Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 25 καλύτερα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Απρίλη

Υποδεχόμαστε το νέο μήνα με πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2024

Ο δεύτερος μήνας της άνοιξης είναι εδώ και μας έφερε ψηλές θερμοκρασίες με το καλοκαίρι να μας χαμογελάει από μακριά.

Το πρώτο σαββατοκύριακο του Απρίλη είναι γεμάτο με πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με παιδικές παραστάσεις, θέατρο, μουσική, live με αγαπημένους καλλιτέχνες, κινηματογραφικές πρεμιέρες, φεστιβάλ και πολλά πολλά άλλα. Εμείς, τα συγκεντρώσαμε όλα εδώ για να προγραμματιστείς κατάλληλα για το weekend.

1974_KqPajP0.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Μαρτυρίες Μνημονεύουν
Το σκηνικό αφιέρωμα «Μαρτυρίες Μνημονεύουν» είναι απότοκο έξι προσωπικών ιστοριών, βασισμένο κυρίως σε μαρτυρίες, αναφορές και καταγεγραμμένα γεγονότα από την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974. Από μνήμες Κυπρίων που έζησαν τις μέρες της εισβολής – πρόσωπα όπως η Ελένη Φωκά και η Χαρίτα Μάντολες, στρατιώτες, δάσκαλοι, άνθρωποι της Κύπρου που ξεριζώθηκαν – γεννήθηκαν έξι θεατρικές μαρτυρίες καθώς και έξι τραγούδια. Τα κείμενα και τους στίχους απέδωσε και έγραψε η Μαρία Χατζηαυξέντη, ενώ τη μουσική σύνθεση ο Ανδρέας Κατσιγιάννης. Κάνοντας πρεμιέρα στις 3 Απριλίου 2024 και για έξι παραστάσεις σε όλη την Κύπρο, οι ηθοποιοί Βαρνάβας Κυριαζής, Γιάννα Λευκάτη, Γιώργος Μουαΐμης, Έρικα Μπεγέτη Αννίτα Σαντοριναίου και Ιωάννα Σιαφκάλη θα εξιστορήσουν αυτές τις μαρτυρίες επί σκηνής, ενώ θα τραγουδούν o Ηρόδοτος Μιλτιάδους, η Μαρία Θεοδότου και η Άννα Γιαγκιώζη, με συνοδεία τριών μουσικών επί σκηνής, τους Αντώνη Πολυκάρπου, Κωνσταντίνο Μακαρίτη και Νικόλα Τρύφωνος. Οι βιντεοπροβολές και ο σχεδιασμός φωτισμού είναι του Νίκου Μυλωνά ενώ το σκηνικό αφιέρωμα σκηνοθετεί ο Ανδρέας Αραούζος.
>> Παρασκευή 5 & Σάββατο Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20:30. Εισιτήρια: Ticketmaster.cy και όλα τα ACS couriers.

istoriaagaphis-1024x683.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.png

Μια ιστορία αγάπης, Νέα Σκηνή ΘΟΚ
Η Κάτια και η Ζυστίν βιώνουν τον απόλυτο έρωτα. Το ξεκίνημά τους είναι ειδυλλιακό. Η Ζυστίν επιθυμεί ένα παιδί και η Κάτια μένει έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση. Λίγες μέρες πριν από τη γέννηση της κόρης τους, η Ζυστίν εξαφανίζεται και δώδεκα χρόνια αργότερα ο Γουίλιαμ, ο αδελφός της Κάτια, την εντοπίζει και της κάνει μια πρόταση που θα ανατρέψει τη μοίρα όλων. Το έργο του Γάλλου συγγραφέα και ηθοποιού Αλέξης Μισαλίκ, βραβευμένο με τέσσερα βραβεία Molière το 2020, πραγματεύεται ένα θέμα απτό και αρκετά γνώριμο: τον τρόπο με τον οποίο η αγάπη καταφέρνει να αλλάξει τη ζωή μας και να της δώσει αξία. Μια ιστορία αγάπης, λοιπόν, με έντονα συναισθήματα, συγκρούσεις, αδιέξοδα, διλήμματα, εκπλήξεις, χαρές και λύπες, αποτυπωμένη με τρυφερότητα, σαρκασμό και, πάνω απ’ όλα, χιούμορ. Η σκηνοθέτρια Ελένη Αναστασίου και οι συνεργάτες της καλούνται να αναδείξουν μέσα από την απλότητα και τη φρεσκάδα της σύγχρονης γλώσσας του έργου τις ποικίλες εκφάνσεις της ζωής και του καίριου συστατικού της: της αγάπης. Παίζουν: Γρηγόρης Γεωργίου, Σαββίνα Γεωργίου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Ελένη Σιδερά. Συμμετέχει: Διαμάντω Κωνσταντίνου.
>> Πρεμιέρα Παρασκευή 5 Απριλίου, Νέα Σκηνή, ΘΟΚ, Λευκωσία, 20:30. Τακτικές παραστάσεις κάθε Παρασκευή-Σάββατο (20:30) και Κυριακή (18:00). Εισιτήρια: https://www.thoc.org.cy/ και από το ταμείο του ΘΟΚ.

