27 January 2024
Things to Do , Προσεχώς

Ποδηλασία στα αγροτικά χωριά της Κύπρου

Δεύτερη ποδηλατική διαδρομή από το ποδηλατικό τμήμα Άμυνα

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2024

Το Ποδηλατικό Τμήμα Άμυνα διοργανώνει τη δεύτερη ποδηλατική του διαδρομή στη Σολιά το Σάββατο 27 Ιανουαρίου. Είναι μια ευκαιρία για περιήγηση με το ποδήλατο στα αγροτικά χωριά Λινού, Φλάσου, Ευρύχου, Τεμπριά, Καλιάνα (Χάνι) και Κοράκου, κατά μήκος της όχθης του ποταμού Καρκώτη. Η διαδρομή που θα ποδηλατήσετε καλύπτει και δρόμους που είναι γνωστοί μόνο στους ντόπιους. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι το Σωματείο Άμυνα στη Λινού.

Η συγκεκριμένη ποδηλασία διοργανώνεται για τους λάτρεις της φύσης αφού θα απολαύσουν τη ποταμογραμμή που διέπει την ευρύτερη περιοχή καθώς επίσης και σημαντικά αξιοθέατα όπως το Μουσείο Κυπριακού Σιδηροδρόμου στην Ευρύχου, ξενάγηση στο ''Χάνι των Καλιάνων σε συνδυασμό με μια στάση για ξεκούραση.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αποδυτήρια του ποδοσφαιρικού σωματείου αφού θα υπάρχει ντους με ζεστό νερό και χώροι να αλλάξουν ρούχα κατά τον τερματισμό. Όποιος θέλει μπορεί να προχωρήσει με το ποδήλατο του ή και με τα πόδια ανηφορικά για τον Προφήτη Ηλία. Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη μοναδική θέα για αναμνηστικές φωτογραφίες και την δυνατότητα για περιδιάβαση σε Λινού και Φλάσου. Βγάλτε φωτογραφίες που αξίζουν για το Instagram με τα εκπληκτικά σκηνικά των αγροτικών χωριών μας και χρησιμοποιείστε το hashtag #SOLIAroutes

Στοιχεία ποδηλασίας:
Ενημέρωση θεμάτων ασφαλείας: 10:00-10:05
Ώρα Εκκίνησης: 10:05
Ποδηλατικός Χρόνος: 2h
Απόσταση: 18 km
Ανάβαση: 150m• Ποδηλατικός Χρόνος: 2h
Βαθμός Δυσκολίας: (2/6) = Εύκολη, Μια εύκολη διαδρομή με λίγες ανηφόρες και λίγες κατηφόρες.
Τύπος Διαδρομής: Ασφαλτόδρομος καθ’ όλη τη διαδρομή
Τύπος Ποδηλασίας: Κοινωνική Ποδηλασία
Οδηγός Διαδρομής: Παντελής Ζαχαροπλάστης

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, στέλνοντας με e-mail ονοματεπώνυμο και αριθμό κινητού τηλεφώνου στο linouphlasou@gmail.com, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης. Όσοι θέλουν να ενσωματωθούν στη ποδηλασία όχι από το σημείο εκκίνησης αλλά από άλλο σημείο ή χωριό, πρέπει να αποστείλουν e-mail με τη σχετική πληροφόρηση. Το πρόγραμμα της ποδηλασίας ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και η διαδρομή δεν είναι κατάλληλη για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Για να συμμετέχετε πρέπει να γνωρίζετε από ποδηλασία, την υποχρεωτική χρήση του κράνους, να υπάρχουν στο ποδήλατο σου φώτα μπροστά και πίσω και να είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση . Σημαντικό να αναφερθεί ότι το Ποδηλατικό Τμήμα και το Σωματείο Άμυνα Λινού-Φλάσου δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος καθώς επίσης μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι τύποι ποδηλάτων. Σε αυτό το σημείο θα προστεθεί η συνδρομή της Αστυνομίας Ευρύχους και της ομάδας SOS Special Operations Squad, οι οποίες θα αναλάβουν την ασφαλή διέλευση των ποδηλατιστών στις διασταυρώσεις και γενικά την ασφάλεια δρόμου. Για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα θα υπάρχει άτομο της ομάδας να τους μεταφέρει το ποδήλατο αλλά και τους ίδιους.

(22932511) Αθλητικό Σωματείο "ΑΜΥΝΑ", Λνού.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close