Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ: Τα 27 καλύτερα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο

Όλα όσα θα σε κάνουν να περάσεις όμορφα το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2024

Η φετινή άνοιξη μας επιφυλάσσει όμορφες εκπλήξεις και πολλά τριήμερα. Μία ακόμα ανάπαυλα τώρα που αλλάζει ο καιρός είναι ό,τι καλύτερο για εξόδους, εξορμήσεις στο βουνό, εκδρομές και πολλές όμορφες εκδηλώσεις για όλα τα γούστο.

Αυτό το τριήμερο με την 25η Μαρτίου να πέφτει Δευτέρα προγραμματιζόμαστε για εξόδους, θέατρο, stand up comedy, live μουσικές παραστάσεις, δραστηριότητες με τα παιδιά και αποχαιρετάμε έτσι γλυκά το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη.

double.jpg

H Stαnd Up Comedy Double Ιmpact στο Θέατρο Μασκαρίνι στα Λατσιά
Όταν ο Άγγελος Σπηλιόπουλος και ο Ηλίας Φουντούλης γνωρίστηκαν ενώθηκαν με τα ανίερα δεσμά των λογοπαιγνίων το 2020 και έφτιαξαν την stand up comedy Double Impact που παίχτηκε 141 φορές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να την φέρουν κοντά μας και να την απολαύσουμε την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 21:30 στο Θέατρο Μασκαρίνι στα Λατσιά για ένα double bill.Η νέα τους παράσταση θα περιλαμβάνει ιστορίες τόσο όσο, λογοπαίγνια τόσο όσο, αποτυχημένες παρομοιώσεις τόσο όσο, παρατηρήσεις που δεν θα σας ενδιαφέρουν τόσο όσο και αστεία τόσο όσο .
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, Θέατρο Μασκαρίνι, Λατσιά, Λευκωσία, 21.30. Πληρ.99865603. Προπωληση εισιτηρίων: www.MotionComedy.com

ηρθεε.jpg

«Κοίτα ποιος ήρθε!» στο Σατιρικό Θέατρο
Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο Σατιρικό Θέατρο, της ξεκαρδιστικής κωμωδίας του Ray Cooney «Κοίτα ποιος ήρθε!» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου. Στο «Κοίτα ποιος ήρθε!» η φάρσα βρίσκει την πιο σπαρταριστή εκδοχή της, σατιρίζοντας μέσα από ψέματα, παραπλανήσεις, και απροσδόκητα συμβάντα τις ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη. Η καταιγιστική δράση, οι απανωτές εκπλήξεις, παρεξηγήσεις και ανατροπές αλλά και οι άκρως απολαυστικοί χαρακτήρες του έργου, συνθέτουν ένα «εκρηκτικό» σκηνικό που θα προσφέρει άφθονο γέλιο. Παίζουν: Βασίλης Μιχαήλ, Χάρης Αριστείδου, Μαριλένη Σταύρου, Αστέρω Κυπριανού, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Ρόζου και Γεωργία Νικολάου.
>> Παρασκευή 22, Σάββατο 23 Μαρτίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20:30. Πληρ. 22312940 – 22421609. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

αλεπου.jpg

Αλεπούδες από το Point To Contemporary Theater
Το έργο βραβεύτηκε στον διαγωνισμό θεατρικής γραφής «Papatango New Writing” και έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο το 2011. Πρόκειται για ένα καθηλωτικό έργο, με υπαινικτικό χιούμορ, που παίζει με τις παράνοιες μας - πραγματικές η φανταστικές. Σε ένα κόσμο στον οποίο ο καταιγισμός πληροφοριών φτάνει σε μας αφιλτράριστος, οι ψευδείς ειδήσεις και οι θεωρίες συνομωσίας παραμορφώνουν την καθημερινότητα μας. Το έργο, αν και είναι σκοτεινό, δεν στερείται το βρετανικό χιούμορ, που καυτηριάζει την δικτατορική εξουσία, τις κοινωνικές προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, το κυνήγι μαγισσών, την θρησκοληψία, την καταστροφή του περιβάλλοντος ως μέσο εκφοβισμού και εργαλείο ελέγχου της ανθρωπότητας. Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Ονουφρίου. Παίζουν: Νάγια Αναστασιάδου Κώστας Κωνσταντίνου Εύα Μιλτιάδου Σταύρος Πέτρου.
>> Παρασκευή 21, Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Μαρτίου, Θέατρο, WhereHaus612, Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα, 20:30. Προπώληση εισιτηρίων: more.com.
Πληροφορίες: 99122552, 99588103, 96160400.

