28 February 2024
Things to Do , Εκδηλώσεις

7 ιστορίες, 7 φωνές αντοχής και ελπίδας

Μια εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2024

Εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου, η οποία έχει καθιερωθεί στις 4 Φεβρουαρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου, που έχει καθιερωθεί στις 15 Φεβρουαρίου, συνδιοργανώνουν ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), η Europa Donna Κύπρου, το Europa Uomo Κύπρου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, o Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή», το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου, ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, και το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.

Με τίτλο: «Ενώνουμε Φωνές: Μοιραζόμαστε ιστορίες Ζωής», η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 18.00 στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα ξεδιπλωθούν 7 ανθρώπινες ιστορίες και εμπειρίες ατόμων που ήρθαν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα του καρκίνου. Μέσα από την ανοικτή συζήτηση, με τη βοήθεια του συντονιστή της εκδήλωσής του Διευθυντή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, Δρ. Δημήτριου Βόμβα, στόχος των διοργανωτών είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον καρκίνο. Μέσα από τα πραγματικά βιώματα των ανθρώπων που θα μιλήσουν, οι απλοί πολίτες θα γίνουν κοινωνοί του δύσκολου δρόμου που έχουν να περπατήσουν οι ασθενείς αλλά και την υποστήριξη που έχουν στη διάθεσή τους, εκτός από τους οικείους τους, από τους Συνδέσμους ασθενών και τις υπηρεσίες τους.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει καλλιτεχνικά ο Στέφανος Κορκολής, οποίος έχει αποδεχθεί την πρόσκληση των συνδιοργανωτών να ερμηνεύσει κάποιες από τις επιτυχίες του αφιλοκερδώς, μαζί με την τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη.

Το 2024, σηματοδοτεί το τρίτο έτος της παγκόσμιας τριετούς εκστρατείας της Ένωσης για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου, (The Union for International Cancer Control – UICC) με κεντρικό σύνθημα «Κλείστε το χάσμα στη φροντίδα του καρκίνου».

Ανακοινώνοντας τη διοργάνωση της εκδήλωσης εκ μέρους των συνδιοργανωτών, ο Γενικός Διευθυντής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, Πάνος Εργατούδης, σημείωσε ότι η εκδήλωση εντάσσεται στις παγκόσμιες προσπάθειες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και της πολιτείας ως προς τον καρκίνο, το οποίο, όπως είπε, «αποτελεί συλλογική ευθύνη όλων μας».


>> Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 18.00. Είσοδος ελεύθερη.

καρκινος.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close