Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου 2024
Το πρώτο teaser trailer του «Alien: Romulus» που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση του franchise, υπόσχεται -σύμφωνα τουλάχιστον με τα 60 δευτερόλεπτα που δόθηκαν στη δημοσιότητα- να επαναφέρει την εμβληματική sci-fi σειρά ταινιών τρόμου στις ρίζες της.
Την ταινία υπογράφει ο Φέντε Άλβαρεζ («Don’t Breathe», «Evil Dead»), ενώ ο δημιουργός του πρώτου «Alien» (1979) Ρίντλεϊ Σκοτ είναι παραγωγός και ο Τζέιμς Κάμερον, σκηνοθέτης του «Aliens» (1986) που ακολούθησε, ανεπίσημος σύμβουλος.
Το «Alien: Romulus» με την Κάιλι Σπέινι -πρωταγωνίστρια του «Priscilla»- επικεφαλής ενός καστ νέων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Ιζαμπέλα Μέρσεντ («Madame Web») και ο Ντέιβιντ Τζόνσον («Industry»), επρόκειτο αρχικά να κάνει πρεμιέρα απευθείας στο Hulu, αλλά θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Αυγούστου.
Η ιστορία τοποθετείται χρονικά μεταξύ του Alien και του Aliens και ακολουθεί μια ομάδα νεαρών αποίκων που βρίσκονται σε έναν εγκαταλελειμμένο διαστημικό σταθμό και έρχονται αντιμέτωποι με μία απόλυτα τρομακτική εξωγήινη μορφή ζωής.
«Ήθελα να ταξιδέψω πίσω, όχι μόνο στο στυλ των αρχικών ταινιών, αλλά και στο είδος των αρχικών ταινιών», δήλωσε ο Άλβαρεζ στο Variety. «Ήθελα να επιστρέψω στον απόλυτο τρόμο της πρώτης ταινίας και να πάρω τα στοιχεία θρίλερ που έχει το Aliens και το Alien 3».
Όταν ο Ρίντλεϊ Σκοτ διάβασε το σενάριο, σχολίασε ότι είναι «εντελώς διαφορετικό από τις άλλες ταινίες» και όπως είπε ο Άλβαρεζ στο Hollywood Reporter, όταν είδε την ταινία, χωρίς VFX, τη χαρακτήρισε «καταπληκτική». «Είναι επίσης συναρπαστικό το γεγονός ότι οι σημειώσεις και τα σχόλια [του Κάμερον και του Σκοτ] είναι εντελώς διαφορετικά... Όλα εξαιρετικά έξυπνα σχόλια, σημειώσεις και σκέψεις για την ταινία και την κινηματογραφική παραγωγή, αλλά με εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις».
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο δημιουργός της σειράς ανθολογίας «Fargo» Νόα Χόλεϊ, ετοιμάζεται να γυρίσει μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο σύμπαν του Alien, που θα διαδραματίζεται τρεις δεκαετίες πριν από την πρώτη ταινία και στην οποία επίσης θα συμμετέχει ο Ρίντλεϊ Σκοτ.
Το «Alien: Romulus» είναι η έβδομη ταινία του franchise «Alien» -που έχει ξεπεράσει σε εισπράξεις στο παγκόσμιο box office το 1,6 δισ. δολάρια- και συνολικά ένατη, συμπεριλαμβάνοντας και τα crossover τύπου «Aliens vs. Predator».
Σχετικά
Zootopia 2: Η ταινία του Χόλιγουντ με τις υψηλότερες εισπράξεις για το 2025 – 1,13 δισεκατομμύρια δολάρια
Παγκοσμίως ωστόσο στην κορυφή παραμένει το κινεζικό blockbuster animation «Ne Zha 2», με 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Νεκροί ο διάσημος σκηνοθέτης Rob Reiner και η σύζυγός του
Το ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό μέσα στο σπίτι τους - «Κανείς δεν έχει συλληφθεί ή είναι ύποπτος» λέει η αστυνομία του Λος Άντζελες
Μπίλι Άιλις: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Hit Me Hard and Soft» -Σε 3D με την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον
Η Paramount Pictures παρουσίασε το πρώτο επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας-συναυλίας της Μπίλι Άιλις με τίτλο «Hit Me Hard and Soft», η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Μαρτίου 2026.
Hunger Games: Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο νέο prequel
Το κινηματογραφικό σύμπαν της Panem επεκτείνεται ξανά, καθώς το The Hunger Games: Sunrise on the Reaping φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία των 50ών Αγώνων Πείνας, 24 χρόνια πριν από την αρχική ταινία
Hold Onto Me: H ταινία της Κύπριας σκηνοθέτριας Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς
Πρόκειται για την πρώτη κυπριακή ταινία μεγάλου μήκους που προβάλλεται στο ιστορικό και ιδιαίτερα προβεβλημένο αμερικανικό φεστιβάλ
Η κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς: «Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» συγκινούν και ενώνουν το κοινό
Μια παραγωγή που αναβιώνει τον κλασικό μύθο του Ντίκενς στην καρδιά της σύγχρονης Ελλάδας.
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο «Καλλιτέχνης της Χρονιάς» σύμφωνα με το περιοδικό Time
Τη Δευτέρα πρόσθεσε μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στην ήδη εντυπωσιακή λίστα με τις διακρίσεις της ταινίας «One Battle After Another» στην οποία πρωταγωνιστεί.
Σπασμένη Φλέβα: Νέο ρεκόρ με 76.333 εισιτήρια για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Χρυσές Σφαίρες 2026: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες - Πότε η απονομή
Φέτος, υπάρχει και μια νέα κατηγορία στα βραβεία
American Film Institute: Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2025
Μεταξύ αυτών και η «Βουγονία» του Γιώργου Λάνθιμου - Αλλά και οι 10 καλύτερες σειρές της χρονιάς.
Η Sony ετοιμάζει νέα ταινία «Men in Black» -Πρώτος αποδέκτης του σεναρίου ο Γουίλ Σμιθ
Μετά την επιτυχημένη αναβίωση του franchise «Bad Boys», η Sony Pictures φαίνεται πως στρέφει ξανά το βλέμμα της στο σύμπαν του «Men in Black»
«Emily in Paris»: Είδαμε το τρέιλερ της 5ης σεζόν
Και όπως επιβεβαιώνει, η Ρώμη έχει την τιμητική της σε αυτό τον κύκλο επεισοδίων.