MELI_n-Copy-1024x698.width-800.width-800.png

Αυτή η νύχτα μέλι
Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει τη ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σ’ ένα πολυτελές θέρετρο στην Πέγεια. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωή. Θα έχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Ή μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρει την κατάληξη του έργου. Κείμενο, σκηνοθεσία Λώρης Λοϊζίδης. Πρωταγωνιστούν : Λώρης Λοϊζίδης,Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαρία Μαστριδου, Μαρία Παπακώστα, Στέλλα Φιλιππίδου, Ειρήνη Σαλάτα και Κωνσταντίνος Τσίτσιος.
>> Παρασκευή 5 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία / Κυριακή 7, Δευτέρα 8 Απριλίου, Xenion, Παραλίμνι / Δευτέρα 22, Τρίτη 23 Απριλίου Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού / Παρασκευή 26, Σάββατο 27 Απριλίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20:30.

A090.2e16d0ba.fill-1375x729_BmzgQUJ.width-800.jpg

Αλεπούδες, Point To Contemporary Theater
Πρόκειται για ένα καθηλωτικό έργο, με υπαινικτικό χιούμορ, που παίζει με τις παράνοιες μας - πραγματικές η φανταστικές. Σε ένα κόσμο στον οποίο ο καταιγισμός πληροφοριών φτάνει σε μας αφιλτράριστος, οι ψευδείς ειδήσεις και οι θεωρίες συνομωσίας παραμορφώνουν την καθημερινότητα μας. Το έργο θεωρήθηκε προφητικό αφού γράφτηκε πριν από τα τραγελαφικά γεγονότα που έζησαν οι Άγγλοι πολίτες, σχετικά με το Brexit, την έλλειψη τροφίμων και την συσσώρευση αποθεμάτων στα σπίτια τους. Η δράση λαμβάνει χώρα σε μια ζοφερή εποχή, όπου η ανθρωπότητα μαστίζεται από λιμό, οι σοδιές καταστρέφονται από πλημμύρες, ενώ παράλληλα ταλανίζεται από την απειλή του κόκκινου θηρίου (των Αλεπούδων). Εντεταλμένοι του κράτους στέλνουν τον νεαρό Ουίλιαμ Μπλορ, επίλεκτο ανιχνευτή αλεπούδων, στο κτήμα της οικογένειας Κόβι, που πενθεί τον πρόσφατο θάνατο του γιου τους, για να ερευνήσει την αιτία που οι οικογένεια δεν εκπλήρωσε τους στόχους της. Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Ονουφρίου. Παίζουν: Νάγια Αναστασιάδου Κώστας Κωνσταντίνου Εύα Μιλτιάδου Σταύρος Πέτρου.
>> Παρασκευή 5, Σάββατο 6, Κυριακή 7 & Δευτέρα 8 Απριλίου, Θέατρο WhereHaus612, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: ΕΔΩ

FOTO_KAI_TORA_OI_DYO_MAS.2e16d0ba.fill-1375x72.width-800.jpg

Και τώρα οι δυο μας, Θέατρο Δέντρο
Ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα της σύγχρονης ρωσικής δραματουργίας, το «Και τώρα οι δυο μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Ελλαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρήστου Σουγάρη. Ένα έργο σταθερά επίκαιρο αφού πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για ανέλιξη και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση. Το έργο, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία, φωτογραφίζει την ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όταν η φιλοδοξία και το συμφέρον επιτρέπουν την εκμετάλλευση… Παίζουν: Χρήστος Σουγάρης, Κατερίνα Λούρα, Κυριακή Ιακωβίδου.
>> Παρασκευή 5 & Σάββατο 6 Απριλίου, Θέατρο Δέντρο Λευκωσία, 22:45. Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά. Εισιτήρια: Soldout Tickets και στα Kαταστήματα STEPHANIS.

