Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Καρναβάλι 2024: Οι 7 παρελάσεις που θα απολαύσουμε στο νησί

Βάλε τη στολή σου και ξεφάντωσε

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2024

Το νησί μας έβαλε τα αποκριάτικά του και είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε το καρναβάλι.

Μαζέψαμε τις παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτό το σαββατοκύριακο για μικρούς και μεγάλους.

pafos 444.jpg

Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων στην Πάφο
Πάμε όλοι στη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων στη Λεωφόρο Γ. Γρίβα Διγενή, στην Πάφο. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, «Βασιλιάς Φαραώ», θα προπορεύεται μαζί με τα άρματα και με τη συνοδεία Σχολών Χορού, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και Μαζορετών. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το Μνημείο Πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θα τερματίσει στη Λεωφόρο Ευαγόρα Παλλικαρίδη. Παρουσιαστές της παρέλασης θα είναι η Μαριλένη Σταύρου και ο Χάρης Αριστείδου. Πριν από την έναρξη της παρέλασης η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και η Μαντολινάτα Στέλιου Καραγιώργη θα εμπλουτίσουν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με όμορφες μελωδίες και τραγούδια.
>> Σάββατο 16 Μαρτίου, 15.30. Αφετηρία Παρέλασης: Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης, Λεωφόρος Γ. Διγενή. Τερματισμός: Πλατεία Κέννεντυ.

paralimni bradi .jpeg

Βραδινή Ποδαράτη Παρέλαση στο Παραλίμνι
Το Σάββατο 16 του μήνα, στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η «Βραδινή Ποδαράτη Παρέλαση» με ελεύθερο θέμα αμφίεσης. Αφετηρία της θα είναι η οδός Γρίβα Διγενή και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου όπου θα πραγματοποιηθεί ένα ξέφρενο πάρτι σε ρυθμούς καρναβαλιού με Dj.
>> Σάββατο 16 Μαρτίου, 20.00. Αφετηρία: Γρίβα Διγενή. Κατάληξη: πλατεία Αγίου Γεωργίου.

karnal.jpg

Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση Λεμεσού
Παρέλαση με επικεφαλής τη Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, το"Κόσμημα της Μεσογείου" και τη συνοδεία της, με άρματα και ομάδες πεζών. Τα εντυπωσιακά άρματα του Δήμου Λεμεσού θα εμπλουτίσουν τη φετινή παρέλαση. Η παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ θα ξεκινήσει από τον Κυκλοφοριακό Κόμβο Αγίου Νικολάου και θα έχει σημείο κατάληξης τα φώτα τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways). Της παρέλασης θα προηγηθούν η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, οι Κανταδόροι, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού. Την ίδια μέρα θα γίνει ο Υπαίθριος Καρναβαλίστικος Χορός στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού, δίνοντάς μας την ευκαιρία να αποχαιρετήσουμε το Λεμεσιανό Καρναβάλι πανηγυρικά. Ένα απόλυτα καρναβαλίστικο πρόγραμμα γεμάτο κέφι, ρυθμό και χορό, με DJ τον Πανίκο Καρπέτα. Ο χορός θα έχει διαγωνισμό πελλόμασκας και έξυπνης μάσκας, με βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.Για όλο το πρόγραμμα της παρέλασης εδώ.
>> Κυριακή 17 Μαρτίου, 13.00. Αφετηρία: Κυκλοφοριακός Κόμβος Αγίου Νικολάου. Κατάληξη: φώτα τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways).

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο απόλυτος οδηγός αποκριάτικης διασκέδασης για το Σαββατοκύριακο!

ammoxvstow.jpg

Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση Αμμοχώστου
Την Κυριακή 17 Μαρτίου οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού Αμμοχώστου κορυφώονται με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο Παραλίμνι. Η παρέλαση ξεκινάει στις 2 το μεσημέρι με αφετηρία το Β’ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου και θα διέλθει διαμέσου της λεωφόρου Πρωταρά και της οδού Αγίου Γεωργίου. Φέτος η Καρναβαλίστικη Παρέλαση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ προηγούμενων συμμετοχών, αφού θα παρελάσουν περισσότερες από 30 ομάδες με ή χωρίς άρματα και οι Καρναβαλιστές αναμένεται να φτάσουν τις τρεις χιλιάδες, ενώ δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες αναμένεται να επισκεφθούν το Παραλίμνι για να την παρακολουθήσουν. Η Καρναβαλίστικη Παρέλαση θα μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση του Σίγμα. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Παραλιμνίου και η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού Αμμοχώστου. Χορηγός Επικοινωνίας είναι η τηλεόραση Σίγμα.
>> Κυριακή 17 Μαρτίου, 14.00. Αφετηρία: Β’ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου.

poli 33.jpeg

Καρναβαλίστικη Παρέλαση Πόλης Χρυσοχούς
Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς σε συνεργασία με φορείς και οργανωμένα σύνολα της ευρύτερης περιοχής προγραμματίζει τη διοργάνωση καρναβαλίστικης παρέλασης την Κυριακή 17 Μαρτίου, η οποία θα ξεκινήσει από το προαύλιο της εκκλησίας του Απ. Ανδρέα."Προσβλέπουμε στην μαζική συμμετοχή των Τοπικών Αρχών και άλλων οργανωμένων φορέων και συνόλων του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς, η συμμετοχή των οποίων θα εμπλουτίσει την καρναβαλίστικη παρέλαση.
>> Κυριακή 17 Μαρτίου, 11.00. Αφετηρία: προαύλιο εκκλησίας Απ. Ανδρέα. Κατάληξη: Πλατεία Πόλης, στον χώρο στάθμευσης δίπλα στο Mikis Tavern.

Καρναβαλίστικη Παρέλαση στον Αγρό
Ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά της Λεμεσού, ο Αγρός, τιμά και φέτος τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων, ακόμα και την περίοδο της αποκριάς. Η κοινότητα του Αγρού λοιπόν ετοιμάζεται και φέτος για ακόμα μια φορά να διοργανώσει καρναβαλίστικη παρέλαση, μπαίνοντας στο κλίμα της εποχής. Ετοιμάστε λοιπόν όλη σας την καλή διάθεση, μασκαρευτείτε και πάμε όλοι μαζί μας να καρναβαλιστούμε στους δρόμους του Αγρού. Σας περιμένουμε την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 3:30μ.μ..
>> Κυριακή 17 Μαρτίου, 15.30. Έναρξη: Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού. Πληροφορίες: 95125543.

Καρναβαλίστικη Παρέλαση στην Πέγεια
Η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση του Δήμου Πέγειας, πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή, 17 Μαρτίου και ώρα 3.00μμ. Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική λεωφόρο Μιχαλάκη Κυπριανού και αναμένεται όπως κάθε χρόνο να συγκεντρώσει χιλιάδες θεατές από την Πέγεια, την ευρύτερη περιοχή, από όλες τις άλλες περιοχές της επαρχίας, αλλά και πολυάριθμους ξένους κατοίκους της περιοχής. Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Πέγειας.
>> Κυριακή 17 Μαρτίου, 15.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close