Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Cyprus Eating Awards 2023: Η μεγάλη βραδιά της απονομής έφτασε

Απονέμονται απόψε τα Cyprus Eating Awards 2023 που παρουσιάζει η Nespresso!

Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2024

Ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, τα Cyprus Eating Awards, που διοργανώνει το Check In Cyprus, γιορτάζουν φέτος 19 χρόνια και διοργανώνονται για ακόμη μία χρονιά, για να επιβραβεύσουν τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού. Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso. 

19 χρόνια επιβραβεύουμε τους άριστους της χρονιάς
19 χρόνια παρουσιάζουμε τους κορυφαίους της γεύσης
19 χρόνια αναδεικνύουμε την κυπριακή γαστρονομία

Εδώ και 19 χρόνια βλέπουμε με χαρά ότι το όραμα, οι κόποι και η αγάπη όλων μας έκαναν το όνειρο πραγματικότητα.

Γιατί πίσω από τις κουζίνες, πίσω από τα μενού, πίσω από τα καλοστημένα τραπέζια υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν αυτό που κάνουν. Συνοδοιπόροι σε αυτήν την πορεία όλοι εσείς που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή τον θεσμό. Μαζί αλλάξαμε τη φιλοσοφία της εστίασης, μαζί μιλήσαμε για γαστρονομία, μαζί τοποθετήσαμε την Κύπρο στον χάρτη της παγκόσμιας εστίασης.

19 χρόνια μαζί, δοκιμάζουμε, αλλάζουμε, πρωτοπορούμε, αναζητούμε και στην τελική απολαμβάνουμε γεύσεις με φαντασία από ανθρώπους με πάθος!

thumbnail_20240206_152529.jpg

89 ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, 24 ΒΡΑΒΕΙΑ
Τα 19α Cyprus Eating Awards που παρουσιάζει η Nespresso, και φιλοξενεί με κάθε λαμπρότητα το εντυπωσιακό Four Seasons Hotel στη Λεμεσό, σήμερα την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα απονεμηθούν 17 βραβεία στα εστιατόρια που ξεχώρισαν και αναδείχθηκαν το καθένα στην κατηγορία του, ενώ δόθηκαν και 7 τιμητικά βραβεία.

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ο θεσμός των Cyprus Eating Awards δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της εγχώριας γαστρονομίας, αλλά και την επιβράβευση των αξιόλογων προσπαθειών. Η γνώση, άλλωστε, και η εμπειρία των 19 χρόνων καθιστούν τα Cyprus Eating Awards τον μοναδικό θεσμό στην Κύπρο που μπορεί περήφανα να πει ότι γνωρίζει την εστίαση στο νησί. Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα και με γνώμονα τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την ανώτερη ποιότητα υλικών, υπηρεσιών και τιμής, ανακαλύπτουμε και επιβραβεύουμε τα εστιατόρια, που κρατούν ψηλά τον πήχη της ποιοτικής εστίασης στο νησί μας.

ΟΙ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
Η μεν ηθοποιός και παρουσιάστρια και ο δε καταξιωμένος σεφ! Η Βάσω Λασκαράκη και ο Λευτέρης Σουλτάτος θα είναι φέτος οι οικοδεσπότες των Cyprus Eating Awards.

Το καλλιτεχνικό κομμάτι της βραδιάς θα αναλάβει η νεαρή Αναστασία, η οποία αναμένεται να μας ταξιδέψει με τη φωνή και τα τραγούδια της! 

thumbnail_20240206_152610.jpg

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
Το μενού της ξεχωριστής βραδιάς των Cyprus Eating Awards 2023 θα φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με αστέρι Michelin, Κύπριου σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη, ο οποίος σε συνεργασία με τον Executive Chef του Four Seasons Hotel Πανίκου Χατζηττοφή θα δημιουργήσουν ένα εξαίρετο μενού. Ένα μενού το οποίο θα είναι ιδανικά συνδυασμένο με κρασιά της εταιρείας Βάσσος Ηλιάδης Λτδ. Η επιλογή των κρασιών έγινε από τη Wines Development Manager της εταιρείας Βάσσος Ηλιάδης Λτδ, Μαρία Μασσούρα DipWSET.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Με συμμετοχές από 89 εστιατόρια, τα βραβεία απονεμήθηκαν σε 17 κατηγορίες: Νέα Άφιξη, Ψάρι, Ιταλική Κουζίνα, Μεσογειακή Κουζίνα, Διεθνής/Εθνικ Κουζίνα, Grill Bar/Pub, Cocktail Wine Bar/ Restaurant, Lounge Bar/Restaurant, Summer Venue, Εστιατόριο Ξενοδοχείου- Creative Cuisine, Εστιατόριο Ξενοδοχείου - Fine Dining, Εστιατόριο Ξενοδοχείου & Resort – Outdoor Gastronomy, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price, Delivery όπου φέτος έχει επιλεγεί η κατηγορία Γύρος/Ελληνικό Σουβλάκι, Check In Special Award 2023 που φέτος η σύνταξη του Check In κατέληξε στο Καλύτερο Street Food.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα βραβευθεί το εστιατόριο, που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Check In ως Το Αγαπημένο των Αναγνωστών και είναι ανεξάρτητο από κατηγοριοποίηση. Το κάθε εστιατόριο για να είναι υποψήφιο πρέπει να εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και να πετυχαίνει συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του. Με κριτήρια την ποιότητα φαγητού, την παρουσίαση των πιάτων, την υγιεινή, την ατμόσφαιρα εντός και εκτός εστιατορίου, τη ροή των πιάτων, τη σωστή εξυπηρέτηση, τη λίστα κρασιών και τη σχέση προϊόντος και τιμής γίνεται η τελική επιλογή των εστιατορίων σε κάθε κατηγορία. Τα υποψήφια εστιατόρια είναι 89 και επιλέχθηκαν από πολυμελή, ειδική επιτροπή, που συγκέντρωσε το Check In Cyprus, η οποία απαρτιζόταν από γνώστες της γαστρονομίας με εξειδίκευση στον τομέα της εστίασης. 

Ακόμη, τιμητικά βραβεία θα απονεμηθούν στον Σεφ της Χρονιάς, στο Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς, ενώ θα δοθεί και το Βραβείο Οινικής Κουλτούρας Εστιατορίου. Επίσης θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία για Best Concept και τη Διαχρονική Αξία. Τέλος θα απονεμηθεί το Sustainability Award.

Μην χάσετε τη συνεχή ενημέρωση από τη βραδιά των βραβείων μέσω του Check In Portal (www.checkincyprus.com) και του Application Check In Cyprus (διαθέσιμο σε iOS και Android).

To hashtag της εκδήλωσης είναι #cyrpuseatingawards

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close