Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2024
Ένα νεαρό αγόρι, ο Mahito, που του λείπει αφόρητα η νεκρή μητέρα του, επιχειρεί να διεισδύσει σε έναν κόσμο όπου ζωντανοί και νεκροί μοιάζει να συνυπάρχουν.
Σε εκείνον τον κόσμο ο θάνατος τελειώνει και η ζωή βρίσκει μια νέα αρχή. Οδηγός του Mahito σε αυτό το ταξίδι είναι ένα πλάσμα, μισός ερωδιός και μισός άνθρωπος, το οποίο ισορροπεί οριακά στα όρια ψέματος και αλήθειας.
Μια ημι-αυτοβιογραφική αφήγηση για τη ζωή, το θάνατο και τη δημιουργία, ένας φόρος τιμής στη φιλία, από το εμπνευσμένο μυαλό του θρύλου των ιαπωνικών ταινιών animation, Hayao Miyazaki, που έκανε την έκπληξη φέτος στις Χρυσές Σφαίρες, κερδίζοντας στα 83 του χρόνια το βραβείο για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων -η πρώτη ξενόγλωσση στην ιστορία του θεσμού που το πετυχαίνει-.
Το "The Boy and the Heron" είναι επίσης υποψήφιο για Bafta και Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων στις προσεχείς απονομές των κινηματογραφικών βραβείων.
Διάρκεια: 124'. Ακούγονται οι: Soma Santoki, Masaki Suda, Aimyon.
Σχετικά

Boonie Bears: Future Reborn
Τα αγαπημένα αρκουδάκια ταξιδεύουν στο μέλλον και ο πλανήτης δεν είναι όπως τον θυμόντουσαν



Ξεκινούν οι θερινές κινηματογραφικές προβολές σε έναν αγαπημένο χώρο
Κυπριακή ταινία κάτω από τα αστέρια για την πρεμιέρα

Θερινές προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού
Τρεις cult ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό




Πρεμιέρα για την ταινία "The Surfer"
Ο Nicolas Cage σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες του


