Things to Do , Εκδηλώσεις

Πανευρωπαϊκή Εκστρατεία "Let’s Clean Up Europe!"

Από τις 5 μέχρι και τις 10 Μαΐου η Κύπρος με διάφορες δράσεις θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία καθαρισμού

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2014

Από τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 μέχρι το Σάββατο 10 Μαΐου στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας “Let’s Clean Up Europe!”, θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις με τη συμμετοχή και συμβολή εθελοντών, σχολείων και οργανωμένων συνόλων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στo πλαίσιo της εκστρατείας αυτής, η Κύπρος προχωρά σε τρεις δράσεις οι οποίες αφορούν στον καθαρισμό αστικών περιοχών, στον καθαρισμό παραλιών και θαλασσών, στην ανακύκλωση συσκευών και μπαταριών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ανακύκλωσης ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και μπαταριών.

Η πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή 50 περίπου σχολείων σε όλη την Κύπρο με εθελοντική συμμετοχή πέραν των τριών χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν αναλάβει τον καθορισμό περιοχών γύρω από τα σχολεία τους. Η εκστρατεία γίνεται σε συνεργασία και με τη συμβολή και των οικείων Tοπικών Aρχών.

Η δεύτερη δράση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, και περιλαμβάνει εκστρατείες καθαριότητας παραλιών και θαλασσών και συνδιοργανώνεται από το γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, τον οργανισμό CYMEPA, τους εθελοντές του Let’s Do it Cyprus και το Τμήμα Περιβάλλοντος. 

H τρίτη δράση διοργανώνεται από τους Οργανισμούς Ηλεκτροκύκλωση και ΑΦΗΣ, στο πλαίσιο της οποίας από τη Δευτέρα 5 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 9 Μαΐου, σε 8 Δήμους παγκύπρια (Δήμοι Στροβόλου, Λευκωσίας, Αγλαντζιάς, Λάρνακας, Δερύνειας, Λεμεσού, Γερμασόγειας και Πάφου) θα υπάρχει η δυνατότητα συλλογής των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από τα υποστατικά των Δημοτών έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με το Δήμο τους σε συγκεκριμένα τηλέφωνα. Επίσης, το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, οι πολίτες θα μπορούν να μεταφέρουν από μόνοι τους ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές και μπαταρίες οικιακού τύπου στα σημεία συλλογής των Δήμων τους, όπως επίσης και σε δέκα (10) καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών παγκύπρια. Θα γίνονται δεκτές για ανακύκλωση όλων των ειδών ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και μπαταρίες ξηρού τύπου βάρους μέχρι 2 κιλά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Άρτεμις Παλαιογιάννη στα τηλέφωνα 22586000 & 22586024.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close