Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Οι 26 νέες αφίξεις της φετινής σεζόν που ξεχωρίσαμε

Τα καινούργια εστιατόρια που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2024

Οι νέες αφίξεις είναι αρκετές κι αυτή τη σεζόν και αναμενεται να συχιστεί η κάθοδός τους. Ανάμεσα σε όλες αυτές τις νέες εστιατορικές προτάσεις κάποιοις ξεχώρισαν αρκετά, άλλες λιγότερο κι μερικές εντυπωσίασαν.

Εσύ σε πόσες από αυτές έχεις πάει;

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

20231208_000223.jpg

Έθιμο
Το “Εθιμο” στη Λευκωσία, άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγους μήνες, θέλοντας να δώσει τη δική του ερμηνεία για το τι εστί ελληνική κουζίνα. Φιλοσοφία, η έμφαση στις καλές πρώτες ύλες, με πολλές να εισάγονται από Ελλάδα και παραδοσιακά πιάτα (εξ ου και το όνομα) δοσμένα με μια μοντέρνα ματιά. Ο χώρος λιτός, με τα γήινα χρώματα να επικρατούν. Στο εσωτερικό, το μπαρ πρωταγωνιστεί και δικαίως αφού αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις τα κοκτέιλ, που έχουν ένα ελληνικό twist, όπως το Ionian Martini. Το μενού αποτελείται από λίγες σαλάτες, επιλεγμένα ορεκτικά και κυρίως, καθώς και κοπές ημέρας και κάποια συνοδευτικά. Όσον αφορά στο κρασί, η λίστα περιλαμβάνει επιλογές του κυπριακού, όμως, όπως είναι επόμενο, δίνεται έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα με κρασιά που είναι χωρισμένα στο μενού γεωγραφικά π.χ. Κρήτη, Μακεδονία και Κεντρική Ελλάδα.
(22494449) Βασ. Παύλου 13, Άγιος Ιωάννης, Λευκωσία.


pexels-valeriya-1484514.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Sauvàge wine bar & neo bistro
Μία από τις τελευταίες νέες και πολλά υποσχόμενες νέες αφίξεις της πρωτεύουσας. Ένας χώρος που θα δώσει μεγάλη έμφαση στην λίστα κρασιών δίνεται στην παρουσίαση και επεξήγηση των νέων τάσεων της αγοράς. Κρασιά βιοδυναμικής καλλιέργιας, βιολογικά, με skin contact (orange), artisanal από μικρούς παραγωγούς, με χαμηλές εως μηδενικές παρεμβάσεις (natural wines), οινοποιεία με έμφαση στην βιωσιμότητα, κρασιά με χαμηλό και μηδενικό βαθμό αλκοόλ και άλλα πολλά έρχονται να συμπληρώσουν την πιο ενδιαφέρον λίστα κρασιών στην χώρα! Καθημερινά θα προσφέρεται happy hour με έκπτωση 30% σε όλα τα κρασιά και τα κοκτέιλ από τις 17:00 έως τις 20:00 για after-work drinks ή ώσπου να τελειώσει η κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας! Το μενού φαγητού αποτελείται απο μικρα πιατα σχεδιασμενα να μοιραζονται στην παρέα και είναι βασισμένα στην φρεσκάδα, εποχικότητα και μια παιχνιδιάρικη διάθεση!
(22664444) Μπουμπουλίνας 15, Λευκωσία.

gn_biga_4.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Biga
Το τελευταίο διάστημα παρατηρήσαμε να διαμορφώνεται μία νέα γαστρονομική τάση στην Κύπρου που δεν είναι άλλη από το food trend της artisan pizza. Πολλά νέα μαγαζιά άνοιξα δίνοντας έμφαση στην τέχνη, τις τεχνικές, το ψήσιμο και τα υλικά της πιο ψαγμένης και αυθεντικής ιταλικής πίτσας. Ένα τέτοιο μαγαζί έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στην παλιά Λευκωσία. Το Big "μοσχομυρίζει" Ιταλία και παρέχει σε κάθε λάτρη της συγκεκριμένης κουζίνας μία κορυφαία εκδοχή της αυθεντικής ναπολιτάνικης πίτσας, η οποία μάλιστα ψήνεται σε ειδικό ιταλικό φούρνο. Πρόκειται για ένα συμπαθέστατο μαγαζί, με ωραία ατμόσφαιρα, αέρα ευρωπαϊκό και έναν εντυπωσιακό ξυλόφουρνο ως σήμα κατατεθέν, που εδώ και λίγες μέρες έχει γίνει το νέο talk of the town για ωραία πίτσα ιταλικής έμπνευσης. Στο μενού θα βρεις πέντε είδη ναπολιτάνικης πίτσας, ανάμεσά τους τη Margherita, τη Marinara, την Pistachio, την Prosciutto, τη Spicy, αλλά και αυτή με Wild Mushrooms, φτιαγμένη μάλιστα με μανιτάρια που φτάνουν κατευθείαν από τη Γαλλία. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι πρώτες ύλες είναι όλες εισαγωγές από Ιταλία -πολύ προσεγμένες και προσεκτικά επιλογεμένες από κυπριακά brands που εξειδικεύονται στα ιταλικά προϊόντα.
(22435380) Επτανήσου 73, παλιά Λευκωσία. Τετ-Κ 18.00-23.00.

