Θέατρο

10 παιδικές παραστάσεις για τον Μάρτιο

Πάμε θέατρο με τα παιδιά

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2024

Συγκεντρώσαμε 10 μοναδικές θεατρκές παραστάσεις για τον Μάρτιο που σίγουρα οι μικροί μας φίλοι θα αγαπήσουν. Μία πολύ καλή ευκαιρία αυτό τον μήνα για να προσφέρεις στο παιδί σου μία όμορφη εμπειρία και να παρακολουθήσεις και εσύ μαζί του μία όμορφη παράσταση.

gatoulis.jpg

«Ο Γάτος με τις μπότες» στο Θέατρο Piccolo
Το θέατρο Piccolo, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, επαναφέρει στη σκηνή τη θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα! Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή.Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας! Σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού, παίζουν: Σάββας Μενοίκου, Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού, Πωλίνα Ματθαίου
>> Κυριακές 3, 10 (carnival edition), 24 Μαρτίου και Πέμπτη 14 Απριλίου, Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου, 11:00 / Πέμπτη 7 Απριλίου, Θέατρο Αγ. Αθανασίου, 11:00/ Κυριακή 26 Μαίου, Θέατρο Σκάλα, 11:00
Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Ticketmaster, Πληρ.94409100

elsaki.jpg

Έλσα για πέντε μοναδικές παραστάσεις
Η παιδική παράσταση Έλσα που έσπασε τα ταμεία σε όλη την Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για πέντε μοναδικές παραστάσεις. Το Σάββατο 2 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών και την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών «Μίκης Θεοδωράκης» στη Λεμεσό.Μια παραμυθένια χιονισμένη ιστορία .Η Έλσα, η Άννα, ο χιονάνθρωπος Φρόντο και ο τάρανδος Σβεν μας προσκαλούν να παίξουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε στο χιονισμένο δάσος σε μια μοναδική διαδραστική παράσταση. Πραγματικό χιόνι επί σκηνής, παγόβουνα, μπαλόνια, ευφάνταστα και εντυπωσιακά κοστούμια και μαγικά κόλπα συνθέτουν μια μαγική ιστορία .Στόχος της είναι να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, μέσα από την συμμετοχή τους στην ιστορία που ξετυλίγεται μπροστά τους, και να νιώσουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης που συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.
>> Σάββατο 2 Μαρτίου, Δημοτικό θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11:00π.μ, 3:00μ.μ και 5:00μ.μ. (Έξτρα παράσταση στη 1.00 μ.μ.)
>> Κυριακή 3 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών 'Μίκης Θεοδωράκης', Λεμεσός, 11:00π.μ και 3:00μ.μ. (Έξτρα παράσταση στις 16.30).
Εισιτήρια online στο ticketmaster.cy και σε όλα τα καταστήματα της ACS courier. Πληροφορίες: 96852600.

pontikos.jpg


Ο Ποντικομπουρμπουλήθρας κάνει περιοδεία στην Κύπρο

Έρχεται το ποντικάκι με τις μπουρμπουλήθρες του! Ένα μικρό πανέξυπνο ποντικάκι, που θα φέρει τα πάνω κάτω στην Ποντικομπουρμπουληθροχώρα και όχι μόνο… Παρέα με την ποντικούλα του Ρόζα την Σπιρτόζα! Είναι το νέο ολοκαίνουργιο παιδικό θεατρικό έργο από την παιδική σκηνή Θεατρο Βεστιάριο και έρχεται να μαγέψει και να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σε νέες περιπέτειες. Μια ιδέα και πάλι του ηθοποιού και συγγραφέα Γιάννη Σπανού. Μια παιδική παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια, που θα παρασύρει κάθε παιδί μα και μεγάλο που νιώθει παιδί, στις περιπέτειες του μικρού ποντικούλη, του Ποντικομπουρμπουλήθρα μας!
>> Σάββατο 2 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας 11.30 & 15.00/ Σάββατο 30 Μαρτίου (15.00) & Κυριακή 7 Απριλίου (10.30), Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου/Κυριακή 31 Μαρτίου, αμφιθέατρο Xenion High School, Παραλίμνι, 11.00/ Σάββατο 13 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 16.00/Κυριακή 21 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 10.30.

elvis 3333.png


Ελβις και Μέριλιν σε όλη την Κύπρο
Ο Έλβις και η Μέριλιν είναι δυο χαριτωμένα ρομπότ που δουλεύουν σε φάρμα αυτοκινήτων. Βοηθούν δυο κορίτσια, την Ρωξάνη και την Έμμα, με τις δουλειές τους. Όλα θα αλλάξουν όταν στην πόλη καταφθάνει ο Ρεμί, ο παγκόσμιος Γάλλος πρωταθλητής ράλι και συλλέκτης αυτοκινήτων, με ύπουλες προθέσεις. Τα κορίτσια και τα ρομποτάκια θα πρέπει να γίνουν μια ενωμένη οικογένεια, αν θέλουν να σταματήσουν τον Ρεμί. Έλα να ζήσεις από κοντά την πιο ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνιστές ρομπότ!
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στα ιδρύματα Μικροί Ήρωες και Funraising Charity Foundation.
>> Κυριακή 3 Μαρτίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 12:00/ Κυριακή 31 Μαρτίου Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου 12:00/ Kυριακή 7 Απριλίου Θέατρο Λατσιών Λευκωσία/ Κυριακή 12 Μαίου Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.
Εισητήρια: SoldOutTickets.

molivi.jpg

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης στο Θέατρο ΘΟΚ
Ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων της παραγωγής της Σκηνής 018 του ΘΟΚ Ο μολυβένιος στρατιώτης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη δίνοντας δύο τελευταίες παραστάσεις στις 3 και 10 Μαρτίου.Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα - έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και απρόβλεπτες εξελίξεις.Ο μολυβένιος στρατιώτης είναι μια τρυφερή ιστορία που έχει περάσει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν διαχρονική. Ένα έργο που μιλά στην καρδιά και στο μυαλό. Μια θαυμάσια αλληγορία για τον φθόνο, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της θέλησης και την αλληλεγγύη. Για τη δύναμη που μας δίνει η αγάπη, ώστε να ξεπερνάμε τις δοκιμασίες της ζωής.Ερμηνεύουν: Χάρης Αττώνης, Λουκάς Ζήκος, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Μάριαν Κυπριανού, Ανδρέας Λόντου, Μαριλύ Μήλια, Γιάννης Μίνως, Ανδριανή Νεοκλέους, Ανδρέας Παράσχος.
>> Κυριακές 3 & 10 Μαρτίου, Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, 10:30. Πληροφορίες / Εισιτήρια: ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy. Ταμείο του Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00). Τιμή Εισιτηρίου €6 (παιδιά και γονείς).

πινο.jpg


Ο Πινόκιο στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας

Η θεατρική ομάδα Βενιζέλος παρουσιάζει τον Πινόκιο. Σκαλισμένος από τον ξυλογλύπτη Τζεπέτο σε ένα μικρό ιταλικό χωριό, ο Πινόκιο δημιουργήθηκε ως ξύλινη μαριονέτα, αλλά ο Τζεπέτο ευχήθηκε να γίνει αληθινό αγόρι! Η γαλάζια νεράιδα που ακούσε την ευχή του καλόκαρδου Τζεπέτο θέλησε να πραγματοποιήσει την ευχή του με ένα όρο, οτι ο Πινόκιο θα γινόταν ένα καλό αγόρι που δεν θα έλεγε ψέματα! Ο πινόκιο παλεύει μόνιμα ανάμεσα στο καλό και το κακό και κάθε φορά που λέει ψέματα η μύτη του μεγαλώνει εντυπωσιακά. Θα καταφέρει άραγε ο Πινόκιο να συνετιστεί ,ώστε να μπορέσει να γίνει πραγματικό αγόρι; Σας περιμένουμε για να το μάθουμε όλοι μαζι σε μια εκπληκτική θεατρική παράσταση με εντυπωσιακά κουστούμια, μοναδικά εφέ και εκπληκτικά σκηνικά που υπόσχονται να ζωντανέψουν το παραμύθι του Πινόκιο.
>> Κυριακή 3 Μαρτίου, Δημοτικο Θέατρο Λάρνακας «Γεώργιος Λυκούργος», 15:00 & 17:00. Είσοδος: €10. Εισιτήρια: www.ticketmaster.cy.

fasolaki.jpg

Ο Σκίουρος Φασόλ στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου
Tην Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11:30 π.μ. το αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου θα πλημυρίσει και πάλι με πολλά παιδικά χαμόγελα, καθώς η αγαπημένη συγγραφέας Μαρία Κάνθερ επιστρέφει και φέτος με νέα διαδραστική μουσική παράσταση, για στήριξη του φιλανθρωπικού έργου του telethon Κύπρου.Πρόκειται για την παράσταση «Ο Σκίουρος Φα Σολ σώζει το περιβάλλον» που θα ξυπνήσει το ενδιαφέρον των παιδιών, ταξιδεύοντας τα σε μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια, γέλιο, διασκέδαση και σημαντικά διδάγματα.

