Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Ο φετινός Βασιλιάς του Καρναβαλιού Αμμοχώστου και ολόκληρο το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων του φετινού Καρναβαλιού Αμμοχώστου

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2024

Παρουσιάστηκε και επίσημα σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παραλιμνίου ο Βασιλιάς του φετινού Καρναβαλιού Αμμοχώστου.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Τσιερκέζο, γνωστό στην τοπική κοινωνία και ως «Πέπε» ο οποίος είναι διαχρονικός καρναβαλιστής. Θέμα του φετινού Βασιλιά είναι το «Carnival Extravaganza».

Η διάσκεψη έγινε στην παρουσία του Δημάρχου Παραλιμνίου κ. Θεόδωρου Πυρίλλη, του Προέδρου της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Παραλιμνίου κ. Τάσου Βλίττη, του μέλους της Επιτροπής Μαρίας Μουλαζίμη και του μέλους της Επιτροπής Καρναβαλιών Αμμοχώστου κ. Κώστα Ηρόδοτου.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά σε όλες της εκδηλώσεις του φετινού Καρναβαλιού.

Ο Βασιλιάς του φετινού Καρναβαλιού
Ο Δημήτρης Τσιερκέζος, γνωστός στην τοπική κοινωνία και ως «Πέπε», στο επάγγελμα είναι κομμωτής και διατηρεί το δικό του κομμωτήριο στο Παραλίμνι. Συμμετέχει στο Καρναβάλι Αμμοχώστου από την πρώτη στιγμή, αφού έχει λάβει μέρος σε όλες τις καρναβαλίστικες παρελάσεις, καθώς και στις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο. Παράλληλα, είναι ενεργό μέλος σε διάφορα πολιτιστικά σύνολα λαμβάνοντας μέρος σε πληθώρα εκδηλώσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πρόγραμμα με γλέντι, φαγητό και ποτό την Τσικνοπέμπτη
Όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη, 7 Μαρτίου όταν η ημέρα θα ανοίξει με Live Link από το Politia Fm στην πλατεία Αγίου Γεωργίου από τις 17:00 μέχρι τις 19:00. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τις 19:00 με μουσική από Dj και φυσικά τα οργανωμένα μας σύνολα τα οποία θα αναλάβουν το «τσίκνωμα», πωλώντας παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας.

Στη συνέχεια, γύρω στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο γεγονός της βραδιάς, η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ Δημήτρη Τσιερκέζου (Πέπε), ο οποίος θα παραλάβει το σκήπτρο του περσινού βασιλικού ζεύγους, Χριστιάνας Σιοπαχά και Κώστα Φλουρέντζου.

Η βραδιά θα συνεχιστεί με φαγητό, ποτό και διασκέδαση με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ».

Καρναβαλίστικη παρέλαση… διά θαλάσσης
Το Σάββατο 9 Μαρτίου θα διεξαχθεί στην Παραλία Αγίας Τριάδας στις 10:00, καρναβαλίστικη παρέλαση διά θαλάσσης από το πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν τις σανίδες SUP τους και θα μπουν στο νερό σε καρναβαλίστικο mood, κάτι που θα συνάδει με τις ημέρες που θα διανύουμε.

Καρναβαλίστικη παράσταση «Σκάντζης, Σκάντζης ο Σκαντζοχοιράκης στην Καρναβαλούπολη»

Το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 16:00, το «Σύγχρονο Παιδικό Θέατρο Σκιών» θα παρουσιάσει στην αίθουσα του Δημαρχείου Παραλιμνίου την παιδική παράσταση «Σκάντζης ο Σκαντζοχοιράκης στην Καρναβαλούπολη». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βραδινή Ποδαράτη παρέλαση και ξέφρενο πάρτι
Στις 16 Μαρτίου θα διεξαχθεί η καθιερωμένη βραδινή ποδαράτη παρέλαση στις 20:00, στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου, στην οποία δεν χρειάζεται ο κόσμος να έρθει οργανωμένα. Όλοι μαζί οι συμμετέχοντες, ο καθένας με το θέμα που θα επιλέξει να

ντυθεί θα ξεχυθούν στους δρόμους και θα χορέψουν σάμπα και άλλους ρυθμούς που θα συνάδουν βεβαίως με την ημέρα! Στη συνέχεια, η παρέλαση θα καταλήξει στην πλατεία του Παραλιμνίου, όπου θα στηθεί ένα ξέφρενο πάρτι όπου οι παρευρισκόμενοι θα διασκεδάσουν χορεύοντας σε τρελούς καρναβαλίστικους ρυθμούς!

Αφετηρία: Οδός Γρίβα Διγενή

Μεγάλη επαρχιακή Καρναβαλίστικη παρέλαση Αμμοχώστου
Οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 17 Μαρτίου με την Επαρχιακή Καρναβαλίστικη παρέλαση Αμμοχώστου που θα διεξαχθεί κατά μήκος της Λεωφόρου Πρωταρά στο Παραλίμνι. Μικροί και μεγάλοι θα συγκεντρωθούν με μπόλικη τρέλα και τις υπέροχες στολές τους, άλλοι για να λάβουν μέρος στην παρέλαση και άλλοι για να την παρακολουθήσουν και να διασκεδάσουν!

Σημειώνεται ότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχών για την Καρναβαλίστικη Παρέλαση Αμμοχώστου που θα πραγματοποιηθεί στο Παραλίμνι την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 είναι η 4η Μαρτίου 2024, ενώ για τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της Επιτροπής του Καρναβαλιού Αμμοχώστου.

Η αίτηση για συμμετοχή υπάρχει στον σύνδεσμο: https://bitly.ws/3cUMk

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close