Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Τα κυπριακά ξενοδοχεία που μπήκαν στη λίστα του Condé Nast Traveler

Τα καλύτερα που μπήκαν στη λίστα

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2024

Το έγκριτο ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler επέλεξε τα καλύτερα, σύμφωνα με την κρίση και τα κριτήρια των εκδοτών του, ξενοδοχεία στην Κύπρο σε διάφορες κατηγορίες αξιολόγησης.

Το περιοδικό κάνει αναφορά στον ζεστό καιρό του νησιού και τις όμορφες θάλασσες, σημειώνοντας στο δημοσίευμά του ότι η Κύπρος είναι ένα δημοφιλές μέρος για αποδράσεις. Επισημαίνει ταυτόχρονα πως «τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Κύπρο τείνουν να προσφέρουν μια διαμονή που είναι δύσκολο να αντισταθείς».

Κάθε ξενοδοχείο στη λίστα έχει επιλεγεί από τους εκδότες του περιοδικού και το σχετικό κείμενο για το κάθε ξενοδοχείο έχει γραφεί από αντίστοιχο δημοσιογράφο του Condé Nast Traveller, ο οποίος είναι γνώστης της Κύπρου και έχει διαμείνει σε αυτά τα καταλύματα, εξηγείται στο δημοσίευμα.

«Όταν επιλέγουν ξενοδοχεία, οι συντάκτες μας λαμβάνουν υπόψη, τόσο τα πολυτελή ακίνητα όσο και τις μπουτίκ και τις λιγότερο γνωστές πλευρές τους, που προσφέρουν μια αυθεντική και πιο προσωπική εμπειρία ενός προορισμού», αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η λίστα ενημερώνεται τακτικά, καθώς ανοίγουν νέα ξενοδοχεία και εξελίσσονται τα υφιστάμενα.

Ακολουθεί πιο κάτω η λίστα με τα ξενοδοχεία, όπως τα περιέγραψε το περιοδικό:

cap.jpg

Cap St George, Πέγεια
Καλύτερο για
: Καλό φαγητό με θέα
«Το Cap St George δίνει την αίσθηση μιας ιδιωτικής μικρής δημοκρατίας που κατέχει κυριαρχία στη χερσόνησο στη δυτική ακτή της Κύπρου, στα μισά του δρόμου μεταξύ της Πάφου και του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Ακάμα. Το θέρετρο που άνοιξε το 2022 είναι φαινομενικά αποφασισμένο να κρατήσει τους κυρίως Ευρωπαίους και Ισραηλινούς επισκέπτες του.

Στο ράντσο αλόγων γίνονται βόλτες με το ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στις θαλάσσιες σπηλιές, εκδρομές με ψαρόβαρκα, διαθέτει έναν υπαίθριο κινηματογράφο που προβάλλει ταινίες της Disney για τα παιδιά, ένα σαλόνι υψηλής τεχνολογίας για παιχνίδια, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που φέρνει κορυφαία τοπικά συγκροτήματα, καθώς και μια ιδιωτική παραλία πλάτους δύο χιλιομέτρων.

Η κουζίνα γεμάτη από φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούνται στο κοντινό αγρόκτημα Perivoli (όπου οι επισκέπτες μπορούν να μαζέψουν τα προϊόντα), ενώ οι μάγειρες της προέρχονται απ' όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Οι καλοφαγάδες θα λατρέψουν τις δημιουργίες των σεφ με αστέρι Michelin, όπως ο Βόλφγκανγκ Μπέκερ, που ταξιδεύουν κάθε τρίτο Σαββατοκύριακο για να εντυπωσιάσουν του θαμώνες του εστιατορίου Sky7, όπου η θέα του έβδομου ορόφου προς την θάλασσα προσδίδει πρόσθετο νόημα στο «υψηλό» δείπνο.

Η μπεζ διακόσμηση των δωματίων είναι κάπως ανέμπνευστη, ωστόσο οι πανέμορφες ιδιωτικές πισίνες στις σουίτες καθιστούν την έξοδο από το δωμάτιό σας-πόσο μάλλον από το ξενοδοχείο- έναν εξαιρετικά... δύσκολο αγώνα».

anassa.jpg

Anassa, Λατσί
Καλύτερο για: Όλο το προσωπικό
«Νικητής της Χρυσής Λίστας 2022 για ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη, το Anassa σπάει το... καλούπι όσον αφορά την τοποθεσία.

