Θέατρο , News

Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου: Τρεις κυπριακές παραγωγές στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας

Ο κύκλος των παραστάσεων της φετινής διοργάνωσης «Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου», ανοίγει την Τετάρτη, 22 Μαΐου

Δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου 2024

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού και το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο Ελλάδας, διοργανώνουν την «Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου», η οποία θα φιλοξενηθεί στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου, από τις 22 έως τις 26 Μαΐου 2024. 

Τρεις κυπριακές παραγωγές, οι οποίες γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία -σε κοινό και κριτικούς- κατά την παρουσίασή τους στην Κύπρο τη θεατρική περίοδο 2022-2023, επιλέγηκαν από τριμελή Επιτροπή Επιλογής για συμμετοχή στη δραστηριότητα και παρουσίασή τους στο Εθνικό Θέατρο.

Ο κύκλος των παραστάσεων της φετινής διοργάνωσης «Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου», ανοίγει την Τετάρτη, 22 Μαΐου με την παράσταση Πριν έρθει ο Γερμανός της Μάρτα Μπαρσελό σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, με τους ηθοποιούς Πόπη Αβραάμ και Αντρέα Κουτσόφτα επί σκηνής (παραγωγή HAMM Broductions).

Ακολουθεί, την Παρασκευή 24 Μαΐου η παράσταση Λόγια στο στόμα του Κίραν Χέρλι σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου κι επί σκηνής τους ηθοποιούς Ανδρέα Δανιήλ και Μέλανη Στέλιου (παραγωγή Ομάδα «Φερέφωνο»).

Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου» ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 Μαΐου, με την παράσταση Η κίτρινη ταπετσαρία. Πρόκειται για έργο βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα της Αμερικανίδας συγγραφέως Σάρλοτ Πέρκινς Γκίλμαν, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου, με την Αντωνία Χαραλάμπους επί σκηνής (παραγωγή Θεατρική Ομάδα Μαρίας Ιόλης Καρολίδου).

Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου» αποτελεί μετεξέλιξη της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2009–2018 σε σύνολο έξι διοργανώσεων. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προβολή και η γνωριμία της σύγχρονης και συνεχούς εξελισσόμενης κυπριακής θεατρικής δημιουργίας στον ελλαδικό χώρο, η προώθηση αξιόλογων θεατρικών παραγωγών εκτός των κυπριακών συνόρων, καθώς και η δημιουργία ενός καλλιτεχνικού διαλόγου με τα ελλαδικά θεατρικά σχήματα και το ελλαδικό κοινό.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεάτρου» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για παρουσίαση της έκδοσης PLAY #5 - PLAY again!: Τέσσερα νέα θεατρικά έργα, από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο και το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα. Η έκδοση περιλαμβάνει τα νέα κυπριακά θεατρικά έργα Ρουά ματ του Γιώργου Κλεάνθους, Στο πάρκινγκ της Ζωής Αποστολίδου, The Neon Tetra της Νάγιας Τ. Καρακώστα και Πιστοποιητικό γάμου της Ελένης Ξένου, τα οποία αναδείχθηκαν μέσω του Προγράμματος PLAY #5 - PLAY again!.

Η τριμελής Επιτροπή Επιλογής των παραγωγών που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση απαρτιζόταν από τους: Γεωργία Χόπλαρου, Πολιτιστική Λειτουργός Α’ Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού (εκπρόσωπος του Υφυπουργείου Πολιτισμού), Νίκος Θεοφάνους, Σκηνοθέτης, Μέλος του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ (εκπρόσωπος του ΚΚΔΙΘ) και Γεωργία Ντέτσερ, Πολιτιστική Διαχειρίστρια, τέως Γενική Διευθύντρια Θεάτρου Ριάλτο (αριστίνδην μέλος).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τιμές εισιτηρίων:

15 € γενική είσοδος

10 € εκπτωτικό (φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι, άνω των 65, ΑμεΑ)

Προπώληση εισιτηρίων:

  • TICKET SERVICES - τηλεφωνικά: +30 210 72 34 567 - online: www.ticketservices.gr
  • Ταμεία Εθνικού Θεάτρου: Κτήριο Τσίλλερ & Θέατρο Rex

Πληροφορίες παραστάσεων: τηλ. +30 210 52 88 170-171 και www.n-t.gr

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.png

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close