photo3_Tzwk7qQ.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Memento Mori
Το ολοκαίνουργιο προηγμένο εστιατόριο "Memento Mori" άνοιξε τις πόρτες του στο πολύ όμορφο και εμβληματικό κτήριο εντός των τειχών της Λευκωσίας φέτος τον χειμώνα, που για πολλά χρόνια φιλοξενούσε το Domus. Συνδυάζοντας την αρτιστική γαστρονομία με τη φιλοσοφία του "θυμοῦ τοῦ θανάτου", το "Memento Mori" είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες σε έναν χώρο γεμάτο νέα αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες. Στον εξαιρετικά σχεδιασμένο χώρο που επιμελήθηκε ο γνωστός interior designer Περικλής Λάτσιος, καλωσορίζει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι γεύσεων και ανακαλύψεων, όπου κάθε πιάτο γίνεται μια αφήγηση για τη ζωή. Το "Memento Mori" αποτελεί έναν χώρο όπου η απολαυστική και δημιουργική γαστρονομία συναντά τη σύνεση και την εκτίμηση για την προσωρινή φύση της ζωής. Το μενού ακολουθεί τη μεσογειακή-ελληνική κατεύθυνση, που εμπνέεται και επιμελείται από τον βραβευμένο Έλληνα σεφ, Άγγελο Μπακόπουλο. Κάθε πιάτο είναι μια συνεργασία με τη φύση και την τοπική κουλτούρα, προσφέροντας μια εμπειρία γεύσης που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε νέα μονοπάτια της απόλαυσης. Για την καλοκαιρινή σεζόν το εστιατόριο παραμένει κλειστό ενώ η κουζίνα του έχει μεταφερθεί στο Balza.
(222433722) Κοραή 5, Λευκωσία.

425023195_122145689672080759_2009216847332342304_n.jpg


The View Rooftop fusion cuisine
Ένα ακόμη νέο μαγαζί της Λευκωσίας που βρίσκεται στην ταράτσα ενός καινούργιου ξενοδοχείου της πρωτεύουσας του Gate 22 Boutique Hotel, στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και απευθύνεται σε όλους. Το "The View" Rooftop, λοιπόν, θα σε γοητεύσει αρχικά με τη διακόσμησή του και ύστερα με τη θέα του. Θα σε κερδίσει όμως με τα προσεγμένα ποτά του, τα οποία θα συνοδεύσεις με to share πιάτα και επιλογές από την καλοφτιαγμένη fusion κουζίνα του. Άλλωστε εδώ όλη η ομάδα του θέλησε να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις πρώτες ύλες για την παραγωγή των signature γευστικών βάσεων και συνταγών του. Με fusion κουζίνα και πιάτα "to share", προσεγμένο μενού ποτών και κρασιών, φιλόξενη ατμόσφαιρα και μοναδική θέα το "The View Rooftop" έχει γίνει ο must προορισμός για εταιρικά και φιλικά δείπνα αλλά και για χαλαρωτικά coctail με θέα μετά τη δουλειά.
(22010025)

quindo.width-800.png

Guido & the Goose
Αγαπάμε την πίτσα – ποιος μπορεί να πει «όχι» άλλωστε – πόσω μάλλον όταν πρόκειται για αυθεντικές, ιταλικές, με λεπτό φύλλο και έμφαση στο topping. Ήταν φυσικό επόμενο πως το Guido & the Goose θα βρισκόταν ψηλά στη λίστα μας με τα pizza spot που πρέπει να επισκεφτούμε. Σαν φτάσεις λοιπόν στη Στασάνδρου, στην αρχή της, κοντά στην ένωσή της με Μακαρίου, τίποτα δεν προμηνύει ότι στο σποτ με τη χαρακτηριστική ριγέ τέντα θα απολαύσεις μίαν από τις πιο νόστιμες πίτσες της πρωτεύουσας! Μπροστά σου ένα μεγάλο τραπέζι που συγκεντρώνει τις παρέες, γύρω λίγα τραπεζάκια και στο πλάι μικροί πάγκοι για φαγητό στα όρθια. Τα λαμπάκια στο πλάι σου δημιουργούν την πρώτη αίσθηση πως εδώ τα vibes είναι «πάρτι με φίλους» και όσο μένεις το αντιλαμβάνεσαι καλύτερα. Στον μαυροπίνακα αναγράφονται οι επιλογές, περιορισμένες και εκλεκτές, και μέσα στον μικρό εσωτερικό χώρο γίνεται η δουλειά. Από τη μία οι πίτσες να ψήνονται στον φούρνο και από την άλλη οι παραγγελίες να πηγαινοέρχονται. Αξίζει σίγουρα να δοκιμάσεις τις Napoletana και Pesto Mortadella, η πρώτη με μαρινάρα και ρικότα και η δεύτερη με μπουράτα και φιστίκια, αλλά και τις Margherita και Spicy Salami.
(96 992443) Στασάνδρου 4, Λευκωσία 1060. Τρ-Παρ 19:00-23:00 & Σ 13.00-22.00.

ΛΕΜΕΣΟΣ

lila2.width-800.jpg



Lila Izakaya Bar

Το Lila Izakaya Bar, άνοιξε τις πόρτες του την άνοιξε σε ένα νέο χώρο υψηλής αισθητικής, πλήρως ανακαινισμένο, με κυρίαρχα στοιχεία την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα και τα κομψά έπιπλα. Το Lila Izakaya Bar προσφέρε ένα νέο concept στην περιοχή, με γεύσεις και αισθήσεις που θα σε καταπλήξουν. Στον νέο γαστρονομικό προορισμό λοιπόν θα απολαύσεις μία ποικιλία γεύσεων από ιαπωνική και πανασιατική κουζίνα, όπως επίσης signature και κλασικά κοκτέιλ και ποτά. Πέρα από τα νόστιμα sushi του, αξίζει να δοκιμάσεις ένα από τα best seller πιάτα του, που είναι το bao bun με πόδι πάπιας ή μοσχαρίσιο μάγουλο, ενώ στο εστιατόριο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, φρέσκα και νόστιμα ψάρια και θαλασσινά.
(97439997) πλατεία Συντάγματος, Παλιό Λιμάνι Λεμεσού.

