Μη χάσετε , Τα Καλύτερα του Θεάτρου

15 παραστάσεις για ένα συναρπαστικό θεατρικό Μάρτιο

Θέατρο για όλα τα γούστα ανεβαίνει στην Κύπρο το επόμενο διάστημα με εμβόλιμες παραστάσεις από την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2024

Ο Μάρτιος θα μας βρει στις θεατρικές αίθουσες για να παρακολουθήσουμε ενδιαφέρουσες παραγωγές τόσο από το κρατικό θέατρο και τις κυπριακές σκηνές όσο και από ελληνικά σχήματα που ταξιδεύουν τον πρώτο μήνα της άνοιξης στο νησί μας.

ΚΑΘΑΡΟΙ, ΠΙΑ©Παύλος Βρυωνίδης-862.jpg

Καθαροί, πια, Νέα Σκηνή ΘΟΚ
Συνεχίζονται με επιτυχία οι προγραμματισμένες παραστάσεις της παραγωγής του έργου Καθαροί, πια της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου, που θα δοθούν στις 3, 8, 9 και 10 Μαρτίου 2024 και παράλληλα έχουν προγραμματιστεί και δύο πρόσθετες παραστάσεις στις 2 και 6 Μαρτίου 2024 στη Λευκωσία. Η παράσταση θα περιοδεύσει στη Λεμεσό την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024. ο Καθαροί, πια γράφτηκε το 1998 και είναι το τρίτο στη σειρά από τα πέντε αποκαλυπτικά θεατρικά έργα της Σάρα Κέιν, μίας από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας. Ένα μοναδικό παράδειγμα φραστικής σκληρότητας, εικονοκλαστικής δράσης και πολιτικού στοχασμού, που καταδεικνύει με καταγγελτική ορμή τους μηχανισμούς καταπίεσης και ελέγχου των κοινωνικών θεσμών και φορέων εξουσίας, που προσπαθούν να υπονομεύσουν και, εντέλει, να εξαλείψουν κάθε δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Άντρια Ζένιου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κούτσουμπας, Λοΐζος Παπαγεωργίου.
> Παρασκευή 1 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:03 / Σάββατο 2, Κυριακή 3, Τετάρτη 6, Παρασκευή 8, Σάββατο (20:30) 9 & Κυριακή (18:00) 10 Μαρτίου, Κτήριο ΘΟΚ Λευκωσία. Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

SETSOYAN_3.width-800.jpg

Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ
Σε μια απομακρυσμένη επαρχία της Κίνας, το Σε Tσουάν, η Σεν Τε αναμετριέται με τις αντιφάσεις της ζωής αλλά και της καθημερινότητας, στην προσπάθειά της να επιβιώσει. Οι θεοί, που ταξιδεύουν στο Σε Tσουάν αναζητώντας καλές και γενναιόδωρες ψυχές, εντοπίζουν την καλόκαρδη πόρνη Σεν Τε, η οποία είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει. Για να την ευχαριστήσουν, της προσφέρουν χρήματα. Έχουν όμως έναν όρο: να συνεχίσει να υπηρετεί το καλό. Η Σεν Τε καταφέρνει να αγοράσει ένα μικρό καπνοπωλείο, το οποίο πολύ γρήγορα κατακλύζεται από δεκάδες συμπολίτες της και τα υπερβολικά αιτήματά τους. Της ζητούν όλο και περισσότερα. Τόσο πολλά, μάλιστα, ώστε αναγκάζεται, προκειμένου να κρατήσει το μαγαζί της όρθιο, να επινοήσει ένα άλλο πρόσωπο. Πλάθει, λοιπόν, το αντίθετό της και μεταμορφώνεται στον «ξάδερφό» της, τον στυγνό επιχειρηματία Σούι Τα. Όμως πόσο θα αντέξει αυτόν τον διχασμό; Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος. Παίζουν: Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Αναγιωτός, Γιώργος Ευαγόρου, Άνθη Κάσινου, Αντώνης Κατσαρής, Σάββας Μενοίκου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Σπύρος Σταυρινίδης, Πέννυ Φοινίρη, Μαρίλια Χαριδήμου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή. Συμμετέχει: Σάββας Παϊσίου.
> Κάθε Παρασκευή, Σάββατο 20:30 & Κυριακή 18:00, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία. Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

