Τα καλύτερα της Κύπρου

Το 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις τον Απρίλιο στην Κύπρο

Συγκεντρώσαμε την "χρυσή" δεκάδα με τις τοπ στιγμές του νέου μήνα

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2024

Ο δεύτερος μήνας της άνοιξης κουβαλάει μαζί του πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα μας βγάλουν εκτός σπιτιού για να απολαύσουμε αγαπημένους καλλιτέχνες σε μοναδικά live, θεατρικές παραστάσεις από την Κύπρο και την Ελλάδα, πολλά φεστιβάλ εντός κι εκτός πόλλες αλλά και άλλες όμορφες δραστηριότητες.

Συγκεντρώσαμε, όπως κάθε μήνα, τα τοπ δέκα πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις για τον μήνα που μόλις μπήκε!

vitali_qkNF0QN.2e16d0ba.fill-1375.2e16d0ba.fil.width-800.jpg

Η σπουδαία Ελένη Βιτάλη
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις τον περασμένο Οκτώβριο η τεράστια Ελένη Βιτάλη, μια από τις πιο σπουδαίες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής έχεται στο Κύκλος μουσική στην Λεμεσό μαζί με τους Τζουμ την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 21:00. Ένα μοναδικό live που δεν πρέπει κανένας να χάσει. Το πρόγραμμα θα περιέχει με μεγάλες επιτυχίες από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και άλλων μεγάλων Ελλήνων τραγουδοποιών. Η Ελένη Βιτάλη έρμήνευσε πολλά τραγούδια που έγιναν επιτυχίες στην πολυετή καριέρα της. Ο κόσμος την έχει ταυτίσει με πολλούς “ύμνους” της ελληνικής δισκογραφίας, που είτε τα τραγούδησε πρώτη είτε σε επανεκτέλεση, όπως τα: Μια Γυναίκα Μπορεί, Ανοίχτε Τα Τρελλάδικα, Τζιβαέρι.
>> Παρασκευή 5 Απριλίου, Κύκλος Μουσική, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 25107230.

istoriaagaphis-1024x683.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.png

Μια ιστορία αγάπης πρεμιέρα στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ
Η Κάτια και η Ζυστίν βιώνουν τον απόλυτο έρωτα. Το ξεκίνημά τους είναι ειδυλλιακό. Η Ζυστίν επιθυμεί ένα παιδί και η Κάτια μένει έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση. Λίγες μέρες πριν από τη γέννηση της κόρης τους, η Ζυστίν εξαφανίζεται και δώδεκα χρόνια αργότερα ο Γουίλιαμ, ο αδελφός της Κάτια, την εντοπίζει και της κάνει μια πρόταση που θα ανατρέψει τη μοίρα όλων. Το έργο του Γάλλου συγγραφέα και ηθοποιού Αλέξης Μισαλίκ, βραβευμένο με τέσσερα βραβεία Molière το 2020, πραγματεύεται ένα θέμα απτό και αρκετά γνώριμο: τον τρόπο με τον οποίο η αγάπη καταφέρνει να αλλάξει τη ζωή μας και να της δώσει αξία. Μια ιστορία αγάπης, λοιπόν, με έντονα συναισθήματα, συγκρούσεις, αδιέξοδα, διλήμματα, εκπλήξεις, χαρές και λύπες, αποτυπωμένη με τρυφερότητα, σαρκασμό και, πάνω απ’ όλα, χιούμορ. Η σκηνοθέτρια Ελένη Αναστασίου και οι συνεργάτες της καλούνται να αναδείξουν μέσα από την απλότητα και τη φρεσκάδα της σύγχρονης γλώσσας του έργου τις ποικίλες εκφάνσεις της ζωής και του καίριου συστατικού της: της αγάπης. Παίζουν: Γρηγόρης Γεωργίου, Σαββίνα Γεωργίου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Ελένη Σιδερά. Συμμετέχει: Διαμάντω Κωνσταντίνου.
>> Πρεμιέρα Παρασκευή 5 Απριλίου, Νέα Σκηνή, ΘΟΚ, Λευκωσία, 20:30. Τακτικές παραστάσεις κάθε Παρασκευή-Σάββατο (20:30) και Κυριακή (18:00). Εισιτήρια: https://www.thoc.org.cy/ και από το ταμείο του ΘΟΚ.

wine-1842946_1280.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


11η Έκθεση Κυπριακού Κρασιού στην Αγία Νάπα
Ο Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου διοργανώνει το Σάββατο 06 Απριλίου 2024 στο Adams Beach Hotel στην Αγία Νάπα, από τις 18.00-22.00 την 11η ΄Εκθεση Κυπριακού, στην οποία θα συμμετέχουν 34 κυπριακά οινοποιεία. Τα εγκαίνια θα τελέσει στις 7.30μ.μ η ΄Εντιμη Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Μαρία Παναγιώτου. Με €5 μπορείτε να αποκτήσετε συλλεκτικό χαραγμένο ποτήρι δοκιμασίας, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
>> Σάββατο 6 Απριλίου, Adams Beach Hotel, Αγία Νάπα, 18:00-22:00.