2024-04-03.jpg

Bao Pau
Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως το Bao Pau συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα asian fusion μαγαζιά της Λευκωσίας. Ένα εστιατόριο που μας επαναπροσδιόρισε την fusion κουζίνα, το μοντέρνο και δημιουργικό σούσι, το εξαιρετικό sashimi του και τα ωμά πιάτα του όπως το salmon tartate και το seebass ceviche, μας έμαθε να τρώμε peruvian style sushi και ιδιαίτερες asian salads και poke hawaiian. Πέραν των πιάτων του το Bao Pau έχει γίνει viral και για τα πρωτότυπα γλυκά του που δεν είναι άλλα από τα πεντανόστιμα Bao Nuts με γέμιση από σοκολάτα και καραμέλα μέχρι πιστάτσιο, μπουένο και άλλα. Πίσω από τα επιτυχημένα πιάτα του Bao Pau βρίσκεται ο γνωστός και ταλαντούχος σεφ Μάριος Μαλέκκος ο οποίος μας είχε συστηθεί τα προηγούμενα χρόνια σε άλλα πολύ γνωστά και δημοφιλή μαγαζιά της πρωτεύουσας. Μετά από μία επιτυχημένη και σταθερή πορεία στη Λευκωσία οι άνθρωποι του Bao Pau πήραν την απόφαση να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με ένα νέο κατάστημα στην πόλη της Λεμεσού. Το νέο μαγαζί βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Γλάδστωνος 30B, Λεμεσός (πολύ κοντά στην τζαμούδα). Έχει Asian, μοντέρνα αισθητική, σε έναν χώρο του ο οποίος προσφέρεται για dine in. Εδώ λοιπόν θα δοκιμάσεις τα νόστιμα σούσι του σε διάφορες εκδοχές με το spicy tuna να κλέβει τις εντυπωσεις, σαλάτες, bao pun με γαρίδα τεμπούρα, ceviche, tartare αλλά και τα viral bao nuts. Το νέο Bao Pao ήρθε να φέρει μία νέα, asian πρόταση για εξαιρετικό και ποιοτικό φαγητό στη Λεμεσό σε ένα όμορφο, φωτεινό χώρο και ταυτόχρονα να προσφέρει στην πόλη take away και delivey.
(25443300) Γλάδστωνος 30Β, Λεμεσός. Δ-Σ 11:00-15:00 & 18:00-23:00.

ROEBONE_10.width-800.jpg


Roe & Bone
Tο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού υποδέχθηκε μόλις κάτι… νέο. Νέο από κάθε άποψη, αφού εκεί αναδύθηκε ένα καινούργιο και πρωτοποριακό concept. Το Roe & Bone έφτασε για να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που απολαμβάνουμε το φαγητό και τη διασκέδαση. Πρόκειται για έναν χώρο που συνδυάζει το φαγητό, το ποτό και τη διασκέδαση, στο πιο ωραίο σημείο της Λεμεσού! Όσον αφορά στο φαγητό, το εστιατόριο προσφέρει μια μοναδική σύμπραξη μεσογειακής κουζίνας με επιρροές από Γαλλία και Ασία. Παράλληλα, εξειδικεύεται σε πρώτης ποιότητας κρέατα, στέικ και φρέσκο ψάρι, ενώ προσφέρει και ποικιλία από ωμά πιάτα, όπου τα στρείδια κυριαρχούν, καθιστώντας το ως ένα από τα κορυφαία Οyster Βars του νησιού. Το ισόγειο αποτελεί έναν ζωντανό χώρο, στον οποίο οι επισκέπτες – κάπου ανάμεσα στις ωραίες συζητήσεις και τη χαλαρή ατμόσφαιρα - θα απολαμβάνουν tapas και signature κοκτέιλ, πάνω στα ψηλά τραπέζια και τα μακριά island μπαρ. Πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο έχουν η εντυπωσιακή παρουσίαση ψαριών σε βιτρίνα και το ειδικό τμήμα ωρίμανσης κρεάτων, τα οποία ενισχύουν τη δέσμευση του Roe & Bone στη φρεσκάδα και την ποιότητα. Ανεβαίνοντας στον πάνω όροφο, η εμπειρία των επισκεπτών γίνεται πιο… εστιατορική. Το αριστοτεχνικά σχεδιασμένο μενού επιτρέπει στους πελάτες να προσαρμόσουν το γευστικό τους ταξίδι και να ζήσουν την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία. Highlight του χώρου: τα τραπέζια που περιβάλλουν το μεγάλο μπαρ, τα οποία προσφέρουν μια μαγευτική θέα στη θάλασσα! Μετά το δείπνο, το εστιατόριο μεταμορφώνεται σε ένα παλλόμενο κέντρο ενέργειας και ενθουσιασμού, όπου το πάρτι… συνεχίζεται!
(99128111) Παλιό Λιμάνι Λεμεσού.