synedria.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

H τελευταία συνεδρία του Φρόιντ, Alpha Square
Ο βραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας Mark St. Germain, με ιδιαίτερη κλίση στην ιστορική μυθοπλασία, φαντάζεται μια πρώτη και τελευταία συνάντηση του θρυλικού συγγραφέα Σι Ες Λιούις με τον Σίγκμουντ Φρόιντ το 1939. Δύο μέρες μετά την έναρξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, στο γραφείο του Φρόιντ στο Χάμπστεντ του Λονδίνου, ο Αυστριακός πατέρας της ψυχανάλυσης και τρανός άθεος θα συνομιλήσει με τον Ιρλανδό συγγραφέα (μελλοντικά διάσημο για Τα Χρονικά της Νάρνια) γνωστό για τη μεταστροφή του και τα γραπτά του στο Χριστιανισμό. Η συνομιλία – αναπόφευκτα, ευγενικά αλλά και προκλητικά – περιστρέφεται γύρω από την ύπαρξη του Θεού, την κόρη του Φρόιντ, τη συγκάτοικο του Λιούις, το τραύμα του Λιούις ως στρατιώτης στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και την αυτοκτονία που ο Φρόιντ σχεδιάζει (και, ιστορικά, θα διαπράξει είκοσι μέρες αργότερα). Στο ιδιαίτερο σαλόνι ενός σπιτιού, σχεδιασμένο από τον εμβληματικό Κύπριο αρχιτέκτονα Νεοπτόλεμο Μιχαηλίδη, μικρός αριθμός θεατών θα κάθεται μαζί με τις δύο ιστορικές φιγούρες στο «γραφείο του Φρόιντ» στο φυσικό φως της ημέρας! Οι Βαρνάβας Κυριαζής και Ανδρέας Αραούζος σκηνοθετούν και ενσαρκώνουν τις δύο επιβλητικές προσωπικότητες, σε διπλές παραστάσεις για όλα τα Σάββατα* και τις Κυριακές Μαρτίου, στις 11.30 το πρωί και στις 4 το απόγευμα.
> Πρεμιέρα Σάββατο 1 Μαρτίου, Κωνσταντίνου Κόντου 1, Λευκωσία, 11:30. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 11.30 και 16:00. Τα Σάββατα 2, 9 και 30 Μαρτίου μία παράσταση μόνο, στις 11.30 πμ.

larnaca.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.jpg

Cry, Θέατρο Σκάλα
Το Λάρνακα 2030 υποδέχεται τη Λένα Κιτσοπούλου, την πιο επιδραστική σήμερα γυναικεία μορφή της ελληνικής σκηνής, μία από τους λίγους Έλληνες καλλιτέχνες με σταθερή αναφορά και παρουσία στη διεθνή σκηνή. Μετά από μία δεκαετία περίπου, η Κιτσοπούλου έρχεται στην Κύπρο με την παράσταση “Cry”, μία διεθνή συμπαραγωγή με το θέατρο Saint Gervais της Γενεύης, η οποία έκανε πρεμιέρα εκεί το Δεκέμβριο του 2021, ενώ συνέχισε στην Αθήνα, στο Θέατρο Τέχνης, τον Ιανουάριο του 2022. Στην Κύπρο θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Σκάλα για δύο μόνο παραστάσεις στις 29 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου, με υπερτιτλισμό στην Αγγλική γλώσσα. Κεντρικό ρόλο στην παράσταση κατέχει ο Νίκος Καραθάνος, εξέχουσα επίσης μορφή του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, ενώ το καστ ολοκληρώνεται με σημαντικούς ηθοποιούς, τη Μαριλένα Μόσχου και τον Θοδωρή Σκυφτούλη. Κείμενο - σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου. Παίζουν: Νίκος Καραθάνος, Λένα Κιτσοπούλου, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μαριλένα Μόσχου κ.α.
> Παρασκευή 1 Μαρτίου, Θέατρο Σκάλα, 20:30. Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ, 12 ευρώ (μειωμένο). Εισιτήρια: SoldOut Tickets.

