Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Βάσω Λασκαράκη - Λευτέρης Σουλτάτος: Oι φετινοί παρουσιαστές των Cyprus Eating Awards

Όλα όσα μας είπαν λίγο πριν από τη μεγάλη βραδιά

Δημοσιεύτηκε στις 02 Φεβρουαρίου 2024

Λίγο πριν την άφιξή τους στο νησί μας και πριν αναλάβουν τα ηνία της 19ης διοργάνωσης των "Cyprus Eating Awards", η Βάσω Λασκαράκη και ο Λευτέρης Σουλτάτος, μας μιλούν για την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή, τις γεύσεις που αγαπούν, την πρόσκληση-πρόκληση της κοινής παρουσίασης και όχι μόνο!

Το ζευγάρι που είναι μαζί στη ζωή αλλά τώρα μαζί και στη σκηνή, ενώνει τις δυνάμεις του, και υπόσχεται να μας χαρίσει στις 6 Φεβρουαρίου, μια όμορφη βραδιά, με εκπλήξεις αλλά και γευστικές απολαύσεις.

Λένε πως "ο έρωτας περνάει από το στομάχι", στη δική σας περίπτωση, αυτή η φράση θα μπορούσαμε να πούμε πως ταιριάζει γάντι… Τι ρόλο παίζει το φαγητό στη σχέση σας στην προκειμένη φάση;
ΒΑΣΩ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ
: "Τα πάντα περνάνε από το στομάχι στην δίκη μας περίπτωση μαζί κι ο έρωτας (γέλια). Σε ένα τραπέζι θα μας βρεις σε όλες τις περιστάσεις της ζωής μας! Ο Λευτέρης έχει το χάρισμα να σε μαγεύει με το φαγητό, όχι μόνο γιατί μαγειρεύει καταπληκτικά αλλά γιατί το κάνει να φαίνεται εύκολο, χαλαρωτικό, παρεΐστικο. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να συνδέει το φαγητό με τα πάντα και πάνω από όλα έχει έναν μοναδικό τρόπο να συνδέει την οικογένειά μας γύρω από την κουζίνα. Άρα ο γάμος μας με τον Λευτέρη περνάει σίγουρα από το στομάχι (γέλια)".

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ: "Για μένα που είμαι μάγειρας όλα περνάνε από το στομάχι, σαφέστατα και ο έρωτας! Επομένως, όσο «ο έρωτας περνάει από το στομάχι» και για τη Βάσω δεν έχω κανένα άγχος, θα μείνουμε ερωτευμένοι μέχρι τα βαθιά γεράματα".

Βάσω, με ποια γευστική δημιουργία του Λευτέρη, μπορεί να "τρελαθείς" και του ζητάς συχνά να σου φτιάχνει;
ΒΑΣΩ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ
: "Είναι πολλά αυτά τα οποία μου αρέσουν, πώς να διαλέξω τώρα; Είναι ανάλογα και με την όρεξη της στιγμής. Από πολύ απλά φαγητά μέχρι κάτι πολύ γκουρμέ, αν το σκεφτώ εκείνη τη στιγμή θα το ζητήσω και σχεδόν ποτέ μα ποτέ δεν θα μου πει: "ωχ βαριέμαι τώρα".Τρελαίνομαι για τη μακαρονάδα με τα τοματίνια που φτιάχνει, μπορώ να φάω όλη την κατσαρόλα, πουθενά αλλού δεν έχω δοκιμάσει αυτήν τη γεύση και λέω πώς είναι δυνατόν, είναι τόσο απλό; Κι όμως! Ή ένα φανταστικό χτένι με έναν πουρέ μέσα που είναι και το πρώτο πιάτο που δοκίμασα από τον Λευτέρη και φτιάχνει και το πιο νόστιμο σεβίτσε. Αρνάκι οφτό επίσης με πατάτες, ένα φαγητό- ύμνος στο σπίτι μας (γέλια). Μου άνοιξε η όρεξη τώρα (γέλια)".

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε για την κυπριακή κουζίνα; Την έχετε δοκιμάσει;
ΒΑΣΩ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ:
"Φυσικά και έχω δοκιμάσει την κυπριακή κουζίνα και μου αρέσει πολύ. Έχω περάσει φανταστικά όλες τις φορές που έχω επισκεφτεί την Κύπρο και με έχουν πάει σε ωραίες παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια. Λατρεύω το χαλούμι και τη σεφταλιά. Έχω γευτεί επίσης, καταπληκτικό αρνάκι σε χωριά στην Κύπρο, αλλά και πατάτες αντιναχτές και κουπέπια".