1000010286-1024x768.width-800.png

Άγγελοι στην Κόλαση, Θεατρική Ομάδα Garage
Την παραγωγή «Άγγελοι στην Κόλαση», με βάση το έργο του Έρνεστ Λέμαν, προτείνει από τις 5 Απριλίου η Θεατρική Ομάδα Garage, σε σκηνοθεσία Μάριου Ζησίμου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Το έργο θέτει πολλά ερωτήματα στον θεατή. Πόσο αντέχουμε την αλήθεια; Μπορούμε να αποφύγουμε τον εαυτό μας; Και αν ναι, για πόσο; Πόσο μπορούμε να απαλλαγούμε από τα παιδικά μας τραύματα; Είμαστε ικανοί να διαγράψουμε το παρελθόν ή τελικά θα μας ακολουθεί για πάντα; Μπορεί άραγε ένας άγγελος να κατευνάσει την κόλαση; Δύο ζευγάρια επιστρέφουν από ένα πάρτι νωρίς τα ξημερώματα. Η ώρα είναι δύο το πρωί. Η πλοκή του έργου εκτυλίσσεται από αυτή την ώρα μέχρι να ξημερώσει, καθώς οι πρωταγωνιστές δίνουν την πιο γενναία τους μάχη. Παλεύουν άγρια μέσα τους να βρουν τον ήλιο. Έρχονται αντιμέτωποι με τον εαυτό τους. Ό,τι είχαν κοιμίσει βαθιά μέσα τους για χρόνια, ξύπνησε και δεν λέει να σωπάσει. Τα σκοτεινά τους ένστικτα κυριαρχούν. Έχουν πλήρη επίγνωση του κινδύνου, αλλά ξέρουν ότι μόνο έτσι θα γλιτώσουν από το σκοτάδι που τους κυκλώνει. Τολμούν το πιο γενναίο, το πιο οδυνηρό εγχείρημα της ζωής τους. Η μεγάλη τους απελπισία τούς οδηγεί να δουν την αλήθεια κατάματα. Και ακόμα περιμένουν να ξημερώσει Σκηνοθεσία/ Μουσική επιμέλεια: Μάριος Ζησίμοy. Παίζουν: Γιάννος Ερωτοκρίτου, Έλενα Μαραθεύτη, Βαλεντίνα Αντρέου και Γιάννης Χριστόπουλος.
>> Παρασκευή 5, Σάββατο 6, Κυριακή 7 και Δευτέρα 8 Απριλίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20:30. Κρατήσεις: 99156101

vitali_qkNF0QN.2e16d0ba.fill-1375.2e16d0ba.fil.width-800.jpg

Ελένη Βιτάλη
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις τον περασμένο Οκτώβριο η τεράστια Ελένη Βιτάλη, μια από τις πιο σπουδαίες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής έχεται στο Κύκλος μουσική στην Λεμεσό μαζί με τους Τζουμ την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 21:00. Ένα μοναδικό live που δεν πρέπει κανένας να χάσει. Το πρόγραμμα θα περιέχει με μεγάλες επιτυχίες από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και άλλων μεγάλων Ελλήνων τραγουδοποιών. Η Ελένη Βιτάλη έρμήνευσε πολλά τραγούδια που έγιναν επιτυχίες στην πολυετή καριέρα της. Ο κόσμος την έχει ταυτίσει με πολλούς “ύμνους” της ελληνικής δισκογραφίας, που είτε τα τραγούδησε πρώτη είτε σε επανεκτέλεση, όπως τα: Μια Γυναίκα Μπορεί, Ανοίχτε Τα Τρελλάδικα, Τζιβαέρι.
>> Παρασκευή 5 Απριλίου, Κύκλος Μουσική, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 25107230.

giagkinides_1.width-800.jpg

Γιαγκίνηδες
Ρεμπέτικη βραδιά στο Αvalon live με τους Γιαγκίνηδες! Ο Σπύρος και ο Παναγιώτης, συστήνονται ως Γιαγκίνηδες και έχουν καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κάνουν το ρεμπέτικο αγαπητό στον νεαρόκοσμο. Είτε μέσα από τα social media, με το φανατικό κοινό που τους ακολουθεί πιστά, είτε στα live και κυρίως στον δρόμο, που, όπως αναφέρουν, συνεχίζει να τους ταΐζει και να τους διαμορφώνει ως ανθρώπους. Το διάσημο ρεμπέτικο – λαϊκόπαραδοσιακό σχήμα έρχεται στην Κύπρο και ανεβαίνει στην σκηνή του avalon live με ρεμπέτικη διάθεση!
>> Παρασκευή 5 Απριλίου, Αvalon live, Λάρνακα, 21.00. Εισιτήρια: soldoutticketbox.com

prozak_yKiyzcb.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ανοιξιάτικο παζαράκι με vintage ρουχα
Θέλεις να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου με ξεχωριστά ρούχα; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε πρέπει να βρεθείς στο ανοιξιάτικο παζαράκι μεταχειρισμένων ρούχων και αντικειμένων που θα λάβει χώρα στο Common room δίπλα στο Πρόζακ, από τις 4-6 Απριλίου. Στο παζαράκι θα βρείτε vintage και μεταχειρισμένα ρούχα και αξεσουάρ, καθώς και upcycled δημιουργίες και άλλα αντικείμενα. Παρακαλούμε όπως έχετε μαζί σας μια τσάντα για τις αγορές σας προς αποφυγή χρήσης πλαστικών σακούλων.
>> Παρασκευή 5 Απριλίου (16:00-21:00) & Σάββατο 6 Απριλίου (11:00-19:00), Πρόζακ, Λευκωσία.