b_33302_O86A0160.width-800.jpg

Ο κοιμωμένος Χαλεπάς, ο σάλος άγιος
Η παράσταση που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά, έχει ήδη αγγίξει την καρδιά πολλών θεατών, που ξεσπούν σε χειροκροτήματα στο τέλος αλλά και κατά την διάρκεια της παράστασης, σε Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρανιδι Ερμιονιδας, στον Πύργο της Τήνου, όπου παρουσιάστηκε στον προαύλιο χώρο του σπιτιού, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο σπουδαίος γλύπτης, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδος , συνεχίζει και τις παραστάσεις της στο Σατιρικό θέατρο Κύπρου στην Λευκωσία. Σήμερα οι καλλιτέχνες αυτοί χαρακτηρίζονται ως σπουδαίοι, με δείγματα δουλειάς, που έμειναν αξιοζήλευτα, αναλλοίωτα και ιστορικά στο πέρασμα του χρόνου. Ένας από αυτούς τους σημαντικούς καλλιτέχνες υπήρξε και ο Τηνιακός γλύπτης Γιαννούλης Χαλεπάς, για τη ζωή του οποίου μας μιλάει το έργο του Άγγελου Ανδρεόπουλου. Ένας άνθρωπος, για τον οποίο η χώρα μας ήταν, είναι και παραμένει περήφανη, με πληθώρα βραβείων στο εξωτερικό και την Ελλάδα, με έργα που εντυπωσιάζουν οποιοδήποτε τα αντικρίζει... μα και με ατέλειωτες στιγμές ταλαιπωρίας, ταπείνωσης και απαξίωσης στην πορεία της ζωής του. Η διάσημη Κοιμωμένη του, που κοσμεί, ακόμα, το πρώτο νεκροταφείο, ο Σάτυρος που παίζει με τον έρωτα και δεν του χαρίζει τα εδέσματά του, η Μήδεια που σε κάθε μία από τις εκφάνσεις της, γίνεται όλο και πιο σκληρή με τα παιδιά της, το Παραμύθι της πεντάμορφης, είναι μερικά από τα δείγματα της, μπροστά από την εποχή του, τέχνης του Γιαννούλη Χαλεπά, τα οποία ακόμα και σήμερα αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού, όλων των επισκεπτών που τα αντικρίζουν στα μουσεία ή τις γκαλερί που φιλοξενούνται. Ο αντίποδας όλης αυτής της δόξας στη ζωή του ανθρώπου αυτού... 14 χρόνια εγκλεισμός στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας, κάτω από άθλιες συνθήκες... άλλα 14 χρόνια υπό την επίβλεψη της αυστηρής και αυταρχικής μητέρας του, που από τα πρώτα βήματα της ζωής του, εκδήλωσε την επιθυμία της, να μην γίνει ο γιος της μαρμαράς και να ακολουθήσει τη μοίρα του συζύγου της. Χλευασμοί, επαιτεία, πείνα, μερικές από τις λέξεις και στιγμές που χαρακτηρίζουν το βίο του Γιαννούλη Χαλεπά. Στον ρόλο του Γιαννούλη Χαλεπά ο Γιώργης Κοντοπόδης.
> Παρασκευή 1, Σάββατο 2 Μαρτίου, Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: SoldOutTicket.

A090.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Αλεπούδες, Point To Contemporary Theater
Το έργο βραβεύτηκε στον διαγωνισμό θεατρικής γραφής «Papatango New Writing” και έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο το 2011. Πρόκειται για ένα καθηλωτικό έργο, με υπαινικτικό χιούμορ, που παίζει με τις παράνοιες μας - πραγματικές η φανταστικές. Σε ένα κόσμο στον οποίο ο καταιγισμός πληροφοριών φτάνει σε μας αφιλτράριστος, οι ψευδείς ειδήσεις και οι θεωρίες συνομωσίας παραμορφώνουν την καθημερινότητα μας. Το έργο, αν και είναι σκοτεινό, δεν στερείται το βρετανικό χιούμορ, που καυτηριάζει την δικτατορική εξουσία, τις κοινωνικές προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, το κυνήγι μαγισσών, την θρησκοληψία, την καταστροφή του περιβάλλοντος ως μέσο εκφοβισμού και εργαλείο ελέγχου της ανθρωπότητας. Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Ονουφρίου. Παίζουν: Νάγια Αναστασιάδου Κώστας Κωνσταντίνου Εύα Μιλτιάδου Σταύρος Πέτρου.
> Πρεμιέρα Παρασκευή 8 Μαρτίου, Θέατρο WhereHaus612, Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα, 20:30. Παραστάσεις: 9, 10, 14, 15, 22, 23, 24, 29, 30, 31 Μαρτίου. Προπώληση εισιτηρίων more.com
Πληροφορίες: 99122552, 99588103, 96160400.

