Πάμε Ταξίδι , Guide

Άνοιξε ξανά για το κοινό ο Πύργος του Άιφελ

Τώρα είναι μια καλή στιγμή να κλείσεις εκείνα τα εισιτήρια για Παρίσι

Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2024

Ανοίγει εκ νέου σήμερα, Κυριακή, ο Πύργος του Άιφελ, ο οποίος παρέμεινε κλειστός για πέντε ημέρες λόγω απεργίας.

Το άνοιγμα του Πύργου του Άιφελ, επιτεύχθηκε έπειτα από συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα συνδικάτα με την εταιρεία εκμετάλλευσης του μνημείου.

«Η διοίκηση της Société d'Exploitation de la Tour Eiffel (Sete) και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κατέληξαν σε συμφωνία για τον τερματισμό της απεργίας που προβλέπει ότι οι δύο πλευρές θα παρακολουθούν τακτικά το οικονομικό μοντέλο, την εξέλιξη των επενδύσεων εργασίας και των εσόδων της εταιρείας μέσω ενός οργάνου που θα συνεδριάζει κάθε 6 μήνες», διευκρινίζει η Sete σε ανακοίνωσή της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, για το άνοιγμα του πύργου του Άιφελ.

Οι απεργοί ζητούσαν αύξηση των μισθών τους αναλογικά των εσόδων από τις τιμές των εισιτηρίων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024. Οι επικεφαλής των σωματείων εργαζομένων είχαν επανειλημμένα επικρίνει την οικονομική διαχείριση του πύργου του Άιφελ λέγοντας ότι βασίζεται σε μια διογκωμένη εκτίμηση του αριθμού των μελλοντικών επισκεπτών, σε βάρος του κόστους συντήρησης και της αμοιβής των εργαζομένων.

Επίσης οι εργαζόμενοι ζητούσαν να βελτιωθούν οι συνθήκες συντήρησης του ηλικίας 135 ετών Πύργου του Άιφελ καθώς εμφανίζει ρωγμές. Ο Πύργος του Άιφελ είναι ανοιχτός 365 μέρες τον χρόνο. Πέρυσι είχε παραμείνει κλειστός για 10 μέρες κατά τη διάρκεια μαζικών κινητοποιήσεων στη Γαλλία ενάντια στο συνταξιοδοτικό που προωθούσε η κυβέρνηση Μακρόν.

Πηγή: https://www.lifo.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close