Η σειρά από τα άψογα λευκά κτίρια του, ξεχύνονται από την πλαγιά του λόφου στις πισίνες και στην παραλία. Βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή, περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Πάφου, με την διαδρομή να αξίζει τον κόπο και να είναι ιδανικό για καταδύσεις κατευθείαν από την ακτή.

Πάνω απ΄ όλα, είναι η πολυγενεακή απήχηση που προσελκύει τους πιστούς οπαδούς του Anassa. Η παιδική λέσχη που διαθέτει είναι πιο κομψή από τους περισσότερους παιδικούς σταθμούς του Λονδίνου και οι χώροι μόνο για ενήλικες επίσης αβίαστα κομψοί.

Το σπα βρίσκεται ένα σκαλί πιο πάνω από τον μέσο όρο, με θεραπευτικές πισίνες θαλασσοθεραπείας και θεραπείες από την λατρευτή μάρκα Tata Harper.

Με τις τέσσερις αξιόπιστες επιλογές για φαγητό, καθώς και την υπηρεσία 'Baby Go Lightly' που παρέχει όλα τα απαραίτητα που μπορεί να έχετε ξεχάσει και πολλά άλλα, το Anassa ανταποκρίνεται σε όλα τα κριτήρια, σε μια μεγάλη, κομψή, μαρμάρινα επικάλυψη».

amara.jpg

Amara, Λεμεσός
Καλύτερο για: Θέα στη θάλασσα και σούσι

«Είναι εύκολο να μαγευτείς από τη θέα στο Amara. Το ξενοδοχείο στη Λεμεσό διασφαλίζει ότι η εκπληκτική παραλία του είναι το... αστέρι κάθε διαμονής, με το κάθε δωμάτιο σχεδιασμένο γύρω από μια θέα 180 μοιρών στη θάλασσα.

Υπάρχουν μεγάλες γυάλινες πόρτες που βλέπουν σε μπαλκόνια με γυάλινη όψη. Επιπλέον, μπορείτε να ανοίξετε τα παντζούρια για να κοιτάξετε τον ορίζοντα από την τεράστια μπανιέρα ή το μεγάλο ντους.

Εκτός από την αδιάκοπη θέα στη θάλασσα, άλλο χαρακτηριστικό του Amara είναι και το εντυπωσιακό εστιατόριο του και τα πιάτα που προσφέρει. Εισέλθετε από μία ξεχωριστή είσοδο και κατεβείτε τις μαύρες σκάλες για να βρείτε το Matsuhisa, έναν κομψά σχεδιασμένο χώρο με εντυπωσιακά φρέσκο σούσι από τον διάσημο σεφ και εστιάτορα, Nobu Matsuhisa.

Επίσης, στον χώρο βρίσκεται το βραβευμένο με αστέρι Michelin, Ristorante Locatelli, το οποίο διεκδικεί την πιο ρομαντική θέα στο ηλιοβασίλεμα σε όλη την Κύπρο.

Το Amara είναι ιδανικό για ζευγάρια, καθώς και οικογένειες, με τα δωμάτια να χωρίζονται έξυπνα σε μια πτέρυγα σπα μόνο για ενήλικες και μια πτέρυγα φιλική προς την οικογένεια με τη δική της ειδική πισίνα, παιδικό κλαμπ και βρεφικό σταθμό».

almyra.jpg

Almyra, Πάφος
Καλύτερο για: Οικογένειες
«Επιλέγηκε από τους εκδότες ως ένας προορισμός για τις καλύτερες οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη, οπότε φυσικά το ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο είναι η κορυφαία επιλογή μας ως το απόλυτο ξενοδοχείο στην Κύπρο για οικογένειες.

