Νέες Εκθέσεις , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Tα έργα τέχνης στο κτήριο της Βουλής, είναι ό,τι πιο όμορφο θα δεις σήμερα!

Πρόκειται για έργα από την Κρατική Συλλογή Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης

Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2024

Μετά από πρωτοβουλίας της Προέδρου της Βουλής κας Αννίτας Δημητρίου για δανεισμό έργων τέχνης από την Κρατική Συλλογή Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης και εγκατάστασή τους στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τα έργα πλέον στους τοίχους της Βουλής είναι γεγονός.

photo 1.jpg

Αυτή η προσπάθεια εμπλουτισμού ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια μετά το πέρας της πανδημίας και με την επαναφορά των εργασιών της Βουλής στο κτίριο. Η Πρόεδρος της Βουλής θέλησε να μιλήσει με ιστορικό τέχνης για την υλοποίηση της ιδέας, όπου κλήθηκε η κα Μαρίνα Χριστοδουλίδου η οποία εισηγήθηκε την επιλογή των έργων. Αυτή η πρωτοβουλία της κας Δημητρίου είναι πλήρως συνυφασμένη με τη φιλοσοφία του θεσμού, με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού και των τεχνών. Η ιδέα υλοποιήθηκε και σήμερα η κυπριακή τέχνη αναδεικνύεται ποικιλόμορφα σε όλο το κοινό που θέλει να την επισκεφτεί όπως επίσης και στους ξένους αξιωματούχους που την επισκέπτονται.

20240220_182622.jpg

Το βράδυ της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024 έγινε παρουσίαση και ξενάγηση με δημοσιογράφους και καλλιτέχνες που εκθέτουν τα έργα τους. Η εκδήλωση ξεκίνησε με συζήτηση της Προέδρου της Βουλής για τα θέματα κατοχύρωσης του επαγγέλματος του καλλιτέχνη, τις νομοθεσίες που πρέπει να εφαρμοστούν, καθώς και τα κίνητρα που μπορούν να δοθούν, προκειμένου να λειτουργήσουν προς όφελός τους. Ακολούθησε ξενάγηση στα έργα τέχνης στον χώρο της Βουλής, παρουσία των δημιουργών και της επιμελήτριας της επιλογής και της εγκατάστασης των έργων. Ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους και να θαυμάσει έργα των Χαμπή Χαράκτη, Θεόδουλου, Γιώργου Κούμουρου, Ευγενίας Βασιλούδη, Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Μαίρης Πλαντ, Χουρίκ Τοροσσιάν, Κατερίνας Ατταλίδου, Φάνου Κυριάκου, Νικόλα Σφίκα, Μιχάλη Κασιαλου, Σάββα Χριστοδουλίδης και άλλων…

Η Βουλή είναι ανοικτή για επισκέψεις ενώ παράλληλος στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να χρησιμοποιείται και σαν εκθεσιακός χώρος περιοδικών εκθέσεων.

(22407300) Βουλή των Αντιπροσώπων, οδός Νέχρου, Λευκωσία.

Συντάκτης: Ξένια Τσιαμαντά

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close