429654660_18022220908999348_48855.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Κοίτα ποιος ήρθε, Σατιρικό Θέατρο
Η Αris Pro, σε συνεργασία με το Σατιρικό Θέατρο, παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία του Ray Cooney «Κοίτα ποιος ήρθε!» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου. Στο «Κοίτα ποιος ήρθε!» η φάρσα βρίσκει την πιο σπαρταριστή εκδοχή της, σατιρίζοντας μέσα από ψέματα, παραπλανήσεις, και απροσδόκητα συμβάντα τις ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη. Η καταιγιστική δράση, οι απανωτές εκπλήξεις, παρεξηγήσεις και ανατροπές αλλά και οι άκρως απολαυστικοί χαρακτήρες του έργου, συνθέτουν ένα «εκρηκτικό» σκηνικό που θα προσφέρει άφθονο γέλιο. Παίζουν: Βασίλης Μιχαήλ, Χάρης Αριστείδου, Μαριλένη Σταύρου, Αστέρω Κυπριανού, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Ρόζου και Γεωργία Νικολάου.
> Πρεμιέρα Σάββατο 9 Μαρτίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20:30. Παραστάσεις: Παρασκευή 15/3, Σάββατο 16/3, Παρασκευή 22/3, Σάββατο 23/3, Παρασκευή 29/3, Σάββατο 30/3. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com και από το ταμείο του θεάτρου από 1η Μαρτίου. Πληρ:. 22312940 – 22421609.

To_keno_aytoprosopos_1.width-800.jpg

Το Κένο Αυτοπροσώπος, Θέατρο Δέντρο
Τι σχέση μπορεί να έχει μια φονική γραβάτα με ένα ερωτικό τρίο, ένα drag show στη Μαδρίτη με την ιστορία ενός παιδιού αγνώστου πατρός ή το τηλεφώνημα ενός ογκολόγου με ένα δείπνο με τηγανητά χέλια; Τέσσερις άνθρωποι, ένας κριτικός θεάτρου, η άτυπη βοηθός του, μία διεθνώς επιτυχημένη σχεδιάστρια ρούχων και ο μυστηριώδης νεαρός που τη συνοδεύει, προσπαθούν να κλείσουν ανοικτούς λογαριασμούς σε ένα μεσοαστικό διαμέρισμα, το καλοκαίρι του 2015 στην Αθήνα. Ο «καναπές» ως να είναι ένας ακόμη ρόλος στο έργο, δεν μπορεί παρά να συμβολίζει την «καθεστηκυία» αποχαύνωση της κοινωνίας. Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαΐμης. Παίζουν: Σταύρος Λούρας, Αννίτα Σαντοριναίου, Έρικα Μπεγέτη, Άγγελος Χατζημιχαήλ.
> Παραστάσεις: Παρασκευή 1η Μαρτίου Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Μαρτίου, Θέατρο Δέντρο Λευκωσία, 20:30 / Σάββατο 9 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο Λεμεσός / Κυριακή 10, Παρασκευή 15 & Παρασκευή 29 Μαρτίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20:30 / Σάββατο 30 Μαρτίου, Θέατρο Xenion, Παραλίμνι, 20:30 / Κυριακή 31 Μαρτίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 19:00.

elefas-5_bswcp8z.width-800.jpg

Ο Ελέφας, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
Το νεοελληνικό έργο του Κώστα Μποστατζόγλου με τίτλο "Ελεφας", που ακτινογραφεί την ελληνική κοινωνία, με ήρωες της επαρχίας, παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου με πρωταγωνιστές δυο από τους αγαπημένους 'Ελληνες ηθοποιούς την Μπέσυ Μάλφα και τον Γιώργο Γιαννόπουλο σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Το έργο ακροβατεί ανάμεσα σε μια σκληρή και πικρή κωμωδία και ένα ανελέητα σαρκαστικό δράμα, ενώ σίγουρα πρόκειται για ένα έργο αντιθέσεων. Στο έργο Ο Ελέφας παρουσιάζονται ήρωες που είναι εντελώς αστοιχείωτοι αλλά κομπορρήμονες, ανήθικοι αλλά ηθικολόγοι, βαθιά βίαιοι και απεχθείς αλλά και τρομακτικά οικείοι. Ακόμα κι αν το ένα από τα πρόσωπα του έργου φαίνεται τελικά να διασώζεται ηθικά μέσα από μια απονενοημένη πράξη, δεν παύουν να αποτελούν όλα θλιβερές φιγούρες που αποτυπώνουν μια όχι και τόσο μακρινή ελληνική πραγματικότητα.
> Πέμπτη 14 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20:30. Εισιτήρια: ticketmaster.