Τα παιδιά φροντίζονται υπέροχα εδώ χωρίς συμβιβασμούς στον σχεδιασμό και την πολυπλοκότητα. Οι γονείς μπορούν να χαλαρώνουν κάτω από τις βουκαμβίλιες, καθώς παρακολουθούν τα παιδιά να παίζουν στη ρηχή σμαραγδένια πισίνα ή να απολαμβάνουν τον ήλιο από την παραθαλάσσια βεράντα της σουίτας την ώρα που τα παιδιά κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όπως το αδελφό κατάλυμα της Anassa, το Almyra, προσφέρει επίσης την υπηρεσία Baby Go Lightly, καθώς και ένα παιδικό χώρο. Τα πρωινά είναι ιδανικά προσαρμοσμένα για παιδιά με πλαστικά μαχαιροπίρουνα και μενού.

Το βράδυ, ακόμη και ο πιο κουρασμένος καλοφαγάς θα ικανοποιηθεί από το ξεχωριστό εστιατόριο Notios με το σχεδόν Nobu ιαπωνικό-μεσογειακό fusion του.

Για μεσημεριανό γεύμα, μην παραλείψετε την παραθαλάσσια ταβέρνα Ouzeri, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα χαλαρό γεύμα και ηλιοβασίλεμα με όλη την οικογένεια».

amavi.jpg

Amavi MadeForTwo Hotels, Πάφος
Καλύτερο για: Μήνα του μέλιτος
«Το Amavi είναι μόνο για ενήλικες στην παραλία της Πάφου. Από τη στιγμή που θα μπείτε στο γυαλιστερό λόμπι, όπου τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή βλέπουν τους φοίνικες, τις πισίνες και τις ξαπλώστρες, είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό είδος… παιδικής χαράς.

Οι μέρες περνούν στο μαλακό, εκτεταμένο γκαζόν, ενώ τα σαλόνια πρσφέρουν άπλετη θέα στη θάλασσα.

Εάν νιώθετε περιπετειώδεις, η παραλία απέχει μόλις μερικά βήματα μακριά και δίπλα στην άμμο βρίσκεται το νέο Antasia Beach Club. Διαφορετικά, το προσωπικό του Amavi μπορεί να σας εφοδιάσει με κοκτέιλ και φρέσκο σούσι στην ξαπλώστρα σας.

Το σούσι είναι επίσης ξεχωριστό στο Immenso, το οποίο σερβίρει fusion κουζίνα Nikkei στην ταράτσα του ξενοδοχείου. Η θέα και η ειδικά κατασκευασμένη ψησταριά Robata, μπορεί να το καθιστούν το καλύτερο εστιατόριο στην Πάφο.

Το εστιατόριο Selene είναι μια αληθινή επιτυχία. Επιλέξτε ένα τραπέζι έξω και κάτω από τα αστέρια και παραγγείλετε κάτι περιπετειώδες... Είναι το είδος του μέρους όπου σερβίρονται παιχνιδιάρικα κοκτέιλ με κοχύλια ή τυλιγμένα με ξηρό πάγο».

apokryfo.jpg

Apokryfo Traditional Guesthouse, Λόφου
Το καλύτερο για: Διαμονή στο χωριό
«Η εναλλακτική λύση στα μεγάλα λαμπερά παραλιακά μαμούθ, το Apokryfo Traditional Guesthouse είναι ένα έξυπνο boutique ξενοδοχείο με θέα στο γραφικό χωριό Λόφου, στους πρόποδες του Τροόδους.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ξενοδοχεία στην περιοχή του Τροόδους, τα δωμάτια είναι μια συλλογή από πέτρινα σπίτια. Στο εσωτερικό υπάρχουν εξίσου κομψοί εσωτερικοί χώροι, και ορισμένα δωμάτια έχουν δικά τους τζάκια ή αυλές. Όλα, ευτυχώς, διαθέτουν κλιματισμό.

Το καλοκαίρι, το δείπνο στο Agrino Restaurant σερβίρεται υπό το φως των κεριών στη βεράντα του τελευταίου ορόφου ή στην αυλή δίπλα στην πισίνα. Όπου επιλέξετε εσείς, φροντίστε να έρθετε πεινασμένοι.

Το μενού είναι μια νόστιμη και γενναιόδωρη σειρά κυπριακών μεζέδων και για επιδόρπιο οι λουκουμάδες».


(Πηγή: cntraveller.com)

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close