σμυρνη.jpg

Από Σμύρνη Σαλονίκη στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
Η Μιμή Ντενίση παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και μας ξεναγεί στην ιστορία της οικογένειας Μπαλτατζή, αμέσως μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια η Μιμή Ντενίση. Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά: Κατερίνα Γερονικολού, Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Εγγλεζάκη, Κώστας Καζάκας, Κωνσταντίνος Καζάκος, Άννα Κουρή, Μέμος Μπεγνής Όλγα Πολίτου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Μαρία Φιλίππου
>> Παραστάσεις μέχρι και την Πέμπτη 28 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.00 (Κ & Δ 18.00). Εισιτήρια: soldouttickets.com.

μικρα 22.jpg

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» στο Θέατρο Διόνυσος
Το Θέατρο Διόνυσος συνεχίζει τις παραστάσεις με την μαύρη κωμωδία «Μικρά συζυγικά εγκλήματα», του Ερίκ Εμανουέλ Σμιτ. Ο Ζιλ, διάσημος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και η γυναικά του Λίζα, επιστρέφουν στο σπίτι τους από́ το νοσοκομείο όπου ο Ζιλ βρισκόταν για 15 μέρες, μετά από́ ένα ατύχημα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι με αποτέλεσμα, να έχει χάσει τη μνήμη του. Η Λίζα προσπαθεί́ να τον βοηθήσει να επανακτήσει την μνήμη του. Ωστόσο, μέσα από́ τον διάλογο τους, αποκαλύπτονται μεγάλες αλήθειες και ψέματα, που ανατρέπουν την πραγματικότητα και των δύο.Το αριστουργηματικό́ έργο του μεγάλου Σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα είναι μια ψυχανάλυση και ανατομία των σύγχρονων σχέσεων. Εκτυλίσσεται επί σκηνής ένα ψυχολογικό́ δράμα διάρκειας 1 ώρας και 20 λεπτών, που αγγίζει ταυτόχρονα τα όρια της μαύρης κωμωδίας που βάζει προβλήματα για δυνατούς λύτες. Πρόκειται για ένα έργο που χρειάζεται όχι μόνο ειλικρίνεια αλλά́ κυρίως τόλμη προς τον ίδιο τον εαυτό́ μας, για να αντέξουμε τα ερωτήματα που μας γεννούνται καθώς η παράσταση εκτυλίσσεται. Μας ωθεί να ψάξουμε ή ακόμα και να αμφισβητήσουμε τα ίδια μας τα κίνητρα σε μια σχέση. Ένα διαλογικό́ ρεσιτάλ με ρυθμό́, ανατροπές και εναλλασσόμενες ατμόσφαιρες που καλεί των θεατή να βυθιστεί στην πλοκή του, μέσα από τον πυκνό́ φιλοσοφημένο λόγο και τα κυνικά-κωμικά πειράγματα (marivontage).Ένα έργο ύμνος όχι για εφήμερους έρωτες και «περιπέτειες», αλλά για τις μακροχρόνιες σχέσεις. Ένα έργο για όσους παλεύουν να νικήσουν τη φθορά και την συνήθεια, όποιο και αν είναι το τίμημα.
>> Παρασκευή, Σάββατο (20:30) & Κυριακή (18:30) μέχρι τις 21 Απριλίου. Πληρ. 22818999 & 99621845. Εισητήρια: Soldouticketbox.com.

