Νέες Εκθέσεις , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Hand and Head walking: Εργαστήρια με την εικαστικό Κυριακή Κώστα

Re-mapping the practice “Head and Hand walking”

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2024

Τα εργαστήρια «Head and Hand walking» με την εικαστικό Κυριακή Κώστα θα αναπτύξουν ένα project σχετικό με την ποιητική οικειοποίηση του δημόσιου χώρου, εντοπίζοντας σηµεία του αστικού περιβάλλοντος που θα τροφοδοτήσουν και θα κεντρίσουν σκέψεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο σύγχρονος πολίτης να συνδεθεί με την πόλη του.

Ο περίπατος αποτελεί μια σημαντική πρακτική, ή ακόμα και τεχνική, µέσω της οποίας βιώνουμε έναν τόπο. Εξερευνώντας εργαλεία όπως η παρατήρηση, η χαρτογράφηση και ο ελεύθερος συνειρμός, πειραματιζόμαστε με μία πρακτική, η οποία µπορεί να αξιοποιηθεί ως το πρώτο βήμα για να συνειδητοποιήσει κανείς πώς βλέπει αλλά και πώς ερμηνεύει τον δημόσιο χώρο μέσα από τις καθημερινές του περιπλανήσεις.

Στη συνάντηση θα εξερευνηθεί το δίκτυο φροντίδας της πόλης μας, δίνοντας έμφαση σε ανησυχίες σχετικά με τις αρχιτεκτονικές αστικές λεπτομέρειες, την συντήρηση, την επισκευή, την εγκατάλειψη, την έλλειψη του στοιχείου του νερού, την πρόσβαση σε νερό, αλλά και το φαντασιακό που αναπόφευκτα και πάντα συνοδεύει τη σχέση μας με τον κόσμο που μας περιβάλλει.


Το εργαστήριο Hand and Head walking σχετίζεται µε δουλειά της εικαστικού Κυριακής Κώστα “Head and Hand series” και θα πλαισιωθεί θεωρητικά γύρω από τις εξής θεματικές: τελετουργικά της καθημερινής ζωής στον δημόσιο χώρο, έννοια του περπατήματος ως αισθητική εμπειρία, οικειοποίηση του αστικού τοπίου ως αναγκαία προϋπόθεση για τη φροντίδα του.

Το υλικό που θα δημιουργηθεί στα εργαστήρια θα καταχωρηθεί στο αρχείο του πρότζεκτ Delivering Views - Delivering Texts που επιμελείται η εικαστικός, θα εκτυπωθεί σε μικρό βιβλιάριο και θα παραδοθεί δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες.

Πότε:
Πεμπτη 14/3, 4μμ. – 6μ.μ.
Παρασκευή 15/3, 4μ.μ. – 6μ.μ.
Σάββατο 16/3, 11π.μ. – 1μ.μ.

Διάρκεια 2 ώρες

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στον τηλεφωνικό αριθμό 96674020.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close