343692606_630116225195932_4215012702646426926_n.jpg


22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2024

Από τις 12 μέχρι τις 20 Απριλίου θα διεξαχθεί φέτος το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στον τομέα του κινηματογράφου στην Κύπρο, κι ένα από τα σημαντικότερα στο ετήσιο πολιτιστικό ημερολόγιο. Με έντονο διεθνή χαρακτήρα, το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2024 θα αποτελέσει, για μια ακόμη χρονιά, το κατεξοχήν πεδίο καλλιτεχνικής εξερεύνησης και ψυχαγωγίας για τους λάτρεις του σινεμά στο νησί, που θα κατακλύσουν το Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και το Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία. Οι διοργανωτές, το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο, εγγυώνται μια συναρπαστική διαδρομή στο πιο ενδιαφέρον σινεμά της εποχής μας, με πολυαναμενόμενες ταινίες πρώτης προβολής καταξιωμένων κινηματογραφιστών και επιλεγμένα «διαμάντια» από υποσχόμενους σκηνοθέτες. Το κοινό θα απολαύσει κοινωνικά ευαίσθητες και καλλιτεχνικά ανατρεπτικές προτάσεις του ποιοτικού ανεξάρτητου κινηματογράφου από όλο τον κόσμο και την Κύπρο. Το γενικό πρόσταγμα στον καταρτισμό του προγράμματος και των παράλληλων εκδηλώσεων έχει και φέτος το δίδυμο των Καλλιτεχνικών Διευθυντών που αποτελείται από τους σκηνοθέτες και εκπαιδευτές κινηματογράφου Αργυρώ Νικολάου και Μάριο Λιζίδη. Ένα πρόγραμμα με ταινίες από διαφορετικά μέρη του κόσμου θα αποτελέσει βασικό πόλο έλξης και φέτος με είκοσι και πλέον ταινίες μυθοπλασίας. Το Τμήμα Viewfinder φιλοξενεί ταινίες που ξεχώρισαν διεθνώς, ενώ πολλές ευχάριστες εκπλήξεις περιμένουν και φέτος τους θεατές από τις επιλογές του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος – Glocal Images. Τέσσερις πρόσφατες προτάσεις αξιώσεων από Κύπριους δημιουργούς συγκροτούν το Κυπριακό Διαγωνιστικό Τμήμα, που φέτος θα είναι σημείο αναφοράς. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν οι νέες ταινίες του Ken Loach The Old Oak, του Wim Wenders Perfect Days και της Agnieszka Holland Green Border. Στις προβολές θα προστεθούν οι ταινίες του παράλληλου προγράμματος και της φετινής έκδοσης του φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους, ενώ σε ειδική προβολή εκτός διαγωνιστικού προβάλλεται η βραβευμένη ταινία της Ασημίνας Προέδρου Πίσω από τις Θημωνιές. Η φετινή τελετή έναρξης και λήξης στο Θέατρο Ριάλτο, στις 12 και 20 Απριλίου αντίστοιχα, θα φέρουν την υπογραφή της πολυσχιδούς δημιουργού Λίας Χαράκη.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Παρ 12-Σ 20 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός & Ζήνα Πάλας, Λευκωσία.

Mitsias_-_Karabeti_d6ooDDU.width-800.jpg


Μανώλης Μητσιάς & Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Μετά τις επιτυχημένες sold out συναυλίες του αφιερώματος στον Νίκο Γκάτσο, ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη περιδιαβαίνουν τον μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης παρουσιάζοντας αυτή τη φορά στο θέατρο Παττίχειο Λεμεσού στις 17/4 και στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου στις 18/4, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών, που έχουν μελοποιήσει οι συνθέτες Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Λεοντής, και Γιάννης Σπανός. Ακούγονται μελοποιημένοι: Κωνσταντίνος Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Τάσος Λειβαδίτης, Μανόλης Αναγνωστάκης, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, κ.ά. Πιάνο-ενορχηστρώσεις: Αχιλλέας Γουάστωρ, μπουζούκι-μαντολίνο: Ηρακλής Ζάκκας, βιολοντσέλο: Τίνα Ντουφεξιάδου.
>> Παρασκευή 17 Απριλίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30.
>> Σάββατο 18 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20.30. Τιμές εισιτηρίων: €30 & €25. Προπώληση / Πληροφορίες: www.ticketmaster.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER

manto-scaled.width-800.jpg

Χορεύουμε με Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Πωλίνα & Σοφία Βόσσου
Το πιο feelgood Live Happening των καιρών μας, που έχει σπάσει ταμεία σε Ελλάδα και Κύπρο, έρχεται στη Λευκωσία, για δύο βράδια. Η Μαντώ, ο Κώστας Μπίγαλης, η Πωλίνα και η Σοφία Βόσσου μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ποπ σκηνής των 80s και 90s σε Ελλάδα και Κύπρο κατεβαίνουν στο νησί και πιο συγκεκριμένα στην καρδιά της Λευκωσίας για μια μοναδική εορταστική παράσταση, για να μας απογειώσουν με τις αμέτρητες επιτυχίες τους και τα λατρεμένα ανεπανάληπτα τραγούδια των παιδικών, εφηβικών και φοιτητικών μας χρόνων. Μια χορευτική retro διάθεση που σίγουρα θα κρατήσει μέχρι το πρωί. Ετοιμαστείτε να ακούσετε τις all time επιτυχίες όπως «Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες» «Μελισσούλα» «Άνοιξη» «Στοιχηματίζω» «Του Αιγαίου τα Μπλούζ», «Το φιλαράκι», «Αυτό το καλοκαίρι», «Ροζ Μπικίνι» , «Μετακόμιση» «Κατερίνα» «Αγκαλίτσες και φιλάκια», «Πους Απς» «Αν είναι να κολαστώ» «Με την πρώτη ματιά», «Δώσε μου ένα φιλί» «Ράδιο αγάπη μου» «Το χαδάκι» , «Μπιρίμπα» «Κάνε και εσύ μια τρέλα» «Η κόρη του περιπτερά», και πολλά άλλα.
>> Πέμπτη 18 & Παρασκευή 19 Απριλίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 22.00. Πληρ. 99059257/ Προπώληση εισιτηρίων: Ticketmaster.cy & acs courier (77777040). Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ. Ελάχιστη κατανάλωση μία φιάλη ανά 5 άτομα ή αντίστοιχη αναλογία σε άτομα και ποτά.

teleioi_xenoi.width-800.width-800.jpg

Ελληνικό θέατρο με το έργο Τέλειοι Ξένοι
Οι «Tέλειοι Ξένοι» του Π. Τζενοβέζε σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη είναι η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και που καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 80.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για δυο σεζόν, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. H μετάφραση και η διασκευή είναι της πολύ γνωστής δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Ελεονώρας Μελέτη. Eπτά φίλοι συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική.» Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο… Το έργο «Τέλειοι Ξένοι» με τις ξεκαρδιστικές ανατροπές και τις απρόσμενες εξελίξεις του έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και έχει γίνει επίσης πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία σε 18 χώρες. Αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες στην Ιταλία την χρονιά που κυκλοφόρησε. Κέρδισε 2 «ιταλικά Όσκαρ» (βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο), καλύτερης ταινίας και σεναρίου, ενώ ήταν υποψήφια στις κατηγορίες Σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείας Ερμηνείας. Στην Ελλάδα έγινε και στον κινηματογράφο από τον Θοδωρή Αθερίδη το 2016 με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, με πρωταγωνιστές τον Θ. Αθερίδη, Σ. Καρύδη, Α. Κούρκουλο, Μ. Ναυπλιώτου κ.ά. Η παράσταση της Αθήνας παίζεται με μεγάλη επιτυχία εδώ και δυο χρόνια , στο θέατρο «Αθηνά» και έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για πέντε παραστάσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία. Πρωταγωνιστούν οι γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρος Λαγούτης («Παγιδευμένοι»), Γιώργος Χρανιώτης, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δημήτρης Λιόλιος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Σοφία Μανωλάκου και Αλίκη Κακολύρη. Συμμετέχουν με τις φωνές τους οι ηθοποιοί: Θανάσης Αλευράς, Δημήτρης Λαγούτης, Γιώργος Λιάντος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Βασίλης Παπαστάθης, Χρήστος Σαπουντζής, Ναταλία Σουίφτ, Ευσταθία Τσαπαρέλη.
>> Παραστάσεις: Παρασκευή 12 (21:00), Σάββατο 13 (18:00 & 21:00) Απριλίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 21:00 & Κυριακή 14 (18:00 & 21:00), Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. Τιμή Εισιτηρίων: €30 & €25. Προπώληση Εισιτηρίων: www.ticketmaster.cy, Καταστήματα ACS Courier.