b_40962_or_«o_kalos_anthropos_toi_se_tsoian»_©dimitris_loitsios-124_(medium).jpg

Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ
Σε μια απομακρυσμένη επαρχία της Κίνας, το Σε Tσουάν, η Σεν Τε αναμετριέται με τις αντιφάσεις της ζωής αλλά και της καθημερινότητας, στην προσπάθειά της να επιβιώσει. Οι θεοί, που ταξιδεύουν στο Σε Tσουάν αναζητώντας καλές και γενναιόδωρες ψυχές, εντοπίζουν την καλόκαρδη πόρνη Σεν Τε, η οποία είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει. Για να την ευχαριστήσουν, της προσφέρουν χρήματα. Έχουν όμως έναν όρο: να συνεχίσει να υπηρετεί το καλό. Η Σεν Τε καταφέρνει να αγοράσει ένα μικρό καπνοπωλείο, το οποίο πολύ γρήγορα κατακλύζεται από δεκάδες συμπολίτες της και τα υπερβολικά αιτήματά τους. Της ζητούν όλο και περισσότερα. Τόσο πολλά, μάλιστα, ώστε αναγκάζεται, προκειμένου να κρατήσει το μαγαζί της όρθιο, να επινοήσει ένα άλλο πρόσωπο. Πλάθει, λοιπόν, το αντίθετό της και μεταμορφώνεται στον «ξάδερφό» της, τον στυγνό επιχειρηματία Σούι Τα. Όμως πόσο θα αντέξει αυτόν τον διχασμό; Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος. Παίζουν: Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Αναγιωτός, Γιώργος Ευαγόρου, Άνθη Κάσινου, Αντώνης Κατσαρής, Σάββας Μενοίκου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Σπύρος Σταυρινίδης, Πέννυ Φοινίρη, Μαρίλια Χαριδήμου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή. Συμμετέχει: Σάββας Παϊσίου.
>> Κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20:30) & Κυριακή (18.00), Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία. Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy. Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00).

νυχτα.jpg

Αυτή η Νύχτα Μέλι στο Θέατρο Σκάλα
Η ξεκαρδιστική και διαδραστική κωμωδία της Pirasmos Productions "Αυτή η νύχτα μέλι", σε σκηνοθεσία Λώρη Λοϊζίδη συνεχίζεται. Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει την ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σε ένα πολυτελές θέρετρο στην Πέγεια της Πάφου. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως το ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωής. Θα έχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Ή μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρη την κατάληξη του έργου. Πρωταγωνιστούν: Λώρης Λοϊζίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαρία Μαστρίδου, Μαρία Παπακώστα, Στέλλα Φιλιππίδου, Ειρήνη Σαλάτα και Κωνσταντίνος Τσίτσιος.
>> Παρασκευή 22, Σάββατο 23 (20.30) & Κυριακή 24 Μαρτίου (19.00), Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα.
Εισητήρια: Soldouticketbox.com

αντωνακης.jpg

Ο Γιάννης Διονυσιου στο Κοσμικόν Κέντρον Αντωνάκης
Μετά από τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, την άνοιξη του 2024 ο Γιάννης Διονυσίου και οι σπουδαίοι μουσικοί του θα βρίσκονται για δυο εμφανίσεις στο Κοσμικό Κέντρον Αντωνάκη στη Λευκωσία (Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Μαρτίου). O Γιάννης Διονυσίου είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ελπιδοφόρους ερμηνευτές της γενιάς του και έχει ξεχωρίσει για το σπάνιο ταλέντο του. Μπορεί να ανταπεξέλθει με άνεση σε όλο το φάσμα του τραγουδιού και ξεχωρίζει τόσο για το αναγνωρίσιμο χρώμα της φωνής του, όσο και για την ερμηνευτική του δύναμη. Ένα επιπλέον στοιχείο που τον κάνει επίσης ξεχωριστό είναι η μεγάλη έκταση της φωνής του, που του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί με άνεση σε όλο το φάσμα του εμπνευσμένου ελληνικού τραγουδιού. Έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του σπάνιου ταλέντου του με τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις του και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη σημαντικών καλλιτεχνών που έχουν μοιραστεί μαζί του το έργο τους επί σκηνής.Φέτος θα παρουσιάσει αγαπημένα κλασικά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια που τον έχουν καθιερώσει ως πρεσβευτή αυτής της μεγάλης μουσικής μας παράδοσης στο νεανικό κοινό, καθώς και τραγούδια από τη προσωπική του δισκογραφία.Ο Γιάννης Διονυσίου είναι ένας ερμηνευτής που «κατακτά» τη σκηνή και σέβεται το κοινό του, χαρίζοντάς του μοναδικές μουσικές παραστάσεις.
>> Παρασκευή 22, Σάββατο 23 Μαρτίου, Κοσμικόν Κέντρον Αντωνάκης, παλιά Λευκωσία, 21:30. Πληρ. 22664697. Εισητήρια: ticketmaster

