Cinema: Τα Καλύτερα

The Holdovers

Ο Alexander Payne σκηνοθετεί μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς – υποψήφια για 5 βραβεία Όσκαρ!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2024

Από τον ελληνικής καταγωγής βραβευμένο σκηνοθέτη Alexander Payne, η ταινία "The Holdovers" μας ταξιδεύει στη δεκαετία του '70 και ακολουθεί τον Paul Hunham, ένα στριμμένο καθηγητή, σε ένα Αμερικανικό Κολέγιο υψηλού κύρους, ο οποίος υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του, για να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε.

Τελικά, αναπτύσσει μία απίθανη σχέση με έναν από αυτούς – έναν κατεστραμμένο, ιδιοφυή ταραχοποιό – και την αρχιμαγείρισσα του Κολεγίου, η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Ο Alexander Payne σκηνοθετεί μία από τις καλύτερες και γεμάτες συναίσθημα ταινίες της χρονιάς, η οποία ήδη μετρά πολλά βραβεία στο ενεργητικό της. Είναι υποψηφία για 7 Bafta, ενώ διεκδικεί και 5 χρυσά αγαλματάκια στην τελετή απομονομής των Όσκαρ 2024 που θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες στις 10 Μαρτίου, ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας, που, -μη ξαφνιαστείτε- ίσως μπορεί και να πάρει!

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, Paul Giamatti, σε μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του, κέρδισε πρόσφατα τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ερμηνείας σε κωμωδία ή μιούζικαλ, ενώ η επίσης υποψήφια για Όσκαρ, Da'Vine Joy Randolph, απέσπασε με τη σειρά της τη Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου Ρόλου.

Επίσης, ο πρωτοεμφανιζόμενος Dominic Sessa, ενθουσίασε κοινό και κριτικούς με την πολυεπίπεδη ερμηνεία του και θεωρείται πια ένα από τα πολλά υποσχόμενα νέα αστέρια στο χώρο της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ακροβατώντας ανάμεσα στη θλίψη και το χιούμορ, το "The Holdovers" είναι μια ταινία που σίγουρα αξίζει να δεις στο σινεμά!

Διάρκεια: 150'. Πρεμιέρα: 25 Ιανουαρίου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close