24 February 2024
Θέατρο , Μη χάσετε

Καστάνκα, η ιστορία ενός σκύλου ανεβαίνει από το Θέατρο Ειδεκανού

Διασκευή του ομώνυμου διηγήματος του Άντον Τσέχοφ

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2024

Με επίκεντρο την Καστάνκα, μία σκυλίτσα που χάνει το αφεντικό της και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι ενός καλλιτέχνη του τσίρκου, το διήγημα του Τσέχοφ παρουσιάζει τον κόσμο των οικόσιτων ζώων μέσα από τα δικά τους μάτια, υιοθετώντας το απλοϊκό, και γι’ αυτό βαθιά τρυφερό, βλέμμα τους στον κόσμο των ανθρώπων.

Η Καστάνκα στο καινούργιο της σπίτι θα συνδεθεί με έναν γάτο, ένα χήνο και μια γουρούνα χωρίς όμως να μπορεί να ξεχάσει το παλιό της αφεντικό. Θα καταφέρει άραγε να το ξαναβρεί;

Ως έργο που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, η θεατρική διασκευή της Καστάνκα από την ομάδα Ειδεκανού προσεγγίζει το λογοτεχνικό κείμενο με παιγνιώδη διάθεση εμπλέκοντας την αφηγηματική τεχνική με λούτρινα παιχνίδια (object theatre), και οπτικογραφημενο υλικό.

Η Καστάνκα, η σκυλίτσα-πρωταγωνίστρια της παράστασης, μας δίνει την ευκαιρία να ξανα-δούμε τον κόσμο που μας περιβάλλει μέσα από τα μάτια της. Θα μπορέσουμε εμείς ως θεατές να δεχτούμε το δώρο αυτής της καθαρής καρδιάς;

Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και είναι κατάλληλη για παιδιά από 5 χρονών και πάνω.

Νικολέττα Βερύκιου, Έλενα Παυλίδου (ηθοποιοί-σκηνοθεσία), Μιχάλης Θεοδώρου (δημιουργία οπτικού υλικού - σχεδιασμός φωτισμού), Παυλίνα Κωνσταντοπούλου (μουσική), Μαρία Λοϊζίδου (τεχνική υποστήριξη)

Ευχαριστούμε πολύ την Ελένη Χαλκούση για την πολύτιμη βοήθεια στην κατασκευή των λούτρινων πρωταγωνιστών της παράστασης.

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 19:00
στο Flea Theatre (Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί)
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

καστανκα.jpg


Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close