Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Τρία (βραβευμένα) εστιατόρια ξενοδοχείων που αξίζει να επισκεφτείς

Φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα κυπριακά ξενοδοχεία

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2024

Σύγχρονη και παραδοσιακή, υψηλή και καθημερινή, δημιουργική και κλασική… Η φετινή 19η απονομή των Cyprus Eating Awards είχε τη γεύση και τα πρόσωπα όλης της Κύπρου!

Σε μια λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, απονεμήθηκαν τα 19α Cyprus Eating Awards, αναδεικνύοντας τα καλύτερα εστιατόρια του 2023 και επιβραβεύοντας την αριστεία στη γαστρονομική δημιουργία. 89 εστιατόρια από όλη την Κύπρο, κατανεμημένα σε 17 διαφορετικές “γευστικές” κατηγορίες, αναμετρήθηκαν φέτος, δίνοντάς μας τη λίστα της ελίτ της κυπριακής γαστρονομικής σκηνής. Στο πλαίσιο της λαμπερής τελετής βράβευσης, απονεμήθηκαν παράλληλα 7 ειδικά βραβεία, σε ανθρώπους και εστιατόρια που επίσης διέπρεψαν στον τομέα τους!

Ανάμεσα στην ελίτ της κυπριακής γαστρονομικής σκηνής, λοιπόν, βρίσκονται και τρία εστιατόρια ξενοδοχείων, τα οποία προσφέρουν στους επισκέπτες τους γαστρονομικές απολαύσεις, τις οποίες δύσκολα συναντάς!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Cyprus Eating Awards 2023: Οι μεγάλοι νικητές

matsuhisa2.jpg

MATSUHISA LIMASSOL, AMARA HOTEL, Λεμεσός
Το εστιατόριο που από το 2019, οπότε και άνοιξε τις πόρτες του ανεβάζοντας τον πήχη της γαστρονομικής σκηνής του νησιού, υποδέχεται τους λάτρεις της Nobu style κουζίνας, θα το βρεις στο εντυπωσιακό Amara Hotel στη Λεμεσό. Πρόκειται για έναν υπέροχο, μοντέρνο χώρο, σχεδιασμένο από τον David Rockwell, με metroplitan chic αισθητική, απαλό φωτισμό που δημιουργεί μία οικεία και κομψή ατμόσφαιρα, και υλικά, που αφενός αντικατοπτρίζουν τις ρίζες του διεθνούς φήμης chef Nobu Matsuhisa και αφετέρου εγκωμιάζουν τον παραθαλάσσιο χαρακτήρα της Λεμεσού. Το εκτενές και πρωτότυπο μενού του Matsuhisa Limassol προσφέρει μία μοναδική ιαπωνική-περουβιανή μαγειρική εμπειρία, με μία σειρά από πιάτα υπογραφής του chef, η οποία ανανεώνεται συχνά, δίνοντας έμφαση στις φρέσκες πρώτες ύλες και στα όσο το δυνατόν περισσότερα κυπριακά προϊόντα, που τα απολαμβάνεις με εξαιρετικά, εξωτικά cocktail. Μεταξύ των επιλογών, συναντάμε signature πιάτα του Matsuhisa, όπως τα Salmon karashi su miso, White fish dry miso, Rock shrimp tempura, New style sashimi, καθώς και το black cod με yuzu miso, που είναι ένα από τα κορυφαία πιάτα ψαριού που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στον κόσμο. Όμως υπάρχει πληθώρα νέων γευστικών προτάσεων, που ικανοποιούν κάθε γούστο. Τις εντυπώσεις κλέβει φυσικά το sushi bar που ετοιμάζει sushi and sashimi, το οποίο σε προσκαλεί να πάρεις μία θέση μπροστά του για να γίνεις μάρτυρας της ευλαβικής παρασκευής τους, καθώς και για να τα απολαύσεις κατευθείαν από τα χεράκια του chef. Η δε λίστα κρασιών και σάκε είναι στο επίπεδο που πρέπει για ένα τέτοιο εστιατόριο. Πάντοτε ενθουσιάζει ο συνδυασμός κουζίνας, ατμόσφαιρας και location των εστιατορίων Matsuhisa. Και αυτό ακριβώς σε συνεπαίρνει και στο Matsuhisa Limassol. Εξάλλου οι γεύσεις του είναι ενός άλλου επιπέδου!
(25828333) ΛΕΩΦ. ΑΜΑΘΟΥΝΤΟΣ 95, ΛΕΜΕΣΟΣ (ΕΝΤΟΣ AMARA HOTEL).