τροοδος.jpg

Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Τρόοδος
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Τμήματος Δασών για την Διεθνή Ημέρα Δασών, διοργανώνεται αστροβραδιά στους χώρους του Βοτανικού Κήπου στον Αμίαντο. Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 18:00 με παρουσίαση με θέμα "Παρατηρώντας τον Έναστρο Ουρανό του Τροόδους" με ομιλητή τον κ. Αγάπιο Ηλία του 1010 COSMOS.Στον χώρο θα υπάρχουν διαθέσιμα τηλεσκόπια για χρήση απο το κοινό με έμπειρους αστροπαρατηρητές για να παρέχουν στο κοινό μια αξέχαστη εμπειρία*!Συνδιοργανωτές: Τμήμα Δασών, 1010 COSMOS LTD *Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί καιρού επιτρέποντος.
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, Βοτανικός Κήπος, Αμίαντος, 18.00

λεβεντης 99.jpg

Η Πινακοθήκη ταξιδεύει στο Νicosia Mall
Το 2024 αποτελεί μια ιδιαίτερη χρονιά για τη Λεβέντειο Πινακοθήκη που γιορτάζει 10 Χρόνια Λειτουργίας! Αυτή την επετειακή χρονιά, η Πινακοθήκη ανοίγει τους ορίζοντές της με ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα που ενισχύουν την προσβασιμότητα και προσκαλούν το κοινό να γιορτάσουν τέχνη και πολιτισμό. Στα πλαίσια των εορταστικών μας εκδηλώσεων, και κατά τη διάρκεια του χρόνου, το προσωπικό της Λεβεντείου Πινακοθήκης εγκαταλείπει για λίγο το κτίριο της οδού Αναστασίου Γ. Λεβέντη αριθμός 5 και επισκέπτεται διάφορα σημεία του νησιού προσφέροντας δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Το «ταξίδι» αυτό ξεκινά στις 21 Μαρτίου από το Nicosia Mall, στο οποίο οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες αφού προσφέρθηκε να μας φιλοξενήσει, στο ισόγειο του κτιρίου. Εκπαιδευτικά εργαστήρια για τους πολύ μικρούς μας φίλους αλλά και για εφήβους και ενήλικες θα δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τη Λεβέντειο Πινακοθήκη έξω από τα συνηθισμένα της όρια. Παράλληλα θα τρέχουν διαγωνισμοί με πλούσια δώρα.Θα βρισκόμαστε στο Nicosia Mall μέχρι και τις 31 Μαρτίου. Για το πρόγραμμα δραστηριωτήτων εδώ.
>> Μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου, Nicosia Mall, Λευκωσία.

αμπι.png

Ο «Αμπιγιέρ» στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού
Ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, έρχεται στην Κύπρο για λίγες παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Στη σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πίσω από τις ιστορίες των παρασκηνίων ενός ετοιμόρροπου θεάτρου της αγγλικής επαρχίας, η ακλόνητη σχέση ενός μεγάλου ηθοποιού (Σερ) με τον αμπιγιέρ του (Νόρμαν) και των υπόλοιπων μελών του θιάσου, δημιουργούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο.Το κλασικό έργο ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, μέσα από τον μικρόκοσμο των συντελεστών-ηθοποιών ενός θιάσου, έρχεται αντιμέτωπο με τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα όλων των ανθρώπινων σχέσεων.Ο αιώνιος φόβος της μοναξιάς, η ανάγκη μας για αφοσίωση, πίστη και αυταπάρνηση στον άλλον, δημιουργούν μοιραία σχέσεις αλληλεξάρτησης.Η ισορροπία όμως έρχεται πάντοτε με την αναπόφευκτη σύγκρουση ζωής και θανάτου.Σε μια εποχή που η κοινωνία μεταβάλλεται και ο ρόλος μας μέσα σε αυτήν αμφισβητείται, συγκρούεται και επαναδιαπραγματεύεται, η Τέχνη μπορεί και μας δείχνει το δρόμο, να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε και τελικά να παρέμβουμε με καταλυτικό τρόπο στην πραγματικότητα.«Γιατί μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πως την πραγματικότητα να αλλάξουμε…»Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στέλλα Καζάζη, Δάφνη Λιανάκη, Κώστας Κοράκης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Γιώργος Γιατζιτζάκης,, Ορφέας Τσαρέκας και ο Ανδρέας Δανιήλ.
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, Παττίχειο Δημοτικο Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Εισιτήρια: www.ticketmaster.cy

