5 September 2014
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

La Grande Bellezza (Η Τέλεια Ομορφιά)

Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στο Κωνστάντια ολοκληρώνεται με το οσκαρικό αριστούργημα του Paolo Sorrentino...

Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαΐου 2014

Αν αναρωτήθηκες ποτέ πώς μεταφράζεται η “τέλεια ομορφιά” στη μεγάλη οθόνη, τότε το “La Grande Bellezza” του Paolo Sorrentino θα σου δώσει την απάντηση...

 

Κάθε κάδρο της ταινίας, κάθε της σκηνή, σου κόβει την ανάσα με την υψηλού επιπέδου ομορφιά της. Εδώ η λεπτομέρεια κάνει όντως τη διαφορά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η ταινία σάρωσε όλα τα βραβεία στο διάβα της (ανάμεσά τους τη Χρυσή Σφαίρα και το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας). Φυσικά, ούτε ο Paolo Sorrentino (“Il Divo”, “This Must Be the Place”) είναι ένας τυχαίος σκηνοθέτης. Είναι ένας μετρ της υψηλής (κινηματογραφικής) αισθητικής, ο οποίος -σαφώς επηρεασμένος από το ύφος και την τεχνική του Fellini- αποτυπώνει στο λευκό πανί τη δική του εκδοχή για το τι σημαίνει “dolce vita” και “τέλος εποχής”. Και το κάνει -ηδονικά- καλά!

 

Πρωταγωνιστής σε αυτό το πολύ ελπιδοφόρο δείγμα του νέου ιταλικού σινεμά, είναι ο υπέροχος Toni Servillo, ο οποίος υποδύεται με τρομερή υποκριτική δεινότητα το ρόλο ενός 65χρονου γοητευτικού bon viveur και κοσμικού άνδρα της Ρώμης, του Jep Gambardella, ο οποίος απολαμβάνει στο μέγιστο την κοινωνική ζωή της πόλης. Είναι ένας επιτυχημένος δημοσιογράφος που ο χρόνος δεν του έχει στερήσει τη γοητεία του, ο οποίος είχε γράψει στα νιάτα του ένα (και μοναδικό) μυθιστόρημα, “Το Ανθρώπινο Σύστημα”, που του εξασφάλισε ένα πολύ σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο.

 

Εντελώς κυνικός σήμερα, βλέπει τον κόσμο (από την ταράτσα του πολυτελούς διαμερίσματος του που έχει θέα το Κολοσσαίο) με πικρόχολο σαρκασμό. Κουρασμένος από τον τρόπο ζωής του, ο Jep ονειρεύεται να ξαναπιάσει το γράψιμο, στοιχειωμένος από τις αναμνήσεις ενός νεανικού έρωτα. Θα τα καταφέρει όμως; Μπορεί να ξεπεράσει τη βαθιά αποστροφή του για τον εαυτό του και τους άλλους σε μια πόλη της οποίας η εκθαμβωτική ομορφιά αρχίζει να ξεθωριάζει; Ο ελληνικός τίτλος της ταινίας μεταφράζεται ως “Η Τέλεια Ομορφιά”. Πλήρως αντιπροσωπευτικός για μια... τέλεια ταινία!

 

Η ταινία “La Grande Bellezza” θα ολοκληρώσει τον κύκλο των Θερινών Προβολών 2014 στον Κινηματογράφο Κωνστάντια.
 

Ώρα έναρξης 21:00. Είσοδος 5 ευρώ. Δωρεάν για παιδιά κάτω των 10 ετών και σε άτομα με αναπηρίες.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close