mata_opening_limassolmarina_560x344_2.width-800.png


Μata
Tο MATA, το πρώτο και μοναδικό κορεάτικο εστιατόριο στην Κύπρο, άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στη Μαρίνα Λεμεσού. Η νέα άφιξη προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό απολαυστικού φαγητού, εκπληκτικής θέας και εκλεπτυσμένου εσωτερικού χώρου, που υπόσχεται μια αξέχαστη γαστρονομική απόλαυση για όλους τους επισκέπτες. Στο μενού του ΜATA θα βρεις τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή πιάτα από την Κορέα, προσεκτικά φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές και κορυφαία υλικά που εισάγονται απευθείας από την Κορέα. Τα πιάτα παρασκευάζονται με ειδικό εξοπλισμό που εισάγεται από την Κορέα, χρησιμοποιώντας φρέσκα και υψηλής ποιότητας υλικά. Δοκίμασε Pork Bokum, Samgyeopsal, Japchae, Kimbap, Tteokbokki, Korean Fried Chicken Wings, Bibimbap, Bulgogi κ.ά. (δες όλο το μενού εδώ) και εξερεύνησε κάθε γωνιά της Κορέας μέσα από τα πιάτα της! Τις δελεαστικές γεύσεις του θα τις συνοδεύσεις με ένα μοναδικό μείγμα ποτών, όπως αυθεντική κορεάτικη μπύρα όπως η Cass and Hite, το διάσημο κορεάτικο soju και το παραδοσιακό κρασί από ρύζι, Makgeolli.
(25101618) Μαρίνα Λεμεσού.

Porto-Ydra-3.width-800.jpg

Porto Hydra
Ένα πολλά υποσχόμενο εστιατόριο με φινετσάτη ατμόσφαιρα και πιάτα που βλέπουν μέσα από μια μοντέρνα σκοπιά την ελληνική κουζίνα, χρησιμοποιώντας αγαπημένα υλικά της θάλασσας της Μεσογείου. Η φράση «προσοχή στη λεπτομέρεια» είναι πολύ μικρή για να περιγράψει την πραγματικότητα, αφού οι ιδιοκτήτες επέλεξαν κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια (όπως τα υπέροχα κουτάλια, οι κεντημένες πετσέτες κ.λπ.) μόνοι τους, με μεράκι και ενθουσιασμό. Εδώ θα απολαύσεις σύγχρονα πιάτα με θαλασσινά, με αναβαθμισμένες, αλλά ταυτόχρονα γνώριμες γεύσεις της ελληνικής παλέτας.
(95 117257) Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 181, Λεμεσός. Δευτέρα με Κυριακή 17:00 - 00:00.

Beefbar-2-s.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Beefbar
Το ξενοδοχείο AMARA προετοιμάζεται για τη «γέννηση» ενός καινούργιου -για τα κυπριακά δεδομένα-, πολυτελούς εστιατορίου, του Beefbar! Το Beefbar έκανε παγκόσμια αίσθηση όταν έκανε το ντεμπούτο του στο Μόντε Κάρλο το 2005 και τα τελευταία 19 χρόνια εξαπλώθηκε σε διάφορα σημεία κλειδιά στον κόσμο, ενώ τώρα φτάνει στη Λεμεσό, για να μεταμορφώσει και να εμπλουτίσει το γαστρονομικό τοπίο του νησιού. Ο εμπνευστής του Beefbar, Riccardo Giraudi και ο Executive Chef Thierry Paludeto, κατάφεραν να αποκτήσουν παγκόσμια αναγνώριση, αφού επαναπροσδιόρισαν την παραδοσιακή έννοια του «steakhouse», δημιουργώντας ένα αντισυμβατικό μενού, στο οποίο συνδύασαν το out-of-the-box mindset του street food, με πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις. Η ποιότητα των υλικών είναι αδιαπραγμάτευτη, ενώ οι premium κοπές που χρησιμοποιούνται προέρχονται από Αυστραλία, Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες και είναι δεδομένο ότι θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τους πιο μεγάλους λάτρεις των steak. Η πολυτελής ατμόσφαιρα, οι καθαρές αρχιτεκτονικές γραμμές και η γαστρονομική του υπεροχή δένουν μαγικά μεταξύ τους και προσφέρουν ένα ξεχωριστό αισθητηριακό ταξίδι στους θαμώνες του. Το όραμα του Giraudi, κατακτά και ξεπερνά το αρμονικό πάντρεμα των ποιοτικών υλικών με τη μαγειρική δεξιοτεχνία, δημιουργώντας μια χαλαρή και ταυτόχρονα κομψή ατμόσφαιρα. Δέσμευσή του είναι τόσο η ανάδειξη του κρέατος σε… μορφή τέχνης, όσο και η προσφορά μιας ξεχωριστής εμπειρίας σε κάθε επισκέπτη. Είτε είστε λάτρης του εμβληματικού Wagyu, είτε προτιμάτε τις πιο «γρήγορες» γεύσεις, το Beefbar στο AMARA, υπόσχεται μια καθηλωτική και αξέχαστη εμπειρία. Και ναι, το Beefbar ανάβει το φως του και υπόσχεται να γίνει ένας γαστρονομικός φάρος που θα οδηγεί αυτούς που αναζητούν όχι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια πολύπλευρη γαστρονομική… γιορτή! Το Beefbar ανοίγει τις πόρτες του στις 8 Ιουνίου 2024. Kάνε κράτηση στο 2544 2222 ή μέσω email στο restaurants-booking@amarahotel.com.
Amara, λεωφ. Αμαθούντος 95, Άγιος Τύχωνας 4533, Λεμεσός

2024-05-09.jpg


Novak
Στην παλιά πόλη της Λεμεσού, σε έναν από τους πιο γραφικούς χώρους της πόλης, σε ένα κτήριο με πετρόκτιστες καμάρες δημιουργήθηκε ένας νέος προορισμός εξόδου. Ο λόγος για το Novak, ένα all day μπαρ, το οποίο οι άνθρωποί του χαρακτηρίζουν ως νοσταλγικό, ρομαντικό, ζεστό και ζωηρό. Ένας χώρος με γήινα χρώματα, boho αισθητική και έντονο άρωμα παρελθόντος, που παντρέυει με επιτυχία την παλιά Λεμεσό με την καινούρια. Εδώ λοιπόν θα πας για καφέ, ποτό και κοκτέιλ, dips αλλά και επιδόρπια. Παράλληλα, ο πολυχώρος του Novak προσφέρεται για private events και δεξιώσεις, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει επίσης DJs και live events.
(99211280) Γενεθλίου Μιτέλα 24, Λεμεσός.