man.jpg


Φεστιβάλ Μανταρινιού στην Διερώνα
Το 2018 για πρώτη χρονιά το χωριό Διερώνα της επαρχίας Λεμεσού μας προσκάλεσε να απολαύσουμε τα φημισμένα μανταρίνια της περιοχής, και όχι μόνο, καθώς και να διασκεδάσουμε στο 1ο Φεστιβάλ Μανταρινιού. Έκτοτε η γιορτή καθιερώθηκε, προσελκύοντας μάλιστα πλήθος κόσμου! Φέτος, τον Μάρτιο αναμένουμε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Διερώνας και τον Περιφερειακό Σύλλογο Γυναικών να ετοιμάσουν πλούσιο πρόγραμμα, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, αγορά με παραδοσιακά εδέσματα, καθώς και δωρεάν ζιβανία μανταρινιού. Κι αυτό γιατί το Κοινοτικό Συμβούλιο Διερώνας μαζί με τον Περιφερειακό Σύλλογο Γυναικών και Νέων Ημιορεινής Λεμεσού και όλα τα οργανωμένα σύνολα Διερώνα, διοργανώνουν το 4ον Φεστιβάλ μανταρινιού.
>> Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαρτίου, Διερώνα, Λεμεσός. Πληρ. 99409938.

βασιλισσα.jpg

Τα παιδιά γνωρίζουν την βασίλισσα Βερεγγάρια στην πρωτεύουσα
Το CVR-Severis foundation προσκαλεί τα παιδιά το Σάββατο δηλαδή στις 23 Μαρτίου στις 11 στο Μουσείο όπου θα έχουν την ευκαίρια να γνωρίσουν με διαδραστικό τρόπο την ιστορία της βασίλισσας Βερεγγάριας.Με διάφορους γρίφους οδηγό και έναν επιδαπέδιο χάρτη, θα παρακολουθήσουν το ταξίδι της και θα γνωρίσουν καλύτερα την ίδια και τα συναισθήματά της.
>> Σάββατο 23 Μαρτίου, CVAR - Severis Foundation,, Λευκωσία, 11.00. Πληρ.22300991 ή education@severis.org

λυμπια.jpg

Η Πάολα σε ένα μοναδικό live στα Λύμπια
Αποτελεί μια από τις καλύτερες λαϊκές φωνές της γενιάς της που τα τελευταία χρόνια έχει κατορθώσει να εδραιωθεί στο μουσικό στερέωμα ως μια από τις πιο επιτυχημένες ερμηνεύτριες. Ο λόγος για την μοναδική Πάολα που έρχεται για μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Prince Luxury Events στα Λύμπια το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 22:00. «Καράβι», «Δεν σε φοβάμαι ουρανέ», «Ψεύτικα» , «Στόχος», «Να μ' αφήσεις ήσυχη θέλω», «Φταις» που σημειώνουν τεράστια επιτυχία , αλλά και πολλά άλλα σ' ένα πρόγραμμα ειδικά για μας!
>> Σάββατο 23 Μαρτίου, Prince Luxury Events, Λύμπια. Πληρ.95112255. Είσοδος: 25€

akamas.jpg

Περπάτημα σε ένα υπέροχο μονοπάτι με τους Cyprus From Air
Τι πιο καλό από μια μέρα μέσα στη φύση, να περπατάμε με καθαρό αέρα, να αλλάξουμε για λίγο σκηνικό; Το Σάββατο 23 Μαρτίου η ομάδα Cyprus from Air μας προσκαλεί για περπάτημα με σημείο αφετηρίας τα λουτρά της Αφροδίτης.Αφετηρία: Λουτρά της Αφροδίτης 10.45 πμ..Μήκος: 11 km Βαθμός δυσκολίας: Δύσκολο (Ανηφορικό) Σημεία ενδιαφέροντος: Τα ερείπια του Πύργου της Ρήγαινας τα οποία πιστεύεται ότι ανήκουν σε μεσαιωνικό μοναστήρι. Τα φυσικά δάση αοράτου και τραχείας πεύκης είναι χαρακτηριστικά της περιοχής. Κατά μήκος του μονοπατιού υπάρχουν σημεία με εξαιρετική θέα προς το Ακρωτήρι Αρναούτη, την Πόλη Χρυσοχούς καθώς και το Δάσος Πάφου. Σε σημείο της διαδρομής, κοντά στα ερείπια του Πύργου της Ρήγαινας, υπάρχει βρύση με πόσιμο νερόΕξοπλισμός: σίγουρα όχι βαμβακερά ρούχα, τα παντελόνια Ντζιν και οι βαμβακερές παραλλαγές είναι η χειρότερη επιλογή για περπάτημα, προτιμήστε ορειβατικό παντελόνι ή οτιδήποτε είναι συνθετικό. Παπούτσια ορειβατικά μποτάκια (αν έχετε έρθει και σε προηγούμενα περπατήματα μας και θα έρθετε και σε επόμενα καλά είναι να εφοδιαστείτε με ορειβατικά μποτάκια) δεύτερη επιλογή Άρβυλα και τελευταία επιλογή τα αθλητικά. Κάλτσες , συνθετικές η μάλλινες. Δοχείο για νερο ( παγούρι), μικρό σακίδιο με το σνακ σας και το αδιάβροχό σας.
>> Σάββατο 23 Μαρτίου, Λουτρά της Αφροδίτης, Πόλη Χρυσοχούς, Πάφος, 10.45.

