Πάμε Ταξίδι , Guide

Σαλπάρει ξανά το πλοίο για Πειραιά

Φέτος μόνο από Λεμεσό - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για εισιτήρια

Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2024

Την Τετάρτη 29 Μαΐου θα σαλπάρει φέτος το Daleela, το γνωστό πλέον πλοίο που εκτελεί την ακτοπλοϊκή γραμμή από Κύπρο προς Πειραιά και αντίστροφα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Brief, τις προηγούμενες μέρες έγιναν οι τελικές διεργασίες ανάμεσα σε όλους τους αρμοδίους σε Κύπρο και Ελλάδα (εταιρείες, λιμάνια και κρατικούς φορείς) και ορίστηκαν τα δρομολόγια του φετινού καλοκαιριού που ξεκινούν τέλος Μαΐου και τελειώνουν αρχές Σεπτεμβρίου.

Στις 16 Απριλίου το Υφυπουργείο Ναυτιλίας θα ανακοινώσει σε διάσκεψη Τύπου όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες και ενδιαφερόμενοι για τα φετινά δρομολόγια.

Μόνο από Λεμεσό φέτος οι αναχωρήσεις από Κύπρο
Όπως πληροφορείται η Brief, φέτος το Daleela θα αναχωρεί μόνο από το λιμάνι Λεμεσού. Δεν θα ξεκινήσουν δρομολόγια από το λιμάνι της Λάρνακας όπως έγινε το περσινό καλοκαίρι. Η επιλογή της Λάρνακας κρίθηκε ως οικονομικά ασύμφορη και έτσι φέτος θα χρησιμοποιείται μόνο το Λιμάνι της Λεμεσού.

Αναμένεται ότι θα υπάρξουν πολύ μικρές αυξήσεις στους φόρους λιμανιού. Η τιμή του εισιτηρίου από την εταιρεία θα παραμείνει η ίδια. Η μικρή αύξηση στην τιμή του συνολικού ναύλου, θα οφείλεται στην αύξηση στους φόρους από την εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι.

Αναμένεται και φέτος τεράστιο ενδιαφέρον
Ως γνωστό τα δύο προηγούμενα χρόνια το ενδιαφέρον για το ταξίδι Κύπρος - Πειραιάς και αντίστροφα ήταν πολύ μεγάλο. Ειδικότερα πέρσι εξαντλήθηκαν σχεδόν όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια, όπως αναμένεται ότι θα γίνει και φέτος.

Το 2023 ταξίδεψαν με το Daleela περίπου 12.000 επιβάτες ενώ μεταφέρθηκαν και 2,500 οχήματα.

Από Orthodoxou Travel τα εισιτήρια
Η Scandro Holding Ltd, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Daleela θα συνεργαστεί και φέτος για έκδοση εισιτηρίων στην Κύπρο με την εταιρεία Orthodoxou Travel.

Εισιτήρια οι πολίτες στην Κύπρο θα μπορούν να αγοράζουν και διαδικτυακά (ΕΔΩ η πλατφόρμα) αλλά και από τα κατά τόπους καταστήματα της Orthodoxou Travel. Αναμένεται ότι τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα μετά τις 16 Απριλίου και την διάσκεψη τύπου που θα παραχωρήσει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Θυμίζουμε ότι το ταξίδι από Λεμεσό προς Πειραιά διαρκεί περίπου 30 ώρες. Από πέρσι υπάρχει η δυνατότητα και για χρήση διαδικτύου στο πλοίο για όσους επιθυμούν με επιπλέον χρέωση.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close