pinokio.jpg

Ο Πινόκιο και ο Τζεπέτο για πρώτη φορά στην Κύπρο
Η πιο γοητευτική κλασική ιστορία του κόσμου, του ξύλινου παιδιού με τη χρυσή καρδιά και τον αδαμάντινο χαρακτήρα, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Ο Τζεπέτο, η καλή Νεράιδα και ο Διάρης (ένα παιχνιδιάρικο ποντικάκι - αφηγητής), θα χρειαστούν την βοήθειά σου για να μάθουν στον μικρό ψευτάκο Πινόκιο την αξία της αλήθειας και της αληθινής αγάπης.Έλα με την μαμά και τον μπάμπα σου, για να ψάξεις χαμένους θησαυρούς, να πιάσεις πολύχρωμα μπαλόνια, να γίνεις μικρός μάγος, να χορέψεις και να τραγουδήσεις όσο ποτέ στην πιο διαδραστική παράσταση της χρονιάς‼
Η εταιρεία μας έχει ειδικότητα στις διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά. Στόχος της είναι να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, μέσα από την συμμετοχή τους στην ιστορία που ξετυλίγεται μπροστά τους, και να νιώθουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης που συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.
>> Σάββατο 9 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11.00, 15.00 & 17.00.
>> Κυριακή 10 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών, Λεμεσός, 11.00 & 15.00. Εισιτήρια: €15 & €12, www.ticketmaster.cy. Πληροφορίες 96852600.

nila.jpg

«Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» από τον Δήμο Στροβόλου
Ο Δήμος Στροβόλου στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Θεάτρου παρουσιάζει στις 9 και 10 Μαρτίου του 2024 «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» της βραβευμένης με Νόμπελ Σέλμα Λάγκερλεφ. Ο Δημήτρης Αδάμης, ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών, παρουσιάζει στα παιδιά, σε δική του σκηνοθεσία και διασκευή, «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον», της βραβευμένης με Νόμπελ Σέλμα Λάγκερλεφ. Στις αρχές του 20ου αιώνα, η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ, γράφει για τα παιδιά το έργο που χρησιμοποιήθηκε και ως αναγνωστικό βιβλίο στα σχολεία της Σουηδίας. Ένα παραμύθι, γεμάτο ποίηση και ομορφιά, αγάπη για τη φύση, χιούμορ και συγκίνηση.Ο σκανδαλιάρης και ατίθασος Νιλς, μεταμορφωμένος σε νάνο από ένα ξωτικό, ταξιδεύει μαζί με τον Μάρτιν, τον λευκό χήνο του και ένα σμήνος από αγριόχηνες πάνω από βουνά και θάλασσες, πεδιάδες και λίμνες, δάση και ποτάμια, λιμάνια, χωριά και πολιτείες.Σ΄ αυτό το ταξίδι, ο Νιλς ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης, τη ζωή των πουλιών και των ζώων και μαθαίνει να τα αγαπά, να τα προστατεύει και να τα σέβεται. Παρέα με τη σοφή αγριόχηνα Άκα, την Αλεπού, τον Αργυροπελεκάνο, την Πουπουλένια, τον Γοργοφτέρουγο τον αετό και τη Μεγάλη Πεταλούδα, αναγνωρίζει την αξία της ομαδικότητας και την αρετή της αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης. Η παράσταση αφηγείται στα παιδιά ένα ωραίο οικολογικό παραμύθι, τώρα που έχουμε χρέος να τους μιλήσουμε για το περιβάλλον και την προστασία του. Η μουσική της παράστασης βασίζεται σε φολκλορικά λυρικά τραγούδια και Σκανδιναβούς συνθέτες, όπως ο Grieg, ο Sibelious και o Gade. Κείμενο – Σκηνοθεσία- Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ανθή Χριστοθανοπούλου, Άρης Καλαβρός, Γιώργος Γκιόκας, Χαρά Νικολάου, Κατερίνα Περλιάνη, Τάσος Ράπτης
>> Σάββατο 9 Μαρτίου, 15:30 & Κυριακή 10 Μαρτίου, 11:00 & 15:00, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία. Τιμή εισιτηρίου: €15. Kρατήσεις: www.ticketmaster.cy, ACS.

80 μερες.jpg

"O Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" στο Σατιρικό Θέατρο
Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής Dominus Kids Theater μετά την επιτυχία των παραστάσεων επιστρέφει για δεύτερη χρονιά το φετινό χειμώνα στην Κύπρο και για 2 μόνο παραστάσεις στο Σατιρικό Θέατρο στην Λευκωσία με το έργο του Ιούλιου Βέρν που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε πρωτότυπη μουσική και στίχους Αλγιμώτρα
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου, πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Δανάη Μιχοπούλου, Γιάννης Τσούτσιας, Γιάννης Ρούσσος.
Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαρτίου, Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία, 11:00. Εισιτήρια: €17 (Προπώληση μέχρι την Παρασκευή 22/3 00:00 από SoldOutTickets). Τις ημέρες των παραστάσεων (23&24/3) τα εισιτήρια θα πωλούνται €20, AMEA €15.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close