φως.jpg

Καλωσορίζουμε και φέτος στην Κύπρο το παγκόσμιο πρότζεκτ για την Ώρα της Γης. Η εκδήλωση μας προσκαλέι να συνδεθούμε με την Γη για μια ώρα στις 23 Μαρτίου σβήνοντας συμβολικά τα φώτα μας από τις 20.30 μέχρι τις 21.30.
>> ️Σάββατο 23 Μαρτίου, Πλατεία Φανερωμένης, Παλιά Λευκωσία, 20.00

σχοι.jpg

Ο Διονύσης Σχοινάς στη Λεμεσό
O μοναδικός Διονύσης Σχοινάς θα τραγουδήσει στη Λεμεσό το Σάββατο 23 Μαρτίου. Ένας ο καλλιτέχνης που ξέρει καλά πως να ομορφαίνει τα βράδια μας και να μας διασκεδάζει, έρχεται για 2 μοναδικές εμφανίσεις στον εσωτερικό χώρο του Theama Venue. Ο αγαπημένος σε όλους μας τραγουδιστής με το ξεσηκωτικό on stage πρόγραμμά του υπόσχεται ένα ξεχωριστό party επί σκηνής μαζί με τον Κώστα Λαϊνά. Είναι ένας καλλιτέχνης βεληνεκούς που διατηρεί χαμηλούς τόνους και μιλάει με τη μουσική του. Δεν αναλώνεται, δοκιμάζεται συνεχώς σε καινούργιες ιδέες και δεν επαναπαύεται ποτέ. Αεικίνητος και δημιουργικός παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή και χαρίζει επιτυχίες.
>> ️Σάββατο 23 Μαρτίου, Theama Venue, Λεμεσός. Πληρ.99852220.

σκοπευτηριο.jpg

"Το Σκοπευτήριο" στο Θέατρο Χώρα
Η «Σόλο για Τρεις» σε σύμπραξη με το θέατρο ΑντίΛογος συνεχίζει τις παραστάσεις με το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σκοπευτήριο». Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Αθήνα, σήμερα. Ένα ζευγάρι περιμένει το διευθυντή ενός φεστιβάλ για δείπνο. Προοδευτικοί και οι δύο, με αριστερό παρελθόν, ζουν αποξενωμένοι πια ο ένας από τον άλλον. Βυθισμένοι στη ρουτίνα τους και στο κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις αλλαγές γύρω τους και το κακό που πλησιάζει.
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χάρης Κκολός, Χριστίνα Χριστόφια, Μιχάλης Καζάκας.
>> Δευτέρα 25 Μαρτίου, Θέατρο Χώρα, Λευκωσία, 20.30.

froint.jpg

"Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ" από την Alpha Square
Μια παράσταση σε φυσικό σκηνικό και φυσικό φωτισμό. Η Alpha Square αρνείται να μη δημιουργήσει θεατρική εμπειρία για τους θεατές της μέχρι το επόμενο Φθινόπωρο, και έτσι –χωρίς κρατική επιχορήγηση– ανεβάζει μια ιδιαίτερη παράσταση μέσα σε φυσικό σκηνικό και φυσικό φωτισμό, στον Άγιο Ανδρέα Λευκωσίας. Ο βραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας Mark St. Germain, με ιδιαίτερη κλίση στην ιστορική μυθοπλασία, φαντάζεται μια πρώτη και τελευταία συνάντηση του θρυλικού συγγραφέα Σι Ες Λιούις με έναν από τους σημαντικότερους διανοούμενους του 20ου αιώνα, τον Σίγκμουντ Φρόιντ, το 1939. Δύο μέρες μετά την έναρξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, στο γραφείο του Φρόιντ στο Χάμπστεντ του Λονδίνου, ο Αυστριακός πατέρας της ψυχανάλυσης και τρανός άθεος θα συνομιλήσει με τον Ιρλανδό συγγραφέα (μελλοντικά διάσημο για Τα Χρονικά της Νάρνια) γνωστό για τη μεταστροφή του και τα γραπτά του στο Χριστιανισμό. Η συνομιλία – αναπόφευκτα, ευγενικά μα και προκλητικά – περιστρέφεται γύρω από την ύπαρξη του Θεού, την κόρη του Φρόιντ, τη συγκάτοικο του Λιούις, το τραύμα του Λιούις ως στρατιώτης στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και την αυτοκτονία που ο Φρόιντ σχεδιάζει (και, ιστορικά, θα διαπράξει είκοσι μέρες αργότερα).
>> ️Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαρτίου, Ανδρέα Κοντού 1, Λευκωσία, 11.30 & 16.00. Τιμή εισιτήριων €15, ticketmaster.cy / 7777040 / ACS Courier.