iro_PQiA1ft.width-800.jpg

Ηρώ
Μια πόλη που την αγκάλιασε μέσα από τη φωνή της... αλλά και από τους ανθρώπους που γνώρισε κι έγιναν φίλοι της. Μοιράστηκε τραγούδια, συναισθήματα, στιγμές πολύτιμες ή και απλές στιγμές χαράς μέσα από τη μουσική της. Επιστρέφει έχοντας μαζί της μια θάλασσα από μουσική, έναν ωκεανό από τραγούδια που αγάπησε αλλά από νέα τραγούδια που γράφει ή ερμηνεύει. Είναι χαρακτηριστικό πόσο μεγάλη εμβέλεια έχει ως καλλιτέχνις στα είδη μουσικής. Που τα υποστηρίζει με ένα πιάνο και τα ερμηνεύει με μια απλότητα και φυσικά, σα να ειναι η δεύτερη φύση της το τραγούδι. Η Ηρω, με τρόπο μοναδικό όπως μόνο εκείνη ξέρει, έρχεται για να μας συνεπάρει με μια ανταλλαγή καρδιάς... γιατί ολα αποκτούν νόημα όταν συμμετέχει η καρδιά.
>> Παρασκευή 5 & Κυριακή 7 Απριλίου (19.00), Vinylio Wine etc, Λεμεσός. Τιμή: €25. Κρατήσεις: 99 469827.

HBF_2023_Day1_52.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Φόρουμ Υγείας & Ομορφιάς στην Κύπρο
Ετοιμαστείτε να εμπλουτίσετε την εμπειρία ομορφιάς και ευεξίας σας στο επερχόμενο Φόρουμ Υγείας & Ομορφιάς στην Κύπρο. Αυτή η κορυφαία εκδήλωση φέρνει κοντά τις πιο πρόσφατες τάσεις και καινοτομίες, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία για επαγγελματίες και λάτρεις της ομορφιάς.
Health & Beauty Forum, η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση για την ομορφιά και την ευεξία στην Κύπρο το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου 2024 από τις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο Parklane Resort & Spa στη Λεμεσό. Δεκάδες εταιρίες σε συνεργασία με 300 μάρκες. Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν προσωπικά με γιατρούς, με το προσωπικό των κλινικών και με ειδικούς, επίσης θα συναντήσουν τους κατασκευαστές και προμηθευτές καλλυντικών, συμπληρωμάτων διατροφής, βιταμινών, φυσικών προϊόντων για παιδιά και προϊόντων περιποιήσεις δέρματος, μαλλιών και νυχιών. Στα σεμινάρια οι ακροατές θα μάθουν από τους επαγγελματίες στον τομέα ομορφιάς για τα πρόσφατα trends και θα δουν τα τελευταία επιτεύγματα, θα αποκτήσουν γενική εικόνα για διαφορετικά θέματα αισθητικής και μάλιστα μπορεί να λάβουν προσωπικές συμβουλές για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Η έκθεση κάθε έτος φιλοξενεί 3000 B2C επισκέπτες: επαγγελματίες, ερασιτέχνες και όλους όσοι θέλουν να μάθουν για την ομορφιά και την ευεξία. Το 2024 επαγγελματίες αναμένονται και στο B2B τμήμα της εκδήλωσης. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες εισιτήριων: ημερήσιο εισιτήριο (18 ευρώ), διήμερο (22 ευρώ) και επαγγελματικό (32 ευρώ). Όλα τα εισιτήρια αγορασμένα διαδικτυακά θα συμμετέχουν στην κλήρωση δώρων. Τα δώρα που θα κερδίσουν οι συμμετέχοντες περιλαμβάνουν διακοπές σε ξενοδοχεία, spa, δείπνα σε εστιατόρια, πολλά είδη καλλυντικών προϊόντων και κουπόνια για δωρεάν υπηρεσίες αισθητικής. Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα, τη λίστα των εκθετών, τις δημόσιες διαλέξεις και για να αγοράσετε εισιτήρια, επισκεφθείτε το www.hbcyprus.com.
>> Σάββατο 6-Κυριακή 7 Απριλίου, ξενοδοχείο Parklane Resort & Spa, Λεμεσό. 11:00.
Περισσότερες πληροφορίας: μέσω τηλεφώνου στο 25-590530 ή μέσω του email hb@vkcyprus.com.
Χορηγοί επικοινωνίας: Madame Figaro και Ilovestyle.

