Παιδί , Φεστιβαλ

Youth Tech Fest 2024 στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό

Το φεστιβάλ ενθαρρύνει νέους/ες και παιδιά να δραστηριοποιηθούν στους τομείς της Επιχειρηματικότητας, της Τεχνολογίας, των Επιστημών και των Τεχνών

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου 2024

Το Πανεπιστήμιο Frederick συνδιοργανώνει το 2ο Youth Tech Fest Cyprus 2024, μια γιορτή της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας και της Δημιουργικότητας.

To Youth Tech Fest θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, μεταξύ των ωρών 09:00-16:30 στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό, προσφέροντας μια σειρά από συναρπαστικά, διαδραστικά εργαστήρια, διαγωνισμούς και άλλες δράσεις για παιδιά και νέους/ες, σε πεδία όπως: Ρομποτική, Gaming, Woodworking, XR/VR, επιστημονικά πειράματα, κ.ά. Καταξιωμένοι/ες ακαδημαϊκοί, προγραμματιστές/τριες, μηχανικοί και επιστήμονες θα καθοδηγήσουν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στις διάφορες δραστηριότητες.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη προώθησης του ψηφιακού γραμματισμού στις σύγχρονες κοινωνίες, το Youth Tech Fest επιδιώκει να ενθαρρύνει ολοένα και περισσότερα παιδιά και νέους/ες να δραστηριοποιηθούν στους τομείς ESTEAM (Entrepreneurship, Science, Technology, Art, Mathematics): της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, της Επιχειρηματικότητας, των Θετικών Επιστημών και των Τεχνών. Στόχος της διοργάνωσης είναι να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά και νέους/ες, ανεξαρτήτως φύλου και κοινωνικοοικονομικού υπόβαθρου. Σε αυτό το πλαίσιο, μαθήτριες ηλικίας 14-19 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εργαστήρι Girls Go Circular, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εστιάζει στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και στη διερεύνηση της κυκλικής οικονομίας. Το εργαστήρι αποτελεί συνδιοργάνωση του Junior Achievement Cyprus και του Πανεπιστημίου Frederick με στόχο την αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης κοριτσιών στον ψηφιακό και επιχειρηματικό τομέα στην Ευρώπη. Πρόκειται για μία από σειρά δράσεων που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της εκστρατείας του με τίτλο “To all women and girls: Join the Journey in Technology and Engineering”. Στο Youth Tech Fest, η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου θα προσφέρει εργαστήρια Ρομποτικής ενώ η FUF Racing Team του Πανεπιστημίου θα παρουσιάσει το μονοθέσιο όχημα τύπου Φόρμουλα που κατασκεύασαν από το μηδέν οι φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετέχουν στην ομάδα.

Το Youth Tech Fest καλεί όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο όχι μόνο να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές του αλλά και να υποβάλουν εργασίες μαθητών και μαθητριών τους που σχετίζονται με τους τομείς ΕSTEAM, στον Ανοιχτό Διαγωνισμό της διοργάνωσης. Όλες οι εργασίες θα τύχουν αναγνώρισης κατά την Τελετή Βράβευσης.

Σημαντικό σκέλος του Youth Tech Fest αποτελεί, ακόμη, το Youth Tech Summit, στο πλαίσιο του οποίου κορυφαίοι/ες ομιλητές και ομιλήτριες μοιράζονται γνώσεις και βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το Συνέδριο προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας στα θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων στους τομείς ESTEAM.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close