Music News

Eurovision 2024: Η EBU απέρριψε και το δεύτερο τραγούδι που υπέβαλε το Ισραήλ

Στον άερα φαίνεται πως είναι ακόμα η φετινή συμμετοχή του Ισραήλ

Δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2024

Σύμφωνα με πηγές του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών, η εναλλακτική επιλογή του Ισραήλ για τη Eurovision έχει επίσης απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση. Αυτό πιθανόν πρόκειται για το “Dance Forever“, το δεύτερο τραγούδι που είχε υποβληθεί για την εκπροσώπηση του Ισραήλ στη Eurovision, όπως αναφέρει το Ynet, και είχε σταλεί εκ των προτέρων για έγκριση. Το Ισραήλ εξακολουθεί να προσπαθεί να βρει μια λύση, αλλά όσοι εμπλέκονται στο θέμα δεν είναι αισιόδοξοι.

Το δεύτερο τραγούδι που στάλθηκε εκ των προτέρων στην Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση είναι μια συνεργασία στην οποία συμμετέχουν η εκπρόσωπος του Ισραήλ Eden Golan, ο τραγουδοποιός Ron Biton, ο μουσικός Yanon Yahel και η τραγουδίστρια Maya Spadia.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε στο Ynet ότι η εναλλακτική επιλογή για τη Eurovision απορρίφθηκε. Το μήνυμα ελήφθη χθες το βράδυ (Τρίτη) και φαίνεται ότι αφορά το δεύτερο τραγούδι, το “Dance Forever“, που είχε σταλεί εκ των προτέρων στην Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση.

Μετά την αποκάλυψη από το Ynet σχετικά με την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης να αποκλείσει το “October Rain” και τη δήλωση του ΚΑΝ να μην αλλάξει τα λόγια ή το τραγούδι, πολλοί προσπαθούν να βρουν μια λύση.

Ο πρόεδρος Isaac Herzog δήλωσε ότι προσπαθεί να βοηθήσει, όπως και το υπουργείο Εξωτερικών. Ο υπουργός Εξωτερικών Yair Lapid, απαντώντας μετά την αποκάλυψη του Ynet, δήλωσε: “Επιτρέπεται να τραγουδάμε για όσα έχουμε περάσει“.

Το δεύτερο τραγούδι που στάλθηκε εκ των προτέρων στην Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση είναι κοινή δημιουργία της ισραηλινής εκπροσώπου Eden Golan, του τραγουδοποιού Ron Biton, του μουσικού Yanon Yahel και της τραγουδίστριας Maya Spadia. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο επιλογές έφτασαν στο τελικό στάδιο των διαβουλεύσεων της επαγγελματικής επιτροπής – το “October Rain” και το μη επιλεγμένο δεύτερο τραγούδι, το “Dance Forever“. Ήδη από την ημέρα της αποκάλυψης του Ynet, οι δημιουργοί του δεύτερου τραγουδιού είχαν ενημερωθεί ότι δεν θα συμμετείχαν φέτος στη Eurovision, αλλά έκτοτε η τράπουλα ανακατεύτηκε.

Το Ισραήλ εξακολουθεί να προσπαθεί να βρει μια λύση με την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, αλλά οι εμπλεκόμενοι στο θέμα δηλώνουν “απαισιόδοξοι”.

Οι στίχοι του τραγουδιού, “Dance Forever“, όπως τους αποκαλύπτει το Ynet:

“Χόρεψε σαν άγγελος

Θα θυμάσαι

Θα χορεύω για πάντα

Θα χορέψω ξανά

Χόρεψε σαν άγγελος

Πες μου το ρυθμό γιατί η ψυχή μου είναι ακόμα ανθρώπινη

Η ελπίδα δεν σταματά, απλά ανοίγει τα φτερά της.

Είναι σαν ένα εκατομμύριο αστέρια που ξαφνικά ανάβουν στον ουρανό

(Η ελπίδα δεν σταματά, απλά ανοίγει τα φτερά της)

Είναι σαν ένα εκατομμύριο αστέρια που ξαφνικά ανάβουν στον ουρανό)

Η καρδιά φλέγεται

Είμαι μαχήτρια

Μη σταματάς τη μουσική

Δυναμώστε την πιο δυνατά

Ανοίγω τα φτερά μου

Πετώντας στον ουρανό

Ακούω βιολιά

Οι άγγελοι δεν κλαίνε

Τραγουδούν μόνο

Ακόμα νιώθω το έδαφος

Κάτω από τα πόδια μου

Χόρεψε σαν άγγελος

Θα θυμάσαι

Ότι θα χορεύω για πάντα

Θα χορέψω ξανά

Χόρεψε σαν άγγελος

Χόρεψε σαν άγγελος

Θα θυμάσαι

Ότι θα χορεύουμε για πάντα

Θα χορέψουμε ξανά

Oh

Χόρεψε σαν άγγελος (θα χορεύουμε για πάντα)”

Το Ισραήλ θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2024 από την Eden Golan, με το τραγούδι που θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Η ισραηλινή αντιπροσωπεία φέτος θα περιορίσει στο ελάχιστο τις εμφανίσεις της για λόγους ασφαλείας, αποφεύγοντας ακόμη και την παρέλαση στο τιρκουάζ χαλί, μία εβδομάδα πριν από τον διαγωνισμό.

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close