2024-04-22.jpg


Έμπερς
Το εστιατόριο «Embers» μας πρωτοσυστήθηκε ως ένα pop up μαγαζί, που τα τελευταία δύο καλοκαίρια λειτουργούσε στην αυλή του του Library bar. Το μενού του επιμελείται ο chef Αλκιβιάδης Τσοκακτσίδης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες του, που έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την κουζίνα του, η οποία αξιοποιεί καθαρά και μόνο κάρβουνα. Εδώ και λίγες μόνο ημέρες, λοιπόν, το Έμπερς, ο Αλκιβιάδης και όλη η δραστήρια ομάδα του μάς υποδέχονται στον δικό τους χώρο που άνοιξαν στη Λεμεσό, στην πολυσύχναστη οδό Γλαδστωνος, δίπλα από το The Shopkeeper & Co., σε ένα μαγαζί που υπάρχει εκεί 50 περίπου χρόνια και στέγαζε ένα παλιό σουβλατζίδικο ονόματι Το Φεγγαράκι, το οποίο μετέτρεψαν σε ένα casual ελληνικό φαγάδικο! Εδώ θα απολαύσεις φαγητό εστιατορίου, φτιαγμένο με καθαρά κυπριακά κρέατα και ψάρια, όλα εποχιακά, τα οποία ψήνονται αποκλειστικά και μόνο σε ανοιχτή φωτιά με κάρβουνο! Αυτή άλλωστε είναι και η εξειδίκευσή τους, όπως και τα fermented foods (που έχουν δηλαδή υποστεί ζύμωση). Εξάλλου, σύμφωνα με τον Αλκιβιάδη, το κάπνισμα δίνει στο φαγητό έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα ενώ ταυτόχρονα αφήνει την πρώτη ύλη να αναδειχθεί. Πέρα από καλό φαγητό, στο Έμπερς φροντίζουν ώστε να απολαύσεις και καλό ποτό! Εξ ου και δημιούργησαν μίαν εξειδικευμένη κάβα, με μία πλούσια λίστα με κρασιά από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων και natural, την οποία ενημερώνουν συχνά! Πέραν των κρασιών, σου δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσεις και τα δικά τους κοκτέιλ. Μάλιστα, δημιούργησαν 5 signature κοκτέιλ τα οποία εμφιάλωσαν σε μπουκάλια... και είναι ready to drink! Kαι όπως κάθε χώρος που σέβεται τον εαυτό του, παίζει καλή μουσική, έτσι και στο Έμπερς θα ακούσεις μουσική από βινύλια!
(99068262) Γλαδστωνος 92, Λεμεσός. Δ-Σ 18.00-24.00.

429898617_17880710493020719_34719293823025962_n.jpg


Tio
Σε μια από τις πιο πολυσύχναστες γειτονιές του κέντρου, στην οδό Ειρήνης, το Tio φέρνει το Μεξικό στην καρδιά της Λεμεσού. Ο γεννημένος στην Κριμαία σεφ Alexey Bagreev συστήνει αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις, φτιαγμένες με τοπικά προϊόντα, που συνδυάζονται με μοναδικά cocktails (signature και κλασικά), καλά κρασιά -μερικά μάλιστα από τον κυπριακό αμπελώνα- και pop διάθεση. Το εμπνευσμένο μενού αποτυπώνει τη φιλοσοφία της μεσογειακής κουζίνας σε κάθε μπουκιά, ισορροπώντας ανάμεσα σε ψάρια, θαλασσικά και κρεατικά, μαγεριεμένα με μεξικάνικα μπαχαρικά και κλασικές σάλτσες. Η ατμόσφαιρα του χώρου δημιουργεί μια φοβερή ενέργεια χαλαρής διάθεσης και μοντέρνας αισθητικής, με το ξύλο να κυριαρχεί, η οποία ενισχύεται από τις μουσικές επιλογές. Ωστόσο αυτό που θα κλέψει και τη δική σου ματιά, δεν είναι άλλος από τον μεγάλο ροζ τοίχο, με τους πολλούς κάκτους μπροστά, ο οποίος το βράδυ φωτίζεται διακριτικά, Το εντυπωσιακό σκηνικό συμπληρώνουν τα φυτά και οι καμάρες, η πέτρα στους τοίχους και οι άνετες ριγέ μαξιλάρες.
(99889990) Ειρήνης 27, Λεμεσός. Τρ-Σ 17.00-01.00.