anemona3.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Κολιέ από μαργαριτάρια, Θέατρο Ανεμώνα
Πρόκειται για το πρώτο ανέβασμα θεατρικού έργου της καινούργιας Κυπρίας συγγραφέως, Μαριλένας Αχιλλέως. Το έργο είναι βασισμένο τόσο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή ενός τρανς ατόμου, του Δημήτρη με καταγωγή από τη Λέσβο, όσο και σε μυθοπλασία. Η μικρή κοινωνία στο νησί αδυνατεί να αντιληφθεί και να δεχτεί την πραγματική φύση του Δημήτρη, με αποτέλεσμα να τον περιθωριοποιεί. Ο ίδιος εκφράζει την ανάγκη του για αλλαγή φύλου ώστε να ολοκληρώσει μ' αυτό τον τρόπο τη γυναικεία του φύση, αλλά η οικογένεια του τον αντιμετωπίζει ως τρελλό και θεωρεί ότι χρήζει ψυχιατρικής θεραπευτικής αγωγής. Μια δημοσιογράφος κάνοντας ένα ντοκιμαντέρ για εκείνον, τον κάνει γνωστό διεθνώς. Όμως η παρατεταμένη χρήση των ψυχιατρικών φαρμάκων εν αγνοία του και για αρκετά χρόνια, σε συνδυασμό με τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από συγχωριανούς του και την ανάρτηση της από τους ιδίους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον οδήγησαν σε κρίση και ξανά στο ψυχιατρείο. Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου. Παίζουν: Αντρέας Τηλεμάχου, Γιάννα Λευκάτη, Έλια Ιωαννίδου, Ευαγόρας Θεοδοσίου, Νικόλας Πέτρου και ο Μαρίνος Ξενοφώντος.
> Παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και την Κυριακή στις 19:00 μέχρι την Κυριακή 7 Απριλίου.
Τετάρτη 13 Μαρτίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20:30 / Τρίτη 19 – Τετάρτη 20 Μαρτίου, ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20:30. Εισιτήρια online για όλες τις πόλεις (SOLDOUT), Καταστήματα STEPHANIS & TIME OUT KIOSK για Πάφο. Πληρ:. 70007721.

gerasimos.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.png

Ο Αμπιγιέρ, περιοδεία στην Κύπρο
Ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, έρχεται στην Κύπρο για λίγες παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Στη σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πίσω από τις ιστορίες των παρασκηνίων ενός ετοιμόρροπου θεάτρου της αγγλικής επαρχίας, η ακλόνητη σχέση ενός μεγάλου ηθοποιού (Σερ) με τον αμπιγιέρ του (Νόρμαν) και των υπόλοιπων μελών του θιάσου, δημιουργούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο. Το κλασικό έργο ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, μέσα από τον μικρόκοσμο των συντελεστών-ηθοποιών ενός θιάσου, έρχεται αντιμέτωπο με τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα όλων των ανθρώπινων σχέσεων. Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στο ρόλο του Σερ, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον ρόλο του Νόρμαν (αμπιγιέρ), η Στέλλα Καζάζη στο ρόλο της Λαίδης συναντώνται στην σκηνή των θεάτρων εδώ στην Κύπρο, πλαισιωμένοι από έναν εξαιρετικό θίασο (Δάφνη Λιανάκη, Κώστας Κοράκης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Γιώργος Γιατζιτζάκης,, Ορφέας Τσαρέκας και ο Ανδρέας Δανιήλ). Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στέλλα Καζάζη, Δάφνη Λιανάκη, Κώστας Κοράκης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Γιώργος Γιατζιτζάκης,, Ορφέας Τσαρέκας και ο Ανδρέας Δανιήλ
> Παραστάσεις: Τρίτη 19 & Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30 / Πέμπτη 21 Μαρτίου, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου, 20.30 / Παρασκευή 22 Μαρτίου, Παττίχειο Δημοτικο Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Εισιτήρια: www.ticketmaster.cy

