10 May 2014
Things to Do , Εκδηλώσεις

Συνέδριο Βιοηθικής 2014

Αρχή της ζωής και Βιοηθική: Προβλήματα και Προβληματισμοί

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2014

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λατσιών και το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λατσιών συνδιοργανώνουν συνέδριο με θέμα “Αρχή της Ζωής και Βιοηθική: Προβλήματα και Προβληματισμοί”.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ Κώστας Καδής, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγ. Κώστας Χρίστου και ο Δήμαρχος Λατσιών, κ. Παναγιώτης Α. Κυπριανού.  Επίσης, θα αναγνώσουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι του Έντιμου Υπουργού Υγείας, Δρα Φίλιππου Πατσαλή και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου Β΄.

 

Το Συνέδριο θα επιχειρήσει μια σφαιρική κάλυψη του θέματος της Αρχής της Ζωής υπό τη σκοπιά της βιοηθικής.  Συγκεκριμένα, οι ομιλητές και το θεματολόγιο έχουν ως εξής:

  • Η Αξία της Αγέννητης Ζωής: Τα Ζητήματα της Έκτρωσης και της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (Επίκ. Καθηγ. Μιλτιάδης Βάντσος, Θεολογική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
  • Φυσιολογική Σύλληψη – Δημιουργία Εμβρύων στο Εργαστήριο (Δρ Νίκος Ζωττής, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Πρότυπος Γυναικολογική Κλινική Λήδρα)
  • Η νομοθετική αντιμετώπιση των ζητημάτων που αναφύονται στην αρχή της ανθρώπινης ζωής λόγω της χρήσης μεθόδων ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (Λέκτορας Θεόδωρος Τροκάνας, Τμήμα Νομικής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου)
  • Ιδιωτική και Δημόσια Φύλαξη Αίματος Ομφάλιου Λώρου (Δρ Καρολίνα Στυλιανού, Αρχιεπιθεωρήτρια Κέντρων Ιστών και Κυττάρων, Εθνικός αντιπρόσωπος για θέματα Ιστών και Κυττάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Συμβούλιο της Ευρώπης, Υπουργείο Υγείας)
  • Γενετικός Προεμφυτευτικός Έλεγχος. Μετέωρα Βήματα; (Επίκ. Καθηγ. Ανδρέας Προκοπίου, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Saint George, University of London).

 

Το Συνέδριο αντιστοιχεί σε 3,5 ώρες Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, ενώ με τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο έχουν αναρτηθεί στον ιστοχώρο: http://www.ouc.ac.cy/web/guest/other/confbioithikis2014

Οι εγγραφές θα αρχίσουν στις 10.00 και οι εργασίες του Συνεδρίου στις 10.30, ενώ θα λήξουν στις 14.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνα 22411600 (Πανεπιστήμιο Κύπρου) & 22878688 (Δήμος Λατσιών).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close