Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2024
Την Τετάρτη 29 Μαΐου θα σαλπάρει φέτος το Daleela, το γνωστό πλέον πλοίο που εκτελεί την ακτοπλοϊκή γραμμή από Κύπρο προς Πειραιά και αντίστροφα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Brief, τις προηγούμενες μέρες έγιναν οι τελικές διεργασίες ανάμεσα σε όλους τους αρμοδίους σε Κύπρο και Ελλάδα (εταιρείες, λιμάνια και κρατικούς φορείς) και ορίστηκαν τα δρομολόγια του φετινού καλοκαιριού που ξεκινούν τέλος Μαΐου και τελειώνουν αρχές Σεπτεμβρίου.
Στις 16 Απριλίου το Υφυπουργείο Ναυτιλίας θα ανακοινώσει σε διάσκεψη Τύπου όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες και ενδιαφερόμενοι για τα φετινά δρομολόγια.
Μόνο από Λεμεσό φέτος οι αναχωρήσεις από Κύπρο
Όπως πληροφορείται η Brief, φέτος το Daleela θα αναχωρεί μόνο από το λιμάνι Λεμεσού. Δεν θα ξεκινήσουν δρομολόγια από το λιμάνι της Λάρνακας όπως έγινε το περσινό καλοκαίρι. Η επιλογή της Λάρνακας κρίθηκε ως οικονομικά ασύμφορη και έτσι φέτος θα χρησιμοποιείται μόνο το Λιμάνι της Λεμεσού.
Αναμένεται ότι θα υπάρξουν πολύ μικρές αυξήσεις στους φόρους λιμανιού. Η τιμή του εισιτηρίου από την εταιρεία θα παραμείνει η ίδια. Η μικρή αύξηση στην τιμή του συνολικού ναύλου, θα οφείλεται στην αύξηση στους φόρους από την εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι.
Αναμένεται και φέτος τεράστιο ενδιαφέρον
Ως γνωστό τα δύο προηγούμενα χρόνια το ενδιαφέρον για το ταξίδι Κύπρος - Πειραιάς και αντίστροφα ήταν πολύ μεγάλο. Ειδικότερα πέρσι εξαντλήθηκαν σχεδόν όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια, όπως αναμένεται ότι θα γίνει και φέτος.
Το 2023 ταξίδεψαν με το Daleela περίπου 12.000 επιβάτες ενώ μεταφέρθηκαν και 2,500 οχήματα.
Από Orthodoxou Travel τα εισιτήρια
Η Scandro Holding Ltd, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Daleela θα συνεργαστεί και φέτος για έκδοση εισιτηρίων στην Κύπρο με την εταιρεία Orthodoxou Travel.
Εισιτήρια οι πολίτες στην Κύπρο θα μπορούν να αγοράζουν και διαδικτυακά (ΕΔΩ η πλατφόρμα) αλλά και από τα κατά τόπους καταστήματα της Orthodoxou Travel. Αναμένεται ότι τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα μετά τις 16 Απριλίου και την διάσκεψη τύπου που θα παραχωρήσει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.
Θυμίζουμε ότι το ταξίδι από Λεμεσό προς Πειραιά διαρκεί περίπου 30 ώρες. Από πέρσι υπάρχει η δυνατότητα και για χρήση διαδικτύου στο πλοίο για όσους επιθυμούν με επιπλέον χρέωση.
Σχετικά
Επιχορηγημένες διακοπές για χαμηλοσυνταξιούχους σε ορεινά θέρετρα και Πύργο Τυλληρίας
Στους δικαιούχους θα χορηγείται τετραήμερη διαμονή (τρεις διανυκτερεύσεις), με πλήρη διατροφή,
Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις-αφετηρίες στην Ευρώπη για ημερήσιες αποδράσεις
Νέα έρευνα αποκάλυψε τις πόλεις στην Ευρώπη που οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν ως ορμητήρια για ημερήσιες εκδρομές, από αποδράσεις από το Λονδίνο στο Στόουνχεντζ έως επισκέψεις σε νησιά από την Αθήνα
Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί το 2026 για Αμερικανούς, Βρετανούς, Γάλλους και Γερμανούς επισκέπτες
9 στους 10 επισκέπτες σχεδιάζουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του ταξιδιού τους
Σταθερά πρώτη η Κρήτη στον θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας και το 2026
Με 154 Γαλάζιες Σημαίες διατηρεί την πρωτιά στις βραβευμένες ακτές 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Graphic Stories ConFest στη Λάρνακα
Διαλέξεις, εργαστήρια, βραβεύσεις και εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης αφίσας “Poetry Speaks Loud” στο Alexander College
Ισχυροί άνεμοι και πιθανές βροχές σήμερα-Άνοδος θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
FIFA WORLD CUP PREVIEW SERIES:Πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου και κάθε Πέμπτη με Σάββατο στις 21.00
Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, η διοργάνωση που ενώνει χώρες, γενιές και συναισθήματα, γίνεται φέτος εμπειρία ΣΙΓΜΑ
«ΚΥΠΡΙΑ 2026»: Αυτά είναι τα 17 φεστιβάλ που παίρνουν το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Προγράμματος «ΚΥΠΡΙΑ 2026» για τη χρηματοδότηση φεστιβάλ τεχνών που θα πραγματοποιηθούν το 2026
Η νέα λειτουργία στο Instagram: Τι άλλαξε στα DMs
Πώς λειτουργεί - Πρόκειται για έναν νέο τρόπο για να μοιράζονται οι χρήστες τις στιγμές τους
Το «La Casa de Papel» επιστρέφει - «Η επανάσταση δεν τελείωσε ακόμη»
«Tο επόμενο σχέδιο είναι ήδη σε κίνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Netflix
Το ENAVSMA γέμισε το Amyth of Nicosia με γεύσεις και μουσική
Ένα βράδυ γεμάτο λάμψη και ξεχωριστές στιγμές για καλό σκοπό