single3.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Singles Night Out party
Είσαι Single; Και νιώθεις μοναξιά; Δεν θες να περάσεις άλλο τριήμερο μόνος-η; Έλα στο Singles Night Out party, που θα γίνει στο Otto.Dieci Music bar στην Πάφο, την Κυριακή 24.3.24 (επομένη αργία) στις 9.00 μ.μ. Τιμή εισόδου €50 (μέλη αγγελιών €45). Συμπεριλαμβάνει Open bar, finger food, χορός, κλήρωση δώρων, διασκέδαση και παιχνίδια γνωριμίας. Κάνε άμεσα την κράτησή σου, αφού λίγες μέρες έμειναν. Για κρατήσεις μέσω iban, revolut και quick pay στο 99 327773. (Γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο). Για πληροφορίες 960505 55 ή 99 327773. Με την υπογραφή της Συμβούλου Ζωής & Σχέσεων Δέσποινας Χατζησάββα. Αν δεν είσαι Single θα ήμουν ευγνώμων αν το προωθούσατε,να βοηθήσουμε ανθρώπους μόνους-ες..Θα περάσουμε φανταστικά.
>> Κυριακή 24 Μαρτίου, Otto.Dieci Music bar στην Πάφο, 21:00. Πληρ. 960505 55 ή 99 327773.

nor_ogatosmetisbotes.jpg

«Ο Γάτος με τις μπότες» στο Κινηματοθέατρο Ιδαλίου
Η παράσταση που μάγεψε μικρούς και μεγάλους επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από το Θέατρο Piccolo. Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα! Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας! Σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού. Παίζουν: Σάββας Μενοίκου, Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού, Πωλίνα Ματθαίου
>> Κυριακή 24 Μαρτίου, Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Δάλι, 11:00. Προπώληση: Tickethour. Πληρ. 94409100.

ezousa_GiBUpmQ.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Το οινοποιείο Έζουσα κατεβαίνει στον Κακαντέρ
Ο οινοποιός Μιχάλης Κωνσταντινίδης από το οινοποιείο Έζουσα, μαζί με την ομάδα του θα βρεθούν στη Λύμπια, και πιο συγκεκριμένα στο Κασκαντέρ, φέρνοντας μαζί και τα κρασιά τους. Αυτούσια η πρόσκληση: Την Κυριακή 24 Μαρτίου, ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης και τα βατράχια του οινοποιείου Έζουσα, θα κατηφορίσουν από την Κανναβιού της Πάφου για μάζωξη στον Κασκαντέρ. Ο οινοποιός Μιχάλης Κωνσταντινίδης είναι αυθεντικός, γενναιόδωρος και η ομάδα του Τσακάλια. Κοπιάστε να τους γνωρίσετε, να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους και να κουβεντιάσουμε περί Οίνου, terroir και άλλων δαιμονίων.
>> Κυριακή 24 Μαρτίου, Κασκαντέρ, Λύμπια, 18:00.