SALONIKI.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.jpg

Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Η Μιμή Ντενίση παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, για 10 παραστάσεις, και μας ξεναγεί στην ιστορία της οικογένειας Μπαλτατζή, αμέσως μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Η Φιλιώ Μπαλτατζή Αρχόντισα της Σμύρνης με ό,τι απέμεινε από την οικογένεια της, φτάνει στη Σαλονίκη του 1923. Κανείς δεν ξέρει τι τους περιμένει. Σίγουρα όχι η ζεστή αγκαλιά της νέας πατρίδας όπως περίμεναν. Σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον Μικρασιάτες, Πόντιοι και ντόποιοι αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Παράλληλα η σπουδαία και ευημερούσα εβραική κοινότητα θυμίζει τη Σμύρνη. Όσο οι πρόσφυγες ανεβαίνουν τόσο η εβραική κοινότητα κινδυνεύει. Ο φασισμός που πλήττει την Ευρώπη πλησιάζει και τότε η ζωή αλλάζει για όλους. Ένα έργο γεμάτο σασπένς, αγωνία, συναίσθημα, έρωτες, καταστροφές και θριάμβους! Με πολλούς και σημαντικούς ρόλους. Πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση και αλφαβητικά παίζουν οι Κατερίνα Γερονικολού, Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Εγγλεζάκη, Κώστας Καζάκας, Κωνσταντίνος Καζάκος, Άννα Κουρή, Μέμος Μπεγνής, Όλγα Πολίτου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Μαρία Φιλίππου.
> Από 19-28 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

MELI_n-Copy-1024x698.webp

Αυτή η νύχτα μέλι
Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει τη ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σ’ ένα πολυτελές θέρετρο στην Πέγεια. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωή. Θα έχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Ή μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρει την κατάληξη του έργου. Κείμενο, σκηνοθεσία Λώρης Λοϊζίδης. Πρωταγωνιστούν : Λώρης Λοϊζίδης,Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαρία Μαστριδου, Μαρία Παπακώστα, Στέλλα Φιλιππίδου, Ειρήνη Σαλάτα και Κωνσταντίνος Τσίτσιος.
> Πέμπτη 21, Παρασκευή 22, Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαρτίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20:30. Εισιτήρια: SoldOutTickets

theatro_dionisos.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Μικρά συζυγικά εγκλήματα, Θέατρο Διόνυσος
Ο Ζιλ, διάσημος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και η γυναικά του Λίζα, επιστρέφουν στο σπίτι τους από́ το νοσοκομείο όπου ο Ζιλ βρισκόταν για 15 μέρες, μετά από́ ένα ατύχημα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι με αποτέλεσμα, να έχει χάσει τη μνήμη του. Η Λίζα προσπαθεί́ να τον βοηθήσει να επανακτήσει την μνήμη του. Ωστόσο, μέσα από́ τον διάλογο τους, αποκαλύπτονται μεγάλες αλήθειες και ψέματα, που ανατρέπουν την πραγματικότητα και των δύο. Σκηνοθεσία: Σώτος Σταυράκης. Παίζουν: Έλενα Χριστοφή, Χρήστος Γιάγκου.
> Πρεμιέρα Παρασκευή 22 Μαρτίου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 20:30. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20:30), Κυριακή (18:30) μέχρι τις 21 Απριλίου. Εισιτήρια: Soldouticketbox.com Πληροφορίες: 22818999 & 99621845.

post-07.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα, Θέατρο Αντίλογος
Την κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια, παρουσιάζει το θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου, με όλα τα πρόσωπα της Βίβλου. «Στην αρχή», μας πληροφορεί μια θεϊκή φωνή, «επικρατούσε το χάος.» Αλλά γιατί να σταματήσουμε εκεί; Η διαταραχή συνεχίζεται στη μέση και στο τέλος της Βίβλου! Το έργο «Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» των Adam Long, Reed Martin και Austin Tichenor είναι μια ευφυής και σπαρταριστή κωμωδία που πασχίζει να κατανοήσει ιστορίες «αυθεντίας» που από πολύ νωρίς έχουμε μάθει. Και δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι σ’ αυτό το έργο , που «πλαστογραφεί» «την σπουδαιότερη ιστορία που έγινε ποτέ αποδεκτή ως γεγονός», υπάρχουν υπέροχες στιγμές σουρεαλιστικής θεατρικότητας! Με το μέγα θεολογικό ερώτημα να είναι ένα: Έχει ο Θεός αίσθηση του χιούμορ; Παίζουν: Άρης Κυπριανού, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης.
> Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι το τέλος Μαρτίου, Θέατρο Μασκαρίνι, Λευκωσία, 20:30. Προπώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS και καταστήματα Stephanis – Electronics.
Πληροφορίες και κρατήσεις : 99251331

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close