Τα Καλύτερα της Κύπρου , Τέχνη

4 λόγοι για να επισκεφτείς την έκθεση RE:SOURCE 2.0 στη Λεμεσό

Οικολογική τέχνη, κουίζ και ξεκούραση δίπλα στη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2024

Η έκθεση RE:SOURCE, που συνδυάζει την οικολογία και τη σύγχρονη τέχνη, επιστρέφει στη Λεμεσό στις 17-21 Μαΐου στο The Warehouse by ITQuarter. Είναι κάτι περισσότερο από μια απλή έκθεση. Eίναι ένα γνήσιο οικολογικό φεστιβάλ. Εκτός από την τέχνη, μπορείτε να συμμετάσχετε σε διαλέξεις, να φέρετε παιδιά σε εργαστήρια, να μάθετε για τη διαλογή των απορριμμάτων και να συνδεθείτε με άλλους οικολογικούς λάτρεις. Το «Check in Cyprus» σφύζει από λεπτομέρειες για την πιο τυχαία οικολογική εκδήλωση στη Λεμεσό.

Για να δείτε τα καλύτερα παραδείγματα οικολογικής τέχνης
Η πρώτη έκθεση RE:SOURCE τον Ιούνιο του 2023 ήταν αφιερωμένη στην εφαρμογή των αρχών του 5R στη ζωή μας: Recycle, Reuse, Reduce, Repurpose, Refuse. Φέτος, το κύριο θέμα της εκπομπής που ακολουθεί είναι η ίδια η ΦΥΣΗ, οι πόροι που μας παρέχει και η σχέση ανθρώπου και φύσης. Πάνω από 30 καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν με ανοιχτή πρόσκληση, θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε διάφορα μέσα σε 850 τετραγωνικά μέτρα χώρου. Θα δείτε πίνακες ζωγραφικής, εγκαταστάσεις, φωτογραφίες, γλυπτά, κεραμικά και κάτι πραγματικά καινοτόμο όπως διαδραστική βιντεοτέχνη χρησιμοποιώντας αισθητήρες κίνησης. Η αποστολή του RE:SOURCE 2024 είναι να επιστήσει την προσοχή του κοινού στην προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων της Κύπρου. Γι' αυτό κάθε έργο τέχνης αντιμετωπίζει το πραγματικό περιβαλλοντικό πρόβλημα όχι μόνο για την Κύπρο αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Για παράδειγμα, η Ξένια Ζορπίδου στους καμβάδες της δείχνει το πρόβλημα της υπερκατανάλωσης, ο καλλιτέχνης που κρύβεται με το ψευδώνυμο «Μη διαθέσιμος» - το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών και η Αναστασία Γκολοβίνα και η Αναστασία Σουβόροβα - τη σημασία της συλλογής γλυκού νερού.

Για να μάθετε περισσότερα για την οικολογία
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε προσωπικά τους διοργανωτές — την ομάδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού City Friends Club, υπεύθυνη επίσης για τους καθημερινούς καθαρισμούς της Λεμεσού και τον καθαρισμό μεγάλης κλίμακας σε πάρκα και παραλίες. Οι ειδικοί CFC θα σας πουν για τα έργα και τις πρωτοβουλίες τους που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, θα σας εξηγήσουν ποια κατεύθυνση θα πάει τα σκουπίδια αφού τα πετάξετε και γιατί ένα χάρτινο ποτήρι δεν είναι στην πραγματικότητα χάρτινο. Κάνοντας ένα κουίζ οικολογικού ενδιαφέροντος, μπορείτε να αξιολογήσετε το επίπεδο συνειδητοποίησής σας σε θέματα βιωσιμότητας και να λάβετε χρήσιμες οικολογικές συμβουλές σχετικά με τη χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων αντικειμένων και τη διαλογή απορριμμάτων, καθώς και επώνυμα δώρα.

Για να επισκεφθείτε ανοιχτές συζητήσεις και εργαστήρια
Το RE:SOURCE 2.0 δεν είναι μόνο μια έκθεση. Είναι μια περιβαλλοντική εκδήλωση με εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6+, διαλέξεις, καθώς και επιμελητικές ξεναγήσεις. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη συζήτηση «Οι βασικές αρχές ενός τρόπου ζωής μηδενικών αποβλήτων» από την λάτρη του πράσινου τρόπου ζωής και συνιδρύτρια του Agno Grocery, Kristina Cernakevica, και να μάθετε πώς μπορείτε να μειώσετε τα καθημερινά απόβλητα χωρίς να διακυβεύσετε την ποιότητα της ζωής σας. Επίσης, η ανθρωπολόγος και συνιδιοκτήτρια του ARTISAN Nation Nataly Lapkina θα μιλήσει για την περιβαλλοντική ακτιβίστρια Vivienne Westwood που επηρέασε τη μόδα των σκουπιδιών και τη μόδα επαναχρησιμοποίησης, και τον κριτικό θεάτρου και ιδιοκτήτρια της κοινότητας Smart Birdies Daria Mozgovaya — για την περιβαλλοντική ατζέντα στο σύγχρονο θέατρο.

Εξερευνήστε το νέο πολιτιστικό σημείο δίπλα στη θάλασσα
Το RE:SOURCE 2.0 βρίσκεται σε ένα μοναδικό μέρος που ονομάζεται The Warehouse από την ITQuater. Αυτός ο χώρος δεν είναι απλώς μια άλλη μοντέρνα προσθήκη στο παραθαλάσσιο τοπίο της Λεμεσού. είναι μέρος του περίφημου εμβληματικού συγκροτήματος SODAP έκτασης 38.827 τετραγωνικών μέτρων. Με ιστορία που χρονολογείται από το 1947, το SODAP στέγαζε αρχικά διάφορες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Αυτή η ιστορική τοποθεσία, που κάποτε ήταν η αξιόλογη έδρα του Συνεταιριστικού Οργανισμού Διανομής Αμπελουργικών Προϊόντων, έχει τεράστια σημασία ως κομβικό ορόσημο βιομηχανικής κληρονομιάς στην περιοχή. Σήμερα, η αρχιτεκτονική ιδέα αυτού του τόπου περιλαμβάνει ένα νηπιαγωγείο, ένα σχολείο, μουσεία και γκαλερί, αθλητικές εγκαταστάσεις, δημόσιες πλατείες, πάρκα και ζώνες πρασίνου. Το πρώτο έργο μεταξύ αυτών, το The Warehouse, έχει ήδη μετατραπεί σε έναν δημοφιλή πολυλειτουργικό χώρο με εξωτερικούς χώρους, όπου μπορείτε να απολαύσετε μουσικά πάρτι, εκθέσεις τέχνης, φεστιβάλ ή απλά να χαλαρώσετε δίπλα στη θάλασσα.

Πληροφορίες:

Η έκθεση RE:SOURCE 2.0 παράγεται από το City Friends Club και το ARTNOW Agency με την υποστήριξη χορηγών από την Gaijin Entertainment και
Andrey & Julia Dashin's Foundation.
Η παράσταση είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό.
Εγκαίνια: 17 Μαΐου - 18:00 έως αργά
Διάρκεια: 18 - 21 Μαΐου, 11 π.μ. - 7 μ.μ
Διεύθυνση: The Warehouse by IT Quarter, Συνεργατισμός 20, Λεμεσός

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: cityfriends.club/resource-2024

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close