θεάτρου), καθώς και ακαδημαϊκοί, θεωρητικοί του χορού, των κοινωνικών επιστημών, της ανθρωπολογίας και ψυχολογίας, κριτικοί του χορού, θεραπευτές. Οι εκδηλώσεις του 4ου Διεθνούς Συμποσίου Χορού θα ξεκινήσουν με το Εργαστήρι Σύγχρονου Χορού/Release Technique υπό την καθοδήγηση του χορογράφου/χορευτή Φώτη Νικολάου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η και την Παρασκευή 2 Μαΐου, στη Στέγη Χορού Λευκωσίας (Αγορά Αγίου Ανδρέα) από τις 09.00-12.00. Το εργαστήρι απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, φοιτητές δραματικών σχολών και άλλους, που επιθυμούν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες της κίνησης μέσα από την τεχνική release. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, στα Γραφεία του ΚΚΔΙΘ μέσω email στο ccoiti@cytanet.com.cy  ή στο τηλέφωνο 22674920 / 70002414.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα παρουσιαστούν παραστάσεις (από την Κύπρο και από το εξωτερικό) με θεματικό άξονα “Σώμα και Φύλο: Η επιτέλεση του φύλου στις παραστατικές τέχνες”. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1η Μαΐου στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό, στις 20.30 και το Σάββατο 3 Μαΐου στη Στέγη Χορού Λευκωσίας, Αγορά Αγίου Ανδρέα, επίσης στις 20.30.

Το Συμπόσιο Χορού θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, στη Στέγη Χορού Λευκωσίας, Αγορά Αγίου Ανδρέα όπου διακεκριμένοι καλλιτέχνες από το χώρο του χορού, ακαδημαϊκοί, θεωρητικοί του χορού, των κοινωνικών επιστημών, της ανθρωπολογίας και της ψυχολογίας, από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν διαλέξεις στη θεματική του Συμποσίου. Μετά το τέλος των διαλέξεων θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή τόσο των εισηγητών όσο και του κοινού.

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις του Συμποσίου. Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις, τηλέφωνο 70002414.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close