Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το success story της κυπριακής ταβέρνας "Η φωλιά του Δράκου"

Πώς ένα μικρό καφενεδάκι στο Πεντάκωμο Λεμεσού πριν από επτά χρόνια, εξελίχθηκε σήμερα σε μία από τις πιο ξακουστές και βραβευμένες ταβέρνες της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2024

Το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο και ταβέρνα “Η φωλιά του Δράκου” στο Πεντάκωμο Λεμεσού ξεκίνησε την πορεία της το 2017. Δειλά-δειλά και με σκληρή δουλειά από ένα μικρό μαγαζάκι, πρώην καφενείο χωρητικότητας 36 ατόμων έφτασε σήμερα επτά χρόνια μετά να μετράει επιτυχίες, βραβεία, αναγνώριση και να διαθέτει ένα χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει 150 ανθρώπους.

Η πορεία του έχει ως παρονομαστή της την αγάπη και το μεράκι των ιδιοκτητών του, που ξεκίνησαν αυτή την επιχείρηση για βιοποριστικούς σκοπούς που κανένας δεν γνώριζε την ύπαρξη της και κατάφεραν σήμερα να βρίσκονται ανάμεσα στις καλύτερες ταβέρνες της Κύπρου.

Μιλήσαμε με τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας, τα αδέλφια Γιώργο και Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου για το success story, την πορεία, την ιστορία της επιτυχημένης ταβέρνας “Η φωλιά του Δράκου” η οποία από ένα μικρό χωριό της επαρχίας Λεμεσού έγινε γνωστή σε όλη την Κύπρο.

IMG-6e3ac495345e35f91914cc3edc90beb5-V (1).jpg

Πότε λειτούργησε για πρώτη φορά η ταβέρνα σας και ποιος είναι ο απολογισμός σας σήμερα κοιτάζοντας πίσω αυτή την πορεία; Τι θα λέγατε ότι βιώσατε, μάθατε, καταλάβατε αυτά τα χρόνια;
Η ταβέρνα μας λειτούργησε για πρώτη φορά στις 7 Απρίλιου του 2017 ημέρα Παρασκευή. Κοιτάζοντας πίσω, αυτά που βλέπουμε είναι μια ευτυχισμένη πορεία, αν αναλογιστεί κάνεις πως ξεκινήσαμε και σε ποιο επίπεδο φτάσαμε αύτη την στιγμή. Ξεκινήσαμε από ένα παλιό καφενείο χωρητικότητας 36 ατόμων και καταφέραμε να μεγαλώσουμε τον χώρο μας και να εξυπηρετούμε σήμερα 150 πελάτες. Αυτό που βιώσαμε είναι κάτι πολύ ξεχωριστό και δύσκολο. Στην αρχή απογοητευτήκαμε διότι έπρεπε να κάνουμε μεγάλο αγώνα για να μας μάθει ο κόσμος και να καταφέρουμε να γίνει γνωστή η ταβέρνα. Έπειτα ενθουσιαστήκαμε και χαρήκαμε βλέποντας την εξέλιξη που είχαμε. Αυτό που καταλάβαμε είναι ότι για να κρατάς αυτή την πορεία δεν πρέπει να επαναπαύεσαι καθόλου και να δίνεις το 100% του εαυτού σου.

Ποιοι ήταν οι αρχικοί σας στόχοι ξεκινώντας τη λειτουργία σας και πως αυτοί οι στόχοι έχουν αλλάξει, ανανεωθεί σήμερα και γιατί;
Οι αρχικοί μας στόχοι ήταν βιοποριστικοί, καθώς έπρεπε να καταφέρουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας αλλά παράλληλα να δημιουργήσουμε ένα μεζεδοπωλείο το οποίο θα κατατασσόταν στα κορυφαία του τόπου μας. Οι στόχοι μας δεν έχουν αλλάξει ούτε έχουν ανανεωθεί γιατί απλά αυτό επιζητούμε.

Αν θα αλλάζατε κάτι από όλα όσα κάνατε μέχρι σήμερα στο εστιατόριο σας τι θα ήταν αυτό και γιατί;
Πραγματικά δεν θα αλλάζαμε τίποτα γιατί ακόμα από τα λάθη που κάναμε καταφέραμε να εξελίξουμε το μαγαζί μας.

Γιατί επιλέξατε αυτό το όνομα για την ταβέρνα σας; Υπάρχει κάποια ιστορία γύρω από αυτό;
Πολλοί άνθρωποι έχουν αυτή την απορία. Δράκου, ήταν το όνομα της οικογένειας του παππού μας. Στον χώρο όπου στεγάζεται η ταβέρνα μας υπήρχε ένα τουρκοκυπριακό καφενείο το οποίο μετα τον πόλεμο του 1974 το διαχειριζόταν ο παππούς και η γιαγιά Μιχάλης και Ελένη, εκτοπισμένοι από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας. Σε αυτό το καφενείο το μόνο που μπορούμε να θυμηθούμε είναι τα υπέροχα και ξέγνοιαστα παιδικά μας χρόνια. Αυτό το καφενείο ήταν όλη μας η ζωή, όση αγάπη και χαρά νιώσαμε αυτό προσπαθούμε να δώσουμε και εμείς στον κόσμο.

Πώς βλέπετε σήμερα να εξελίσσεται η εστίαση στην ύπαιθρο; Τι μαθαίνετε από τους πελάτες σας;
Τα τελευταία χρόνια έχει πολύ καλή εξέλιξη γιατί ο κόσμος πλέον αναζητά την ύπαιθρο και γι’ αυτό τον λόγο νομίζω η εστίαση εξελίσσεται σε καλό βαθμό λόγω και των πολλών επιλογών. Από τις συζητήσεις με τους πελάτες μας ο κόσμος πλέον ψάχνει την ποιότητα, την παράδοση και την καλή φιλοξενία.

Γιατί νομίζετε οι Κύπριοι αγαπούν τόσο πολύ τις ταβέρνες στα χωριά;
Για την ποιότητα των φαγητών και την φιλοξενία.

Τι θα φάει κάποιος στην Φωλιά του Δράκου;
Στην ταβέρνα μας θα φας ένα ποιοτικό μεζέ που κατά την γνώμη μας κατατάσσεται στις καλύτερες ταβέρνες του νησιού.

Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας ως Φωλιά του Δράκου και ποιο πιστεύετε είναι το πιάτο που ζητούν/αγαπούν οι πελάτες σας;
Το κλεφτικό μας είναι η σπεσιαλιτέ μας όπως και οι ολόφρεσκοι κολοκυθοκεφτεδες μας. Αυτά είναι και τα δύο πιάτα μας που αγαπούν περισσότερο οι πελάτες μας μαζί με την φέτα σαγανάκι και την παραδοσιακή λούντζα που σερβίρεται με παραδοσιακό χαλούμι του τόπου μας.

Υπάρχουν μυστικά ή κάποια συνταγή για να πετύχει μία ταβέρνα;
Συνέπεια,αφοσίωση, πάρα πολλές ώρες και πάνω από όλα να αγαπάς αυτό που κάνεις.

Ποια είναι τα κυπριακά προϊόντα που αγαπάτε ιδιαίτερα και επιλέγετε να βάζετε στα πιάτα σας;
Όλα μας τα προϊόντα είναι κυπριακά πλην της φέτας. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάτι φτάνει να είναι φρέσκα και πρώτης ποιότητας.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close