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ: "Χαλούμι, σεφταλιά, καράολοι ή χοχλιοί όπως το λέμε στην Κρήτη. Έχω δοκιμάσει την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα από τη μία μεριά έως την άλλη. Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με επιχειρήσεις στην Κύπρο οπότε με ξενάγησαν στα καλύτερα παραδοσιακά εστιατόρια".

Είστε τύποι που προτιμάτε μια βραδινή έξοδο σε μια παραδοσιακή ταβέρνα ή ένα δείπνο σε ένα gourmet εστιατόριο;
ΒΑΣΩ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ
: "Νομίζω πως δεν έχουμε τέτοια θέματα. Εμένα μου αρέσει να δοκιμάζω τα πάντα και βρίσκω ότι και τα δυο έχουν κάτι διαφορετικό να σου δώσουν. Το παραδοσιακό φαγητό παραμένει αξία σταθερή και η πιο gourmet κουζίνα είναι αυτή που θα προσφέρει νέες εμπειρίες. Και φυσικά πάντα τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει και η παρέα, με καλή παρέα πας παντού και απολαμβάνεις τα πάντα".

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ: "Εμένα και τα δύο είναι στις προτιμήσεις μου. Με την ίδια ευκολία και χαρά θα δοκιμάσω, αρκεί να είναι καλά μαγειρεμένο".

Ποια είναι η αγαπημένη σας κουζίνα; Και τι απολαμβάνετε να τρώτε;
ΒΑΣΩ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ
: "Αγαπημένη κουζίνα παραμένει η ελληνική χωρίς δεύτερη σκέψη. Μαζί με τον Λευτέρη τα τελευταία έξι χρόνια, έχω δοκιμάσει παρά πολλές διαφορετικές κουζίνες και έχουμε ταξιδέψει αρκετά, ειδικά όταν θέλει να δοκιμάσει εστιατόρια του εξωτερικού. Υπάρχουν εξαιρετικά πιάτα και σις ιταλική, γαλλική, και ισπανική κουζίνα αλλά η ελληνική είναι πάντα η πρώτη προτίμηση".

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ: "Παλιότερα είχα μια αδυναμία στη γαλλική κουζίνα. Ταξιδεύοντας όμως και γνωρίζοντας όλες τις κουζίνες, πλέον έχω αδυναμία στην ελληνική κουζίνα. Απολαμβάνω ό,τι είναι καλομαγειρεμένο και με καλή πρώτη ύλη, άλλα το αρνί οφτό, η τομάτα και τα τυριά είναι αυτά που απολαμβάνω περισσότερο".

Ποιος από τους δύο ασχολείται περισσότερο με τη μαγειρική στο σπίτι; Τι σας αρέσει να φτιάχνετε περισσότερο;
ΒΑΣΩ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ
: "Τον χειμώνα ο Λευτέρης έχει τον πρώτο ρόλο στην κουζίνα, καθώς εγώ συνήθως έχω γυρίσματα και λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι. Το καλοκαίρι όμως αντιστρέφονται οι ρόλοι. Ο Λευτέρης δουλεύει όλη μέρα, επομένως αναλαμβάνω εγώ. Δίκαια πράγματα (γέλια)! Εγώ φτιάχνω πιο «μαμαδίστικα» φαγητά, λαδερά, όσπρια, κεφτεδάκια κ.λπ.".

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ: "Είναι μοιρασμένο. Σχεδόν όλη τη χειμερινή περίοδο έχω αποκλειστικότητα στην κουζίνα λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων της Βάσως με τα γυρίσματα κι εγώ εργάζομαι στο σπίτι όπου έχω και εργαστήριο και δοκιμάζω τους πειραματισμούς μου. Το καλοκαίρι όμως οι συνθήκες αλλάζουν. Εργάζομαι στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια οπότε την κουζίνα στο σπίτι την αναλαμβάνει η Βάσω, όπου ευτυχώς μαγειρεύει πολύ ωραία. Εμένα μου αρέσει να μαγειρεύω αυτό που ο άλλος θα απολαύσει, δηλαδή αν έχουμε κάποιο καλεσμένο που του αρέσει το ψάρι, τότε ψάρι. Γενικά προτιμώ να μη μαγειρεύω τα ίδια πιάτα κάθε φορά, θέλω να υπάρχει κάτι διαφορετικό".

Λευτέρη, ποια συνταγή της Βάσως λατρεύεις, και ποια κρίνεις πως επιδέχεται βελτίωσης;
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ
: "Μου αρέσει πολύ ό,τι μαγειρεύει στη γάστρα, αλλά απολαμβάνω πάρα πολύ και τα λαδερά φαγητά που φτιάχνει. Θα έλεγα μόνο πως χρειάζονται μια μικρή βελτίωση τα ψητά της, καθώς δεν συμφωνούμε απόλυτα στον βαθμό και στον τρόπο ψησίματος (γέλια)".