seabling.width-800.jpg



The SeaBlings
Ο Κύπριος με ρίζες από τη Ρωσία, Edward Guk, τους τελευταίους μήνες άνοιξε το The SeaBlings CY στη Γερμασόγεια και εκεί φτιάχνει -λένε- τις πιο τέλειες πίτσες στην πόλη! Ο ίδιος εξάλλου είναι απόφοιτος της διάσημης σχολής μαγειρικής Le Cordon Bleu London, είναι μόλις 24 χρόνων αλλά έχει προλάβει να κάνει πολλά και διάφορα. Μετά την αποφοίτησή του στο Λονδίνο, δούλεψε εκεί αλλά και στην Κύπρο σε κάποια εστιατόρια και ξενοδοχείο, ενώ υπήρξε και μέλος της ομάδας του Tutto Passa, του μικρού εστιατορίου στην Πινδάρου που όλοι αγαπήσαμε τις πίτσες του. Ωστόσο εδώ και μερικούς μήνες άνοιξε το The SeaBlings, ένα μικρό εστιατόριο, κοντά στη θάλασσα, με ωραία ατμόσφαιρα και χαλαρά vibes, προσφέροντας -όπως ο ίδιος τις χαρακτηρίζει- καλές πίτσες. Η πίτσα του φτιάχνεται με ζύμη 48ωρης ωρίμανσης, παρόλο που τα πλείστα υλικά του είναι άριστης ποιότητας και έρχονται στην Κύπρο από την Ιταλία. Στο μενού του θα βρεις 8 διαφορετικά είδη πίτσας, εκ των οποίων 4 σταθερά είδη πίτσας, άλλα 4 που είναι special. Ανάμεσα στις δημοφιλείς πίτσες του είναι η Garlic Burrata Pizza, η SeaBlings Sweet & Spicy Pizza (με ντομάτες San Marzano, σπιτικό Chili sauce, spicy χοιρινό σαλάμι, μέλι, burrata, παρμεζάνα, μαύρο πιπέρι και βασιλικός), αλλά και η Pumpkin Pizza (με mozzarella, mascarpone, ricotta, κολοκύθα, κύμινο, chili, σκόρδο, fermented mango honey, ελαιόλαδο, kale, pumpkin seeds και παρμεζάνα).
(95175390) Γεωργίου Α΄107, Λεμεσός. Τρ-Κ 12.00-15.00 & 17.00-23.00.

Anais_wne_cellar.width-800.jpg


Anais Gastro Club
Το City of Dreams Mediterranean παρουσίασε φέτος το Anaïs, το πρώτο γαλλικό Gastro Club της Κύπρου που αποτυπώνει την ουσία της γαλλικής γαστρονομίας και προσφέρει ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με ζωντανή μουσική, DJ sets και εντυπωσιακές χορευτικές παραστάσεις. Χρησιμοποιώντας φρέσκα θαλασσινά, λαχταριστά λαχανικά, αρωματικά βότανα και εκλεκτά κρέατα, το εστιατόριο προσφέρει κλασικά γαλλικά πιάτα που συνοδεύονται από έξοχα φτιαγμένα κοκτέιλ που ικανοποιούν τον ουρανίσκο κάθε επισκέπτη. Η ατμόσφαιρα του χώρου συνθέτει μια πολυτελή ψυχαγωγική εμπειρία που συνδυάζει τη σύγχρονη κομψότητα με μια διαχρονική αύρα, καθιστώντας το Anaïs τον απόλυτο προορισμό για τους μπον βιβέρ.
(25088888) City of Dreams Mediterranean, Λεμεσός.

AMBER_DRAGON_2--d.width-800.jpg


Amber Dragon
Κουζίνα πανασιατική. Με πολλές fusion πινελιές. Και μπόλικο μυστήριο. Το εστιατόριο «Amber Dragon» στο City of Dreams Mediterranean από όταν άνοιξε τις πόρτες του ταράζει τα νερά του νησιού, δημιουργώντας ένα νέο προορισμό υψηλής γαστρονομίας. Σε ένα χώρο προσεγμένο, κομψό, μίνιμαλ και ταυτόχρονα φιλικό, διακοσμημένο με γήινους χρωματικούς συνδυασμούς, θα απολαύσεις ένα υπέροχο γαστρονομικό γεύσης εμπνευσμένο από τα βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια, Amber Dragon του City of Dreams Macau.
(25 088888) City of Dreams Mediterranean, Λεμεσός.

387827522_159266997252992_2386004789077221251_n.jpg


Salone Pizza Pasta Bar
Ένα pizza pasta bar στη Λεμεσό με ιταλικό ταmπεραμέντο και αριστοκρατικό αέρα, μιας και οι εστιάτορες έχουν καταγωγή από την Αγία Πετρούπολη. Μια trattoria που συνδυάζει το παραδοσιακό και το μοντέρνο στοιχείο, τόσο στη διακόσμηση όσο και στο μενού, αφού περιλαμβάνει κλασικές συνταγές, χειροποίητα ζυμαρικά και ωραία γλυκά, τα οποία προσφέρονται στη μοντέρνα εκδοχή τους. Το φαγητό στο Salone μπορείς να το συνοδεύσεις με κοκτέιλ και κρασί.
(95 951602) Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου 181, Λεμεσός. Δ-Κ 18.00.