korkolis.jpg2.width-800.jpg

Γιώργος Χατζηνάσιος & Στέφανος Κορκολής
Η συνύπαρξη των δύο μεγάλων συνθετών, προμηνύει μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη συναισθήματα. Οι κορυφαίοι συνθέτες και πιανίστες μαζί στη σκηνή με την «ιστορία» τους να γράφεται ξανά μετά από πολλά χρόνια... Η συναυλία αναμένεται να είναι ένα εξαιρετικό γεγονός, καθώς οι δύο συνθέτες παγκοσμίου φήμης, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα μουσικό ταξίδι. Με δύο πιάνα, μικρή συμφωνική ορχήστρα και εξαιρετικούς τραγουδιστές, δημιούργησαν κάτι το αξεπέραστο, κάτι το μαγικό...κάτι μοναδικό που αγαπήθηκε από τον κόσμο όταν παρουσίασαν το πρόγραμμα τους στο κατάμεστο Ηρώδειο, με το κοινό όρθιο να χειροκροτεί! Μαζί με τους δύο συνθέτες θα είναι επί σκηνής η εξαιρετική αγαπημένη μας πλέον ορχήστρα σύγχρονης μουσικής «ΤρακΑρτ» υπό την διεύθυνση του Άρη Αντωνιάδη και με σολίστ τον Δώρο Δημοσθένους και την Σοφία Μανουσάκη. Φυσικά θα ακουστούν οι αξεπέραστες επιτυχίες των συνθετών: «Ζω», «Θα σ' αγαπώ», «Ανθρωπάκος», «Τα γαλάζια σου γράμματα», «Μια θέση στον ήλιο», «Ποιος να συγκριθεί μαζί σου», «Δεν είναι που φεύγεις», «Καμία φορά», «Δεν φταίμε εμείς», «Ο ταξιδιώτης του ονείρου», «Και σ' αγαπώ», «Ο Άγγελος μου», «Δεν είσαι εδώ», «Κάθε φορά που με κοιτάζεις», «Σκόνη και θρύψαλα», «Θες», «Σε έχω ερωτευτεί», «Στους πέντε ανέμους», «Κάποιες φορές», «Σβήσε το φεγγάρι».
>> Τρίτη 23 & Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, Mαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου, 20:30. Είσοδος: €25. Προπώληση: www.ticketmaster.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER

street2.width-800.jpg

Πάμε ξανά στο Street Life Festival
Το Street Life Festival επιστρέφει στις 27 Απριλίου! Ελάτε να γιορτάσουμε την τέχνη των δρόμων, τον πολιτισμό και την ιστορία της Λεμεσού στις οδούς Σαριπόλου και Αθηνών. Το κέντρο της πόλης θα φιλοξενήσει πάνω από 30.000 επισκέπτες, με τοίχους και σπίτια να γίνονται καμβάς για τους ταλαντούχους καλλιτέχνες των δρόμων. 0 ώρες μουσικής με Djs, και χορευτές, μπάσκετ και skatepark, εργαστήρια και mia αγορά με 50+ περίπτερα θα προσθέσουν στην ζωντανή ατμόσφαιρα. Το Street Life Festival διοργανώνεται από το The Copy Shop και το Project2C σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού και υποστηρίζει το Ίδρυμα Θεοτόκου. Μη χάσετε το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ στους κλειστούς δρόμους από την κυκλοφορία αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού - μια ευκαιρία να περάσετε μια δημιουργική μέρα γυρνώντας με τα πατίνια ή τα ποδήλατα σας!
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Σ 27 Απριλίου, οδοί Σαριπόλου και Αθηνών, Λεμεσός.

429865109_122117748710218272_3864.2e16d0ba.fil.width-800.jpg

Apocalypse Tomorrow
Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου

Έξι άνθρωποι σε ένα δωμάτιο ανακαλύπτουν ότι ο κόσμος θα τελειώσει σε μια ώρα. Στα επόμενα 60 λεπτά, μέσα από το χορό, το σεξ, την απελπισία, την οργή και τη χαρά, εξερευνούν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Το Apocalypse Tomorrow είναι η πρώτη ανεξάρτητη πρεμιέρα του KIRILL & FRIENDS , μιας νέας θεατρικής ομάδας που συγκεντρώνει τον σκηνοθέτη Kirill Serebrennikov και τους συνεργάτες του. Στις 29 και 30 Απριλίου στην Κύπρο, το έργο θα ανοίξει το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου CITF. Δημιουργοί: Evgeny Kulagin, Ivan Estegneev, Mikhail Durnenkov, Ksenia Peretrukhina. Πρωταγωνιστούν: Nikita Kukushkin, Svetlana Mamresheva, Campbell Caspary, Capucine Schattleitne, Adela Maharani.
>> Δευτέρα 29, Τρίτη 30 Απριλίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20:00. Εισιτήρια: SoldOutTicket.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close