nikos-makropoulos1.width-800.jpg

Nίκος Μακρόπουλος
Ξέρει να δημιουργεί χαμό σε κάθε του εμφάνιση καθώς είναι από τους πιο αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές. Ο λόγος για τον Νίκο Μακρόπουλο, που επιστρέφει στο νησί μας την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 20.00 για μια εμφάνιση στο Pavillion Hall στη Λευκωσία (σε ένα event που διοργανώνει το Δημοκρατικό Κόμμα) αλλά και την επομένη, 6 Απριλίου στο OPUS EVENTS VENUE στη Λεμεσό. Έχοντας στο ρεπερτόριο του επιτυχίες όπως το "Έχω έρωτα μαζί σου", ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής θα πραγματοποιήσει μια μοναδική εμφάνιση εφ' όλης της ύλης.
>> Παρασκευή 5 Απριλίου, Pavillion Hall, 20.00. Είσοδος €20 (περιλαμβάνει 1 ποτό στο μπαρ).
>> Σάββατο 6 Απριλίου, OPUS EVENTS VENUE, Λεμεσός. Πληρ. 7000 0087.

DSC_0950.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Το Σκοπευτήριο, Θέατρο Χώρα
Η «Σόλο για Τρεις» σε σύμπραξη με το θέατρο ΑντίΛογος συνεχίζει τις παραστάσεις με το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σκοπευτήριο». Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Αθήνα, σήμερα. Ένα ζευγάρι περιμένει το διευθυντή ενός φεστιβάλ για δείπνο. Προοδευτικοί και οι δύο, με αριστερό παρελθόν, ζουν αποξενωμένοι πια ο ένας από τον άλλον. Βυθισμένοι στη ρουτίνα τους και στο κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις αλλαγές γύρω τους και το κακό που πλησιάζει. Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά. Παίζουν: Χάρης Κκολός, Χριστίνα Χριστόφια, Μιχάλης Καζάκας.
>> Παρασκευή 5 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30. Κρατήσεις: 9614780.

SETSOYAN_3.width-800.width-800.width-800.jpg

Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ
Σε μια απομακρυσμένη επαρχία της Κίνας, το Σε Tσουάν, η Σεν Τε αναμετριέται με τις αντιφάσεις της ζωής αλλά και της καθημερινότητας, στην προσπάθειά της να επιβιώσει. Οι θεοί, που ταξιδεύουν στο Σε Tσουάν αναζητώντας καλές και γενναιόδωρες ψυχές, εντοπίζουν την καλόκαρδη πόρνη Σεν Τε, η οποία είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει. Για να την ευχαριστήσουν, της προσφέρουν χρήματα. Έχουν όμως έναν όρο: να συνεχίσει να υπηρετεί το καλό. Η Σεν Τε καταφέρνει να αγοράσει ένα μικρό καπνοπωλείο, το οποίο πολύ γρήγορα κατακλύζεται από δεκάδες συμπολίτες της και τα υπερβολικά αιτήματά τους. Της ζητούν όλο και περισσότερα. Τόσο πολλά, μάλιστα, ώστε αναγκάζεται, προκειμένου να κρατήσει το μαγαζί της όρθιο, να επινοήσει ένα άλλο πρόσωπο. Πλάθει, λοιπόν, το αντίθετό της και μεταμορφώνεται στον «ξάδερφό» της, τον στυγνό επιχειρηματία Σούι Τα. Όμως πόσο θα αντέξει αυτόν τον διχασμό; Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος. Παίζουν: Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Αναγιωτός, Γιώργος Ευαγόρου, Άνθη Κάσινου, Αντώνης Κατσαρής, Σάββας Μενοίκου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Σπύρος Σταυρινίδης, Πέννυ Φοινίρη, Μαρίλια Χαριδήμου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή. Συμμετέχει: Σάββας Παϊσίου.
>> Κάθε Παρασκευή, Σάββατο 20:30 & Κυριακή 18:00, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία μέχρι τις 14 Απριλίου. Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

synedria.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.width-800.jpg

H τελευταία συνεδρία του Φρόιντ, Alpha Square
Ο βραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας Mark St. Germain, με ιδιαίτερη κλίση στην ιστορική μυθοπλασία, φαντάζεται μια πρώτη και τελευταία συνάντηση του θρυλικού συγγραφέα Σι Ες Λιούις με τον Σίγκμουντ Φρόιντ το 1939. Δύο μέρες μετά την έναρξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, στο γραφείο του Φρόιντ στο Χάμπστεντ του Λονδίνου, ο Αυστριακός πατέρας της ψυχανάλυσης και τρανός άθεος θα συνομιλήσει με τον Ιρλανδό συγγραφέα (μελλοντικά διάσημο για Τα Χρονικά της Νάρνια) γνωστό για τη μεταστροφή του και τα γραπτά του στο Χριστιανισμό. Η συνομιλία – αναπόφευκτα, ευγενικά αλλά και προκλητικά – περιστρέφεται γύρω από την ύπαρξη του Θεού, την κόρη του Φρόιντ, τη συγκάτοικο του Λιούις, το τραύμα του Λιούις ως στρατιώτης στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και την αυτοκτονία που ο Φρόιντ σχεδιάζει (και, ιστορικά, θα διαπράξει είκοσι μέρες αργότερα). Στο ιδιαίτερο σαλόνι ενός σπιτιού, σχεδιασμένο από τον εμβληματικό Κύπριο αρχιτέκτονα Νεοπτόλεμο Μιχαηλίδη, μικρός αριθμός θεατών θα κάθεται μαζί με τις δύο ιστορικές φιγούρες στο «γραφείο του Φρόιντ» στο φυσικό φως της ημέρας! Οι Βαρνάβας Κυριαζής και Ανδρέας Αραούζος σκηνοθετούν και ενσαρκώνουν τις δύο επιβλητικές προσωπικότητες, .
>> Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Απριλίου (11.30 και 16:00), Κωνσταντίνου Κόντου 1, Λευκωσία.

hsaias-matiampa.width-800.jpg

Ησαΐας Ματιάμπα
Η Ελένα Σολεα καλωσορίζει στο Vinylio Wine Etc τον Ησαΐα Ματιάμπα για μια μοναδική μουσικη παράσταση Σάββατο βράδυ στις 6 Απριλίου. Ο Ησαΐας Ματιάμπα φέτος παρουσιάζει μια μοναδική ακουστική παράσταση! Έχοντας 22 χρόνια στο ενεργητικό του, σας προσκαλεί στον ξεχωριστό κόσμο που έχει δημιουργήσει αποκλειστικά για εσάς, ερμηνεύοντας τραγούδια απ’ την προσωπική του δισκογραφία αλλά και απ’ την έντεχνη / λαϊκή - παραδοσιακή / ροκ σκηνή. Αφεθείτε στους ήχους του και ταυτιστείτε με τα μονοπάτια της ζωής του.
>> Σάββατο 6 Απριλίου, Vinylio Wine Etc, Λεμεσός. Κρατήσεις και πληροφορίες 99300430.

434125299_428551053011708_1555068540127785720_n.jpg

Όλοι οι κακοί χωράνε
Η eikona Ζωής παρουσιάζει το παραμυθένιο MUSICAL "Όλοι οι...κακοί χωράνε!" σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Παυλίδου. Η έμπειρη καλλιτεχνική ομάδα των συντελεστών και αγαπημένοι μας ηθοποιοί θα μας ταξιδέψουν...αλλιώς στα αγαπημένα μας παραμύθια. Ελάτε να γνωρίσουμε την Καλομοίρα, ένα έφηβο κορίτσι που εξερευνώντας τη μεγάλη βιβλιοθήκη του παππού της βρίσκει τον "κακό" της μπελά. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της, όχι μόνο θα συναντηθούμε με τους παραμυθένιους ήρωες, αλλά θα τους ανακαλύψουμε βαθύτερα. Η ενσυναίσθηση, η αποδοχή του λάθους και η αγάπη είναι τα συναισθήματα που θα βιώσουμε όλοι μαζί! Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τις φιλανθρωπικές ενέργειες της eikona ζωής. www.eikonazois.org.
>> Σάββατο 6 Απριλίου (12:30 & 15:30) Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

andromachistateclub.width-1920.2e16d0ba.fill-1.width-800_SDp4epw.png

Ανδρομάχη και Γιώργος Λιβανής
Ο Γιώργος Λιβάνης και η Ανδρομάχη ενώνουν τις φωνές τους στο νέο τους τραγούδι «Η Αγάπη Αυτή». Ένα ερωτικό ντουέτο που συνοδεύεται από music video που γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στη Ρώμη, «σφραγίζοντας» μουσικά τη φετινή ημέρα των ερωτευμένων. Οι δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες, καθένας εκ των οποίων γράφει τη δική του δυναμική πορεία στη δισκογραφία και τις live εμφανίσεις, έρχονται στην Κύπρο για ένα live στο Theama, το Σάββατο 6 Απριλίου. Ο ταλαντούχος Γιώργος Λιβάνης και η μοναδική Ανδρομάχη θα μας ταξιδέψουν με τις επιτυχίες τους σε μια εκρηκτική συνάντηση on stage!
>> Σάββατο 6 Απριλίου, Theama Venue, Λεμεσός. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 99 85 22 20. Προπώληση εισιτηρίων για μη κρατήσεις https://breezegrouptickets.com/