ΛΑΡΝΑΚΑ

417542933_17854108344101412_7678238199044632297_n.jpg

Τατσιά μεζεδοτεχνείο
Η νέα άφιξη στην καρδιά της Λάρνακας, ονομάζεται Τατσιά και αυτοπροσδιορίζεται ως μεζεδοτεχνείο. Με δυνατό όπλο του τον χαλαρό χώρο του και τα live events και ανάγοντας το μεζέ σε τέχνη, η Τατσιά ετοιμάζει εκλεκτά πιάτα και τα σερβίρει σε τιμή άκρως δελεαστική! Το Μεζεδοτεχνείο Τατσιά άνοιξε τις πόρτες του πριν από μόλις μερικές μέρες στην καρδιά της πόλης του Ζήνωνα, σε ένα χώρο cozy και όμορφα διακοσμημένο, με παραδοσιακές πινελιές γύρω-γύρω που δίνουν μία χαλαρή και ανεπιτήδευτη αίσθηση, προτείνοντας κέφι και γεύσεις διαφορετικές. Πρωταγωνιστής του μενού είναι ο πλούσιος κυπριακός μεζές, οποίος εδώ τιμά τα κυπριακά προϊόντα και φτιάχνεται με περίσσια τέχνη! Ψωμί ζυμωτό από τα χεράκια τους, φρεσκοκομμένη σαλάτα, ορεκτικά όπως ξιδάτα, πατζάρι, τζατζίκι που μοσχομυρίζει δυόσμο και τσακιστές ελιές, θα δώσουν το έναυσμα για να ξεκινήσει το φαγοπότι! Και το καλύτερο είναι ότι μεζές εδώ τιμάται μόλις στα €23. Η Τατσιά είναι μία αξιοπρεπής και αυθεντική ταβέρνα, γι' αυτό και θα προτείναμε να τη βάλεις στη λίστα σου άμεσα, ενώ αποτελεί και την καλύτερη πρόταση για τις γιορτινές μέρες, μιας και έφτιαξε μουσικό πρόγραμμα που θα σε διασκεδάσει.
(97800007) Χριστόδουλου Ιακωβίδη 33, Λάρνακα. Τετ-Πεμ 19.00-22.30, Παρ-Σ 19:00-23:00 & K 13.00-16.30.

aithrio.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Αίθριον
Στην καρδιά της Λάρνακας, σε παράλληλο δρόμο των Φοινικούδων, συναντάς εδώ και λίγο καιρό την νέα άφιξη της πόλης. Το Αίθριον στεγάζεται σε ένα όμορφο αρχοντικό που κτίστηκε το 1750 και λειτουργούσε ως πανδοχείο για τους ταξιδιώτες που έφταναν στο λιμάνι. Από το 1960 μέχρι το 2022 όταν αναπαλαιώθηκε, στέγαζε μέλη της Λέσχης Κίτιον, και μέχρι σήμερα φιλοξενεί έκθεση πινάκων στο ανώγειο και το γραφείο τέλεσης πολιτικών γάμων της Λάρνακας. Ξεκινώντας από το πρωί, θα βρεις brunch με διεθνείς αλλά και παραδοσιακές γεύσεις - όπως το English Breakfast που εμπλουτίζεται με προϊόντα όπως χαλούμι και αναρί - φρέσκα προζυμένια κουλούρια με σολομό, αβοκάντο και αβγά, χαλούμι, λούντζα και λουκάνικο ή, εναλλακτικά, φυστικοβούτυρο, μπανάνα και μέλι, και ταχίνι, μέλι και πορτοκάλι. Βάλε στις επιλογές σου και άλλα αγαπημένα brunch πιάτα όπως το Croque Monsieur και pancakes. Στο κυρίως μενού θα βρεις πολλά ορεκτικά, ολόφρεσκιες σαλάτες, μεγάλη ποικιλία από πιάτα σχάρας, πιατέλες to share που περιλαμβάνουν σουβλάκια, μπιφτέκια, μανιτάρια, σεφταλιά και άλλα πολλά, νόστιμα ζυμαρικά από κυπριακό μουσακά και μακαρόνια του φούρνου μέχρι ραβιόλες. Με άλλα λόγια, μπορείς να απολαύσεις προσεγμένα πιάτα κυπριακής, μεσογειακής κουζίνας - και όχι μόνο - σε ένα όμορφο σκηνικό, με ωραία ατμόσφαιρα, στα τραπεζάκια έξω.
(94 092928) Ζήνωνος Κιτιέως 3, 6023 Λάρνακα

sea_YwafeyG.width-800.jpg

SeaNatra Bar & Restaurant
Το SeaNatra υποδέχεται κόσμο στη Λάρνακα -και συγκεκριμένα στην Πιαλέ Πασά– από τον περασμένο Ιούλιο, με τον σεφ Σταυρή Γεωργίου στα ηνία. Η κουζίνα βαδίζει σε πιο σύγχρονα μονοπάτια συνδυασμένα όμως με παραδοσιακές γεύσεις και ποιοτικά τοπικά υλικά. Οι γεύσεις διαμορφώνουν μια ψαγμένη, μοντέρνα κουζίνα αφού υπάρχουν επιλογές ανάμεσα σε θαλασσινά, κρεατικά, ζυμαρικά και ξεχωριστές σαλάτες, ικανοποιώντας έτσι όλες τις γευστικές απαιτήσεις του κοινού. Όσον αφορά στο χώρο, τα χρώματα του ξύλου, οι γήινες αποχρώσεις στη διακόσμηση και γενικά η φινετσάτη αύρα ενός μοντέρνου χώρου συμβάλουν σ’ αυτό το συναίσθημα της ηρεμίας.
(24 322593) Πιαλέ Πασά 16, Λάρνακα.