αντιλογοσ.jpg

Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα από το Θέατρο Αντίλογος
Την κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια, παρουσιάζει το θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου, με όλα τα πρόσωπα της Βίβλου. «Στην αρχή», μας πληροφορεί μια θεϊκή φωνή, «επικρατούσε το χάος.» Αλλά γιατί να σταματήσουμε εκεί; Η διαταραχή συνεχίζεται στη μέση και στο τέλος της Βίβλου! Το έργο «Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» των Adam Long, Reed Martin και Austin Tichenor είναι μια ευφυής και σπαρταριστή κωμωδία που πασχίζει να κατανοήσει ιστορίες «αυθεντίας» που από πολύ νωρίς έχουμε μάθει. Και δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι σ’ αυτό το έργο , που «πλαστογραφεί» «την σπουδαιότερη ιστορία που έγινε ποτέ αποδεκτή ως γεγονός», υπάρχουν υπέροχες στιγμές σουρεαλιστικής θεατρικότητας! Με το μέγα θεολογικό ερώτημα να είναι ένα: Έχει ο Θεός αίσθηση του χιούμορ; Παίζουν: Άρης Κυπριανού, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης.
>> Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαρτίου, Θέατρο Μασκαρίνι, Λευκωσία, 20:30. Προπώληση εισιτηρίων: Soldout Tickets και καταστήματα Stephanis – Electronics. Πληρ. 99251331.

μαργαρι.jpg

Κολιέ από μαργαριτάρια στο Θέατρο Ανεμώνα
Πρόκειται για το πρώτο ανέβασμα θεατρικού έργου της καινούργιας Κυπρίας συγγραφέως, Μαριλένας Αχιλλέως. Το έργο είναι βασισμένο τόσο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή ενός τρανς ατόμου, του Δημήτρη με καταγωγή από τη Λέσβο, όσο και σε μυθοπλασία. Η μικρή κοινωνία στο νησί αδυνατεί να αντιληφθεί και να δεχτεί την πραγματική φύση του Δημήτρη, με αποτέλεσμα να τον περιθωριοποιεί. Ο ίδιος εκφράζει την ανάγκη του για αλλαγή φύλου ώστε να ολοκληρώσει μ' αυτό τον τρόπο τη γυναικεία του φύση, αλλά η οικογένεια του τον αντιμετωπίζει ως τρελλό και θεωρεί ότι χρήζει ψυχιατρικής θεραπευτικής αγωγής. Μια δημοσιογράφος κάνοντας ένα ντοκιμαντέρ για εκείνον, τον κάνει γνωστό διεθνώς. Όμως η παρατεταμένη χρήση των ψυχιατρικών φαρμάκων εν αγνοία του και για αρκετά χρόνια, σε συνδυασμό με τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από συγχωριανούς του και την ανάρτηση της από τους ιδίους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον οδήγησαν σε κρίση και ξανά στο ψυχιατρείο. Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου. Παίζουν: Αντρέας Τηλεμάχου, Γιάννα Λευκάτη, Έλια Ιωαννίδου, Ευαγόρας Θεοδοσίου, Νικόλας Πέτρου και ο Μαρίνος Ξενοφώντος.
>> Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Μαρτίου (20:30) & Κυριακή (19:00) 24 Μαρτίου, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία. Κρατήσεις: 70007721. Προπώληση Soldouttickets.


ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ

image.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες έρχονται την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις κυπριακές κινηματογραφικές αίθουσες και ξεχωρίζουμε το Κάρμα: Το τελευταίο επεισόδιο από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά της Χριστιάνας Αρτεμίου. Ταυτόχρονα, θα δούμε ενδιαφέρουσες προβολές ταινιών σε άλλους χώρους στην Κύπρο.
>> Όλες οι νέες ταινίες ΕΔΩ


ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ


92254417_10220057228954356_657611.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ας εκμεταλλευτούμε τα δύο τριήμερα που έρχονται την 25η Μαρτίου και την 1η Απριλίου που πέφτουν Δευτέρα φέτος και ας οργανώσουμε εκδρομές και εξορμήσεις στην ανθισμένη και καταπράσινη ορεινή Κύπρο. Εμείς σας προτείνουμε διάφορες επιλογές και χωριά για φαγητό, διαμονή, εκδρομή ή απλά μία ολοήμερη βόλτα. Περισσότερα ΕΔΩ καιΕΔΩ

ΠΑΜΕ ΓΙΑ BRUNCH ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

tzisve_hsWQZPb.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Σε 20 όμορφα μέρη στην ύπαιθρο
Το brunch παίρνει άλλες διαστάσεις όταν το απολαμβάνεις στα χωριό. Τώρα όλο και περισσότερα μαγαζάκια στα χωριά του νησιού έχουν εντάξει στο μενού τους επιλογές για brunch, πρόγευμα ή αλλιώς μπούκωμα. Διάβασε περισσότεραΕΔΩ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close