Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2024
Το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Terra Cypria διοργανώνουν, στο πλαίσιο του έργου «Πανδώτειρα», διήμερο εορτασμό για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000. Ο εορτασμός θα γίνει στις 18 και 25 Μαΐου, 2024 και θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 18 Μαΐου – Κάβο Άσπρο (Πισσούρι)
Το Σάββατο 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική πεζοπορία στο Κάβο Άσπρο. Σε μια από τις πιο εντυπωσιακές ακτογραμμές του νησιού, όπου η άγρια ομορφιά των λευκών βράχων σε συνδυασμό με το γαλάζιο της θάλασσας κάνουν την περιοχή να ξεχωρίζει! Η πεζοπορία θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα ολοκληρωθεί στις 20:00, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουμε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, καθώς και να ενημερωθούν για τη σημασία της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής, η οποία προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000.

Σάββατο 25 Μαΐου - Πισσούρι
Από τις 10:00 μέχρι τις 19:30, οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες με επίκεντρο την πλατεία του χωριού:
- Διαδραστική δραστηριότητα για ανθρωποπούλια
- Διαδικασία παρασκευής χαλλουμιού
- Κυνήγι θησαυρού για παιδιά
- Παιχνίδι προσανατολισμού – Orienteering για ενήλικες και παιδιά 7+ ετών
- Χειροτεχνίες για παιδιά και ενήλικες
- Διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα τις θαλάσσιες χελώνες, τον γύπα, τις φώκιες και την κλιματική αλλαγή. Για το πλήρες πρόγραμμα του εορτασμού και για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε αυτό τον σύνδεσμο.
Το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000 είναι ένα ευρύ ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων φυσικών περιοχών για είδη χλωρίδας, πανίδας, πτηνών και οικοτόπων. Παράλληλα με την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, το δίκτυο Natura 2000 μας προσφέρει σημαντικά οφέλη. Για παράδειγμα, βοηθά στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, μας προστατεύει από φυσικές καταστροφές, συμβάλλει στην ασφάλεια των τροφίμων, μας προσφέρει καθαρό νερό, προσελκύει επισκέπτες υποστηρίζοντας έτσι την οικονομία των γύρω περιοχών και δημιουργεί θέσεις εργασίας.
Το έργο «Πανδώτειρα» ασχολείται με τη διαχείριση του δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο και στοχεύει στο να καταστεί το δίκτυο πιο αποτελεσματικό, λειτουργικό και βιώσιμο. Συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συντονιστή το Τμήμα Περιβάλλοντος, ενώ στο έργο συμμετέχουν ακόμη 13 συνεργαζόμενοι φορείς από Κυβερνητικά Τμήματα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες.
Σχετικά
Έρχεται το πιο fun family festival του καλοκαιριού
Καλωσορίζουμε μαζί το καλοκαίρι με ατελείωτη διασκέδαση, παιχνίδι και μοναδικές οικογενειακές αναμνήσεις!
6 υπέροχες δραστηριότητες για παιδιά αυτό το σαββατοκύριακο
Θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, διαδραστικά παιχνίδια και μαγικές εμπειρίες γεμίζουν το weekend με χαμόγελα και δημιουργικές στιγμές για όλη την οικογένεια.
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες
Το πιο διάσημο food market επιστρέφει (για ένα ακόμα βράδυ) στη Λευκωσία
Μία ακόμα Παρασκευή με καλό φαγητό στον κήπο
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
Η κεντρική πλατεία Αγίας Νάπας θα γεμίσει παιδιά για το 32ο Φεστιβάλ Παιδιού
Το 32ο Παιδικό Φεστιβάλ και το 18ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Παιδιού επιστρέφουν για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης