News , Τέχνη

Η Μπιενάλε Λάρνακας ανακοινώνει το θεματικό της πλαίσιο για το 2025

Οι λεπτομέρειες για το ανοιχτό κάλεσμα στους καλλιτέχνες

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου 2024

Η Μπιενάλε Λάρνακας με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ανακοινώνει το θεματικό της πλαίσιο για την 4η έκδοση της που θα πραγματοποιηθεί το 2025 (15 Οκτωβρίου – 28 Νοεμβρίου 2025) μαζί με όλες τις λεπτομέρειες του διεθνές ανοικτού καλέσματος προς καλλιτέχνες.

H θεματική της Μπιενάλε Λάρνακας 2025, « Ακολουθώντας Ίχνη και Γραμμές » ορίστηκε από την επιμελήτρια Sana Lopez Abellan, και οι καλλιτέχνες καλούνται να αναπτύξουν και να υποβάλουν το έργο τους για το πώς η ιδέα των γραμμών μπορεί να συμβάλει στην κατανόηση της έκφρασης της ανθρωπότητας στον κόσμο. Πώς μπορούν η αφή, τα σχήματα, τα υλικά και οι αισθητηριακές εμπειρίες να αντανακλούν προς τα έξω τον εσωτερικό μας κόσμο; Μπορεί το ανείπωτο να μας προσεγγίσει άμεσα μέσα από μια αφαίρεση;

Οι καλλιτέχνες θα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέσω της ιστοσελίδας της Μπιενάλε Λάρνακας από την 1η Ιουνίου 2024 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2025 ενώ η διεθνής κριτική επιτροπή θα ανακοινωθεί εντός των επομένων μηνών.

Κατά την διάρκεια της Μπιενάλε, εκτός από την κυρίως έκθεση που θα φιλοξενείται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στην πόλη της Λάρνακας, θα υπάρχουν και παράλληλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως θέατρο, παραστατικές τέχνες, συναυλίες, χορός, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις και εργαστήρια. Η φόρμα υποβολής προτάσεων για παράλληλες εκδηλώσεις θα αναρτηθεί επίσης στην ιστοσελίδα από την 1η Ιουλίου 2024 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Θεματική : ''Ακολουθώντας Ίχνη και Γραμμές''

«Σε αυτή την τέταρτη Μπιενάλε της Λάρνακας, τα ίχνη και οι γραμμές θα αποτελέσουν την βάση πάνω στην οποία θα κληθούμε να φανταστούμε όλα εκείνα τα μεταφορικά, τα συμβολικά και τα υλικά σχήματα με τα οποία κατανοούμε τον κόσμο μας και τη θέση μας σε αυτόν. Από το πώς αναπτύσσονται οι γενεαλογικοί δεσμοί και οι παραδόσεις μας, το πώς διηγούμαστε τις ιστορίες μας, μέχρι το πώς δομούνται οι σκέψεις μας, πώς κινούμαστε, πώς συνδεόμαστε, πώς επικοινωνούμε μεταξύ μας και το πώς παράγουμε έννοιες.

Ως άνθρωποι υπάρχουμε κυρίως μέσα από τις πράξεις και τις κινήσεις μας στη ζωή. Τι θα γινόταν αν φανταζόμασταν τον κόσμο μας μέσα από γραμμές και ίχνη; Θα μπορούσαμε αρχικά να σκεφτούμε πώς οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις μας πάνω σε μια περιοχή αφήνουν ένα ίχνος στο φυσικό τοπίο και πώς αργότερα, το ξύσιμο αυτής της επιφάνειας μπορεί να κάνει την ύπαρξή μας ορατή χιλιάδες χρόνια αργότερα. Τα ίχνη δεν μιλούν μόνο για το παρελθόν μας, αλλά μας πληροφορούν και για το μέλλον μας.

Οι γραμμές γίνονται ακόμη πιο συναρπαστικές όταν αρχίζουν να αντανακλούν συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων: όταν δηλαδή γίνονται μια αφηρημένη έννοια μέσω της οποίας επικοινωνούμε, αλλά και μια μαρτυρία της κίνησής μας στην ιστορία, μια σύγκλιση ή ένας κόμβος.» Sana Lopez Abellan , Επιμελήτρια Λάρνακα Μπιενάλε 2024 (LB4)

Για περισσότερες πληροφορίες, αιτήσεις συμμετοχής και κανονισμούς, παρακαλώ επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της Μπιενάλε Λάρνακας www.biennalelarnaca.com και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( facebook , Instagram , twitter) @biennalelarnaca.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close