ΠΑΦΟΣ

411046084_122142921812021193_5616339270323981784_n.jpg



Ōnar
Σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτήριο στη γωνία Αρχ. Μακαρίου Γ΄ με την οδό Αγίου Κενδέα, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Πάφου, το Onar αποτελεί τη νέα εστιατορική άφιξη με την υπογραφή της ομάδας του Oniro by the sea, η οποία αποτελείται από τους Αντρέα Δαμιανόζογλου και Νίκη Μιλτιάδους. Πρόκειται για ένα κομψό εστιατόριο που έρχεται να μυήσει τον επισκέπτη σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι απόλαυσης, μέσα από ένα μενού όπου η απλότητα συναντά τη λεπτομέρεια και κάθε μπουκιά είναι ένα ταξίδι στην καρδιά των ελληνικών και κυπριακών γεύσεων και παραδόσεων. Όσον αφορά στο μενού του, αυτό έχει to-share φιλοσοφία και στηρίζεται στην εποχικότητα των υλικών, περιλαμβάνοντας επιλογές τόσο σε κρεατικά όσο και σε ψαρικά, ενώ για να πάρεις μία πιο συγκεκριμένη "γεύση" για το τι θα δοκιμάσεις, θα σου πούμε μόνο ότι θα σερβίρεται ένα ριζότο με γεύση από γεμιστά! Στο μενού επιπλέον θα υπάρχουν πιάτα που μπορούν να ικανοποιήσουν τόσο vegan όσο και vegetarian. Η προσεκτικά επιμελημένη λίστα κρασιών του περιλαμβάνει προτάσεις από τα καλύτερα κυπριακά και ελληνικά οινοποιεία. Και κάθε ένα είναι μια απόδειξη της πλούσιας αμπελουργικής κληρονομιάς αυτών των εδαφών!
(26322444) Αγίου Κενδέα, Πάφος, 8010 Πάφος. Τρ-Κ 13.00-22.00 (κουζίνα).

ΠΡΩΤΑΡΑΣ

2023-08-10.width-800.jpg


Nubila Rooftop restaurant
Μια νέα πρόταση που προσφέρει σε ντόπιους και ξένους μία μοναδική εμπειρία σε ένα κομψό και ειδυλλιακό περιβάλλον! Εξάλλου, πρόκειται για ένα ακόμα επιτυχημένο εγχείρημα των ανθρώπων του Hippocampus Lounge Restaurant, οι οποίοι έχοντας την τεχνογνωσία αλλά και την εμπειρία αποφάσισαν να ανοίξουν ακόμα ένα εστιατόριο με διαφορετική φιλοσοφία. Πρόκειται για έναν χώρο υψηλής αισθητικής με boho chic διάθεση... που λειτουργεί καθημερινά, κατά τις βραδινές ώρες (από τις 17.30-01.00), προσελκύοντας κόσμο που θέλει να απολαύσει καλό φαγητό, με κύριους πρωταγωνιστές τα κρεατικά και τα steaks, συνοδευμένο με δροσιστικά και ευφάνταστα κοκτέιλ.ψΠιο συγκεκριμένα στο μενού του θα βρεις ορεκτικά όπως σούπα γκασπάτσο, Black Angus Beef Carpaccio, pinsa romana, bao buns, cheese platters, σαλάτες όπως burrata, ζυμαρικά όπως Pappardelle chicken, Pappardelle Cacio e Pepe κ.ά. Στα κυρίως πιάτα θα συναντήσεις επιλογές όπως το Black Angus Striploin Tagliata, Black Angus burger, φιλέτο σολομού, γαρίδες στη σχάρα κ.λπ. Το μενού συμπληρώνουν τα steaks, ανάμεσά τους μερικές από τις πιο σημαντικές και περιζήτητες ειδικές κοπές κρεάτων (USDA Creekstone Farms), καθώς και steaks από την Αυστραλία και την Ιρλανδία. Μην διστάσεις να δοκιμάσεις ακόμα την Αμερικάνικη Black Angus Tomahawk του 1kg, ψημένη με μαεστρία που οποίο χαρίζει μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στους λάτρεις του καλού κρέατος.ψΠλούσια είναι και η κάρτα με τα ποτά, η οποία πέρα από καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και μοκτέιλ (χωρίς αλκοόλ), διαθέτει και μεγάλη γκάμα σε κρασιά (αφρώφη, λευκά, ροζέ, ερυθρά, επιδόρπιους οίνους, σαμπάνιες), καθώς επίσης και αλκοολούχα ποτά.
(23831626) Λεωφ. Πρωταρά 62, Πρωταράς. Δ-Κ 17.30-01.00.

430711021_249102971595257_2383584218271120053_.width-800.jpg

Zeyn
Η συγκεκριμένη νέα άφιξη μας κέντρισε το ενδιαφέρον για πολλούς λόγους. Πρώτα, βρίσκεται στον Πρωταρά που σημαίνει ξεκινάει η καλοκαιρινή σεζόν. Δεύτερον, πρόκειται για ένα εστιατόριο με λιβανέζικη κουζίνα, γεύσεις ανατολίτικες που λατρεύουμε. Τρίτον, διαθέτει εξαιρετική και εκλεσπτυσμένη διακόσμηση, με διάφορες γωνιές με γούστο και αισθητική που παραπέμπει στην κουλτούρα και τον πολιτισμό της γειτονικής μας χώρας, του Λιβάνου. Το όνομα του νέου λιβανέζικου εστιατορίου είναι Zeyn και διαθέτει ένα πλούσιο μενού με την σπουδαία γαστρονομία του Λιβάνου. Εδώ θα γευτείς τις γνωστές λιβανέζικες σαλάτες όπως ταμπούλι και φατούς, θα δοκιμάσεις σίγουρα το περίφημο χούμους και θα απολαύσεις πλούσιο λιβανέζικο μεζέ με νόστιμα κρεατικά αλλά και μπάρμπεκιου μοσχάρι και tawook, kafta, ψάρι και σπουδαία λιβανέζικα γλυκά για επιδόρπιο. Ένα εστιατόριο που αν και έκανε την εμφάνισή του το περασμένο φθινόπωρο εντούτοις όπως φαίνεται θα το μάθουμε καλύτερα το φετινό καλοκαίρι.
(23721385) Δευτέρα-Κυριακή 13:00-23:00, Λεωφόρος Κένεντυ 56, Πρωταράς.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close