sera.jpg

SERA BY ETTORE BOTRINI, Λεμεσός
"Sera" στα ιταλικά σημαίνει βράδυ… υποδηλώνει όμως και το όνομα που επέλεξαν ο χαρισματικός Ελλαδίτης σεφ Έκτορας Μποτρίνι μαζί με την πολύπειρη ομάδα του Four Seasons Hotel στη Λεμεσό για το νέο γαστρονομικό του concept –το πρώτο στο νησί μας- που λειτούργησε εντός του ξενοδοχείου. Ο χώρος του, άκρως εντυπωσιακός και ατμοσφαιρικός, σχεδιασμένος από τους διακεκριμένους αρχιτέκτονες-σχεδιαστές Γιώργο Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη, ξεχωρίζει για το μοντέρνο design και το εκλεπτυσμένο του στυλ. Όσο για το μενού του, που είναι εμπνευσμένο από τον κορυφαίο και χαρισματικό chef, αποτελεί μία ωδή στην αυθεντική ιταλική κουζίνα. Πιάτα γεμάτα γεύσεις και αρώματα, εντάσεις και απόλυτες ισορροπίες. Κυρίαρχα στοιχεία η καθαρότητα των αυθεντικών ιταλικών γεύσεων, η εποχικότητα και η ποιότητα των υλικών. Ανάμεσα στις προτάσεις που θα απολαύσεις εδώ είναι το Culatello di Zibello, τον βασιλιά του ιταλικού ώριμου ζαμπόν, το διάσημο Vitello Tonnato στο οποίο ο Έκτορας Μποτρίνι έχει δώσει το δικό του στίγμα, συνδυάζοντας ιδανικά τον τόνο με το μοσχάρι, pasta και ριζότο που θα σε ταξιδέψουν νοερά μέχρι την Ιταλία, όπως οι χειροποίητες παπαρδέλες με ραγού από λευκό μοσχάρι, αλλά και τα υπέροχα Ρavioli με σπανάκι, το Scampi Risotto με αστακό και το Risotto al Funghi με μανιτάρια, μοσχοκάρυδο και καφέ. Από τα κυρίως δοκίμασε το πεντανόστιμο Agnello al Marsala, αρνάκι με δεντρολίβανο, σκόρδο και κρασί, που ξεχειλίζει αρώματα, ή το Filleto di Manzo, ένα νόστιμο βοδινό φιλέτο. Κλείσε με τον καλύτερο τρόπο την επίσκεψή σου στο εστιατόριο του αστεράτου σεφ με tiramisu! Η περιποίηση είναι υποδειγματική, όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο εστιατόριο, η κάβα σπουδαία με τον ιταλικό αμπελώνα να πρωταγωνιστεί, και η βεράντα του έτοιμη να σε υποδεχθεί! Για τις γεύσεις, το νοιάξιμο, τη φρεσκάδα και την ποιότητά του, θα επιστρέφουμε ξανά και ξανά εκεί.
(25858000) FOUR SEASONS HOTEL, ΛΕΩΦ. ΑΜΑΘΟΥΝΤΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΤΥΧΩΝΑΣ, ΛΕΜΕΣΟΣ.

SeasonsOriental_Restaurant.jpg

SEASONS ORIENTAL, FOUR SEASONS HOTEL Λεμεσός
Το πολυβραβευμένο κινέζικο εστιατόριο Seasons Oriental του ξενοδοχείου Four Seasons, είναι μία ωδή στην αυθεντική καντονέζικη κουζίνα. Αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά και συνάμα πολυβραβεύμενα εστιατόρια του νησιού, καθώς επίσης και τον δημοφιλέστερο προορισμό για όσους επιθυμούν να απολαύσουν εξωτικές γεύσεις της Άπω Ανατολής. Η επιβλητική του διακόσμηση, το άριστο και υποδειγματικό του –σε όλα τα επίπεδα- σέρβις και η εξαιρετική ποιότητα αποτελούν το σήμα κατατεθέν του και ταυτόχρονα και τα στοιχεία που το κρατούν εδώ και χρόνια στην κορυφή. Ένα εστιατόριο υπόδειγμα σταθερής αξίας και διαχρονικότητας για την Κύπρο, με μία επιτυχημένη εικοσαετή πορεία που επάξια το κατατάσσουν στη λίστα των κορυφαίων χώρων εστίασης του τόπου μας. Το Seasons Oriental, κατέχει ταυτόχρονα, κι ένα σημαντικό ρεκόρ στην ιστορία των Cyprus Eating Awards, ως το εστιατόριο που έχει βραβευθεί από τον θεσμό συνολικά έξι φορές! Ο διακεκριμένος σεφ του Guan Ruijiong και η ομάδα του δημιουργούν εντυπωσιακά πιάτα ισάξια της μεγαλοπρέπειας που αποπνέει η αυτοκρατορική Άπω Ανατολή. Πιάτα πολύχρωμα και πληθωρικά που προκαλούν το βλέμμα και ευφραίνουν τον ουρανίσκο, με έμφαση στα αρώματα, στη γεύση, στην εμφάνιση, στη λεπτομέρεια, στην υφή, στο χρώμα και στη χρήση των πιο ποιοτικών υλικών. Η δε εκλεκτή κάρτα κρασιών του συμπληρώνει ιδανικά την πεντάστερη γαστρονομική εμπειρία των επισκεπτών του. Ένα υποδειγματικό κινέζικο εστιατόριο που η πορεία, τα βραβεία, η εξυπηρέτηση, η αισθητική και η υπογραφή του ξενοδοχείου Four Seasons, το αναδεικνύουν ως μία σημαντική διαχρονική αξία στον εστιατορικό χάρτη της Κύπρου.
(25 858000/WWW.FOURSEASONS.COM.CY) ΛΕΩΦ. ΑΜΑΘΟΥΝΤΟΣ 67-69, ΑΓΙΟΣ ΤΥΧΩΝΑΣ, ΛΕΜΕΣΟΣ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close