IMG_3.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

STEM DAY για κορίτσια 9-12 ετών στο Πανεπιστήμιο Frederick
Το νερό είναι το θέμα της φετινής Μέρας STEM που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Frederick για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Λευκωσία. Η Μέρα STEM θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου, δίνοντας την ευκαιρία σε κορίτσια ηλικίας 9 έως 12 ετών να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των τομέων STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) μέσα από ευχάριστα, διαδραστικά εργαστήρια, που προσφέρονται δωρεάν και έχουν σχεδιαστεί ειδικά από μέλη του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου. Η Μέρα STEM πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας “To all women and girls: Join the Journey in Technology and Engineering”, στόχος της οποίας είναι η ενθάρρυνση περισσότερων κοριτσιών να στραφούν στους τομείς STEM, ως ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης των γυναικών και κοριτσιών σε αυτούς τους τομείς. Τα φετινά εργαστήρια επικεντρώνονται στους τομείς της Αρχιτεκτονικής, της Πολιτικής Μηχανικής και της Ρομποτικής και της Φαρμακευτικής. Οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια του Πανεπιστημίου.
>> Σάββατο, 6 Απριλίου, στο Πανεπιστήμιο Frederick (Γιάννη Φρειδερίκου 7, Παλλουριώτισσα, 1036 Λευκωσία). Προσέλευση: 09:15-09:45. Διάρκεια Δραστηριοτήτων: 10:00-13:30. Η συμμετοχή στη Μέρα STEM είναι δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

rali.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

48 ώρες Κύπρος Ράλι
Η Ομοσπονδία Κλασικού Αυτοκινήτου Κύπρου (ΟΚΑΚ) οργανώνει για 22η κατά συνέχεια χρονιά το Φιλανθρωπικό ράλι για την Ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου 2024. Η εκκίνιση θα πραγματoποιηθεί από τις εγκαταστάσεις του Αντικαρκινικού Συνδέσμου (Αροδαφνούσα) στη Λευκωσία το Σάββατο 6 Απριλίου στη 1:00μ.μ. Η διαδρομή θα περάσει από την ορεινή περιοχή Τροόδους για να τερματίσει στο ξενοδοχείο “Phaethon” στην Πάφο για το βράδυ. Δείπνο και απονομή της πρώτης μέρας στο ξενοδοχείο. Την Κυριακή το ράλι θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ. από το ξενοδοχείο “Phaethon” και μετά από μια διαδρομή στη γύρω περιοχή θα τερματίσει και πάλι στο ξενοδοχείο “Phaethon” για το γεύμα και τις απονομές της Κυριακής και της Γενικής Απονομής (για τις δύο μέρες). Κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ το πλήρωμα (οδηγός και συνοδηγός) για τις 2 μέρες. Συμμετοχή για μόνο την Κυριακή 60 Ευρώ το πλήρωμα. Επιπρόσθετα άτομα 30 Ευρώ το ένα την ημέρα. Παιδιά κάτω την 12 χρόνων 15 Ευρώ το ένα την ημέρα. Η Συμμετοχή περιλαμβάνει τα Γεύματα. Η διαμονή θα πληρωθεί από τους συμμετέχοντες. Για διαμονή σε ξενοδοχείο, έχουμε λάβει δύο προσφορές όπως παρακάτω. Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηλεφωνήσουν και να κλείσουν τη διαμονή τους αναφέροντας το 48 ΩΡΕΣ Κύπρος Ράλι.
>> Σάββατο 6 (Αροδαφνούσα) & Κυριακή 7 (ξενοδοχείο Phaethon) Απριλίου, Λευκωσία-Πάφος.

375159645_615937210714673_1869893101706530738_n.jpg

Έλβις και Μέριλιν
H Animagnet και οι Χυμοί Ένα παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Κύπρο την θεατρική παράσταση Έλβις και Μέριλιν! Οι Animagnet, δημιουργοί των μεγάλων επιτυχιών «Μεταξούλης» και «Μάλο» επιστρέφουν στην Κύπρο με νέα παράσταση που υπόσχεται πολλές συγκινήσεις, δράση, τραγούδια και μαγευτικά εφέ που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Ο Έλβις και η Μέριλιν είναι δυο χαριτωμένα ρομπότ που δουλεύουν σε φάρμα αυτοκινήτων. Βοηθούν δυο κορίτσια, την Ρωξάνη και την Έμμα, με τις δουλειές τους. Όλα θα αλλάξουν όταν στην πόλη καταφθάνει ο Ρεμί, ο παγκόσμιος Γάλλος πρωταθλητής ράλι και συλλέκτης αυτοκινήτων, με ύπουλες προθέσεις. Τα κορίτσια και τα ρομποτάκια θα πρέπει να γίνουν μια ενωμένη οικογένεια, αν θέλουν να σταματήσουν τον Ρεμί. Έλα να ζήσεις από κοντά την πιο ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνιστές ρομπότ! Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στα ιδρύματα Μικροί Ήρωες και Funraising Charity Foundation.
>> Κυριακή 7 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία. Εισιτήρια: SoldOutTickets. Πληρ: 70088544.

