Wine Guide , Εστιατόρια

Όλα όσα έγιναν στο «Peloponnesian wine festival»

Περισσότεροι από ποτέ, επαγγελματίες αλλά και απλοί λάτρεις του κρασιού, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της Πελλοπονήσου

Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2024

Το «Peloponnesian wine festival», όχι μόνο έχει καταστεί θεσμός στη χώρα μας, αλλά και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα οινικά γεγονότα στο νησί μας.

Φέτος για 6η χρονιά, στο Wine Festival μας που πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό, περισσότεροι από ποτέ, επαγγελματίες αλλά και απλοί λάτρεις του κρασιού, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδας, με τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία.

Ανακάλυψαν κρασιά από αυθεντικά αμπελοτόπια και από γηγενείς γνωστές ή και λιγότερο γνωστές ποικιλίες, όπως το Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβριτινό, Σιδερίτη, Λαγόρθι, αλλά και από διεθνείς ποικιλίες όπως Syrah, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier και Gewurtzraminer.

Γνώρισαν από κοντά και συνομίλησαν με τους παραγωγούς, αντήλλαξαν απόψεις και εμπειρίες, ενώ εξίσου πολύτιμο είναι το γεγονός ότι δόθηκε η ευκαιρία για ανάπτυξη επαγγελματικών σχέσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών.

Σε ό,τι αφορά τους μη επαγγελματίες, η εμπειρία της δοκιμής πέραν των 300 κρασιών, παραδοσιακών ή και πρωτοποριακών, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οινικής κουλτούρας και προσθέτει στις γνώσεις και εμπειρίες των κυπρίων οινοχόων.

Κλείνοντας το 6ο «Peloponnisian WineFestival», οι διοργανωτές κατέθεσαν την υπόσχεση για ένα νέο ραντεβού στην Κύπρο ξανά τον επόμενο χρόνο. Για ακόμη περισσότερες εμπειρίες και εμπλουτισμό γνώσεων και επαφών.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close