23 February 2024
Μουσική , Συναυλίες & Events

Follow the Music: Η μουσική μάς συστήνει τους κρυμμένους θησαυρούς της Λάρνακας

Το συναρπαστικό πρότζεκτ του Λάρνακα 2030 αρχίζει με τους Αναρέν Μπουρέκκ στις 23 Φεβρουαρίου

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2024

Ο Οργανισμός Λάρνακα 2030 ενεργοποιεί τις λιγότερο φωτισμένες πλευρές της πόλης και της επαρχίας μέσω μιας σειράς συναυλιών σε «μυστικά σημεία». Το πρότζεκτ θα διαρκέσει έναν χρόνο με τις συναυλίες να γίνονται την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα. Η ιδέα της δράσης προέκυψε μέσα από την ανοιχτή διαδικασία διαβούλευσης του Οργανισμού με την ομάδα εργασίας των μουσικών της Λάρνακας, η οποία κράτησε για αρκετούς μήνες. Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τους Παναγιώτη Αγαθοκλέους, Παναγιώτα Κοντοβούρκη, Μιχάλη Κοντοβούρκη, Κωνσταντίνο Λεμέσιο, Αντρέα Ματθαίου και Ονησίφορο Ονησιφόρου.

Στην αρχή κάθε μήνα θα ανακοινώνονται οι συντελεστές και η ευρύτερη περιοχή όπου θα γίνει η συναυλία, με το ακριβές σημείο ωστόσο να παραμένει άγνωστο. Το κοινό θα συμμετέχει κάθε φορά σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, ακολουθώντας τα clues και συναντώντας τους μουσικούς στο «μυστικό σημείο». Η ακριβής τοποθεσία του συναπαντήματος θα γίνεται γνωστή σε όσους θα έχουν δηλώσει συμμετοχή δύο ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας μέσω γραπτού μηνύματος. Για αρκετές μέρες, δηλαδή, θα υπάρχει αυτή η συναρπαστική διαδικασία της διάδρασης, της διερεύνησης και εν τέλει της κοινής εμπειρίας μέσα στη μουσική.

Πέρα από την ενεργοποίηση των σημείων ενδιαφέροντος στην πόλη και την επαρχία, το Follow the Music υπηρετεί και έναν άλλο σημαντικό στόχο του Λάρνακα 2030, που είναι ακριβώς η ανάδειξη των νέων μουσικών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί βήμα έκφρασης και δημιουργίας σε αυτή τη δυναμική κοινότητα καλλιτεχνών που ζει στην πόλη και την επαρχία της Λάρνακας. Το πρότζεκτ θα μας συστήσει τα νέα μουσικά σχήματα, δίδοντας ορατότητα στη δουλειά τους, βοηθώντας τα να κτίσουν το καθένα το δικό του κοινό. Αξίζει να λεχθεί ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και κοινές καλλιτεχνικές δράσεις με την ομάδα εργασίας των Τουρκοκυπρίων μουσικών και με την UNFICYP.

Το Follow the Music αρχίσει δυναμικά τον Φεβρουάριο με τους Αναρέν Μπουρέκκ που έκαναν πολύ αισθητή της παρουσία τους στους δρόμους του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού. Το εν λόγω σχήμα έδωσε εξαρχής με σαφήνεια το καλλιτεχνικό του στίγμα και συγκαταλέγεται ήδη στα πολύ αγαπημένα του κοινού της πόλης και όχι μόνο.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024
Ώρα έναρξης: 20:00
Ευρύτερη περιοχή της συναυλίας: Λιβάδια, Λάρνακας
Είσοδος: €10 με ένα ποτό
Στο σχήμα συμμετέχουν οι Μιχάλης Κοντοβούρκης (τζουράς, τραγούδι), Νικόλας Νικολάου (μπουζούκι, τραγούδι), Σκεύη Ανδρέου (κρουστά, τραγούδι) και Παναγιώτης Αγαθοκλέους (κιθάρα, τραγούδι).

Εγγραφή στην εκδήλωση: https://www.eventora.com/en/Events/larnaka2030-follow-the-music

Περισσότερες πληροφορίες: info@larnaka2030.eu

mousiki .jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close