3ο Breach Festival
Το Breach είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στον Αυτοσχεδιασμό και την Πειραματική μουσική. Στόχος του Breach είναι να ενισχύσει και να υποστηρίξει αυτές τις πρακτικές στην Κύπρο: ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, free jazz, σύγχρονη κλασική μουσική, πειραματική ηλεκτρονική μουσική, sound-art, καθώς και πολλές άλλες αχαρτογράφητες ηχητικές περιοχές. Φέτος είναι η 3η χρονιά του Breach Festival, σε συνεργασία με το φεστιβάλ Irtijal στο Λίβανο -το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βηρυτό και το φεστιβάλ Space21 στο Κουρδιστάν/Ιράκ. Οι μουσικοί που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ προέρχονται από Κύπρο, Ελλάδα, Λίβανο, Ελβετία και Ισπανία. Όλοι ανεξαιρέτως είναι καταξιωμένοι στον τομέα του αυτοσχεδιασμού και της πειραματικής μουσικής και έχουν μακρά ιστορία εμφανίσεων σε γνωστούς χώρους και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Κυριακή 7 & Δευτέρα 8 Απριλίου, Ktirion 53, Αθηνάς 25-27, Λευκωσία 1017.

toulipes.width-800.jpg

Φεστιβάλ Τουλίπας
Στις 7 Απριλίου 2024 άνθρωποι από όλη την Κύπρο μπορούν να περάσουν ένα όμορφο πρωινό με πολλές τουλίπες, παραδοσιακή μουσική, χορό, ποίηση, κεραστικά και κρασί. Κι όλα αυτά στο Πολέμι, έναν μοναδικό τόπο, όπου στην άγρια φύση του ευδοκιμούν και αναπτύσσονται οι τουλίπες. Το ετήσιο Φεστιβάλ της Τουλίπας διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φίλων της Τουλίπας, ο οποίος ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τον πληθυσμό, με στόχο την προστασία αυτού του εκπληκτικού λουλουδιού. 
>> Κ 7 Απριλίου, Πολέμι, επ. Πάφου.

mr-mrs-bubble-1200x860.width-800.jpg

Mr & Mrs Bubble - Bubble Show
Οι Mr & Mrs Bubble μας προσκαλούν στον εξωπραγματικό κόσμο της σαπουνόφουσκας! Πλάσματα του περιπλανώμενου πλανήτη «Φυσαλίδα», μοιράζονται τη χαρά του να ζεις εδώ και τώρα, όπως μία μπουρμπουλήθρα. Ένα θεαματικό, διαδραστικό Bubble Show, όπου το κοινό μπαίνει μέσα σε μία τεράστιων διαστάσεων φούσκα. Με χειροποίητα εργαλεία και εξωπραγματική χρήση αντικειμένων της καθημερινότητας σκορπίζονται μικρές, μεσαίες και τεράστιες σαπουνόφουσκες που ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους. Ένα πραγματικά ξεχωριστό θέαμα, που συνδυάζει τσίρκο και θέατρο του δρόμου, προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μία εμπειρία χαράς και τέχνης. Mοναδικές εφευρέσεις που εισήγαγαν πρώτοι παγκοσμίως οι Mr and Mrs Bubble, παρουσιάζονται στις παραστάσεις. Οι δράσεις των Mr and Mrs Bubble έχουν παρουσιαστεί σε ποικίλες ιδιωτικές και δημόσιες εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Ν. Κορέα, Ιαπωνία, Ινδία, Γερμανία, Ιταλία, Π.Γ.Δ.Μ. Τώρα και στην Κύπρο.
>> Kυριακή 7 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, Λεμεσός, 11:00 & 15:00. Εισιτήρια: Πλατεία: €15 & €12, εξώστης €10. Εισιτήρια: ticketmaster.cy και σε όλα τα τα καταστήματα ACS COURIER.

431273117_955510969915286_5096095309198690232_n (1).jpg

Ο Γάτος με τις μπότες
Το θέατρο Piccolo, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, επαναφέρει στη σκηνή τη θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα! Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή. Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας! Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.
>> Κυριακή 7 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Αγ. Αθανασίου, Λεμεσός, 11.00. Εισιτήρια: 10 ευρώ. Για πληροφορίες: 94409100.

OMEN_Candles_First_Look_FINAL1.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Οι πρεμιέρες της εβδομάδας

Ένα θρίλερ δράσης, γεμάτο συναίσθημα, από την Hayley Easton Street, η ιστορία του Νώε όπως δεν έχει ξαναειπωθεί, μέσα από την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων του Sergio Machado, μία αφήγηση αγάπης, αλληλεγγύης και φιλίας σε σκηνοθεσία Simon Cellan Jones και πρωταγωνιστή τον Mark Wahlberg, αλλά και το "The First Omen", πρίκουελ της εμβληματικής ταινίας τρόμου του 1976 κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Απριλίου στις σκοτεινές αίθουσες της Κύπρου.
>> Αναλυτικά ΕΔΩ

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close