Τι είναι αυτό που δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα του σπιτιού σας;
ΒΑΣΩ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ
: "Νομίζω δεν λείπει τίποτα, είμαστε σχεδόν σαν σουπερμάρκετ και μίνι λαχαναγορά.(γέλια). Ίσως αυτό που δεν θα περιμένει κάποιος είναι ότι το σπίτι μας δεν μένει ποτέ χωρίς αβοκάντο".

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ: "Δε λείπουν η τομάτα, ο μαϊντανός, το αβοκάντο και τα μακαρόνια".

Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα σας απολαύσουμε στο κομμάτι της παρουσίασης. Ποιες είναι οι σκέψεις σας;
ΒΑΣΩ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ
: "Χαίρομαι πολύ που θα παρουσιάσουμε τα βραβεία αυτά με τον Λευτέρη, που είναι και πάνω στο αντικείμενό του. Μια γλυκιά ανυπομονησία έχω να πάει αυτή η βραδιά υπέροχα για όλους μας".
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ: "Για μένα είναι μια άνιση δοκιμασία. Η Βάσω είναι έμπειρη, ταλαντούχα, με ευφράδεια λόγου και άνεση, οπότε δίπλα της όποιος και αν είναι θα φαίνεται άπειρος. Ευτυχώς, είναι στο αντικείμενό μου οι βραβεύσεις οπότε θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών (γέλια)".

Ποια η γνώμη σας για τα "Cyprus Eating Awards"; Πιστεύετε ότι τέτοιοι διαγωνισμοί βοηθούν στη βελτίωση του επιπέδου της γαστρονομίας;"
ΒΑΣΩ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ
: "Φυσικά και βοηθούν στη βελτίωση του επιπέδου της γαστρονομίας. Τα βραβεία είναι ένα κίνητρο για κάθε επαγγελματία να προσπαθεί για το καλύτερο και η επιβράβευση σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις να δημιουργείς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ: "Είναι ένας θεσμός για την Κύπρο, ο οποίος έρχεται να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των επαγγελματιών. Προσωπικά γνωρίζω πολύ καλά, το πόσο κόπο θέλει να καταφέρεις, να κρατήσεις ένα επίπεδο και κάθε μέρα να αποδείξεις ότι αξίζεις. Τα βραβεία έρχονται να σου επιβεβαιώσουν την προσπάθειά σου αυτή και να πάρεις κουράγιο πως αξίζει να συνεχίσεις. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ένας τέτοιος θεσμός σε προκαλεί να γίνεσαι καλύτερος. Έτσι, σαφώς βοηθάει να εξελιχθεί το επίπεδο της γαστρονομίας".

Αν σας αναθέταμε να μαγειρέψετε εσείς το μενού της βραδιάς, τι θα μας φτιάχνατε;
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ
: "Σίγουρα η βάση του μενού θα ήταν τα κυπριακά προϊόντα με σύγχρονες τεχνικές και το κυρίως πιάτο σίγουρα αρνί".

Θα μπορούσατε να συνυπάρξτε μαζί και τηλεοπτικά; Ενδεχομένως σε ένα project που να συνδυάζει και ψυχαγωγία και μαγειρική μαζί.
ΒΑΣΩ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ
: "Οι προτάσεις για παρουσίαση από κοινού με τον Λευτέρη δεν έχουν λείψει τα τελευταία χρόνια, δεν έχουμε παράπονο (γέλια) Η αλήθεια είναι ότι επειδή κανένας από τους δυο μας δεν είχε δοκιμαστεί στην παρουσίαση, έμοιαζε λίγο ρίσκο, όχι πια όμως! Δεν είχε βρεθεί και το κατάλληλο project όλο αυτό το διάστημα. Αν ήταν όμως ένα project που θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε και να μας ταιριάζει, πιστεύω η χημεία που έχουμε θα λειτουργούσε μόνο θετικά".
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ: "Μας έχουν γίνει προτάσεις αρκετές φορές, αλλά υπήρχαν project στα οποία δεν μπορούσα να με δω. Να με φανταστώ. Αν ήταν κάτι καλά στημένο με μαγειρική, θα το έκανα με μεγάλη χαρά, αρχικά γιατί θα ήμουν με τη σύζυγό μου περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα και περνάμε ευχάριστα, άλλα και γιατί θα ένιωθα μία σιγουριά, ότι θα με προστάτευε και θα κάλυπτε την απειρία μου στον χώρο της τηλεόρασης".

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close