Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου 2024
Τρεις νέες πολύ ενδιαφέρουσες χολιγουντιανές παραγωγές κάνουν πρεμιέρα στις κυπριακές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

Πρεμιέρα για την ταινία "Furiosa: A Mad Max Saga"
Σχεδόν 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία της επικής δυστοπικής ταινίας δράσης "Mad Max: Fury Road", η οποία βραβεύτηκε με έξι βραβεία Όσκαρ, ο θρυλικός Αυστραλός σκηνοθέτης και δημιουργός του μετά-αποκαλυπτικού franchise, George Miller, 78 ετών πλέον, γυρίζει σελίδα με μια ολοκαίνουργια πρωτότυπη, αυτόνομη περιπέτεια δράσης που θα αποκαλύψει την προέλευση του ισχυρού χαρακτήρα της Furiosa, με την Anya Taylor-Joy να παίρνει την σκυτάλη από την Charlize Theron για να σχεδιάσει τη δική της "Οδύσσεια". Kαθώς ο κόσμος καταρρέει, η νεαρή Furiosa αρπάζεται από το Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια της μεγάλης Ορδής Μηχανόβιων με επικεφαλής τον πολέμαρχο Dementus (Chris Hemsworth). Ενώ δύο τύραννοι μάχονται για την κυριαρχία στην Ακρόπολη, η Furiosa πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες, καθώς σχεδιάζει το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα της μέσα από την έρημο. Παράλληλα προσπαθεί να προστατέψει τη ζωή ενός παιδιού. Το πολυαναμενόμενο prequel του "Mad Max" έκανε πρόσφατα την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 77ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, με ένα ενθουσιώδες εξάλεπτο standing ovation. Ο Chris Hemsworth, μάλιστα, έδειχνε δακρυσμένος από την ανταπόκριση.
Πρεμιέρα: 23 Μαΐου. Διάρκεια: 148'.
K-Cineplex σε όλες τις πόλεις: Καθ 17.15, 20.15, 21.45 (Λεμεσός 20.15, 21.45)
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.30, 22.00 και ΣΚ 16.50
Rio Premier: Καθ και ΣΚ 17.30, 20.00, 20.30, 21.45 και ΣΚ 22.15

Πρεμιέρα για την ταινία "Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2"
Η δεύτερη ταινία του Σύμπαντος της Διεστραμμένης Παιδικής Ηλικίας (TCU) και συνέχεια του "Winnie the Pooh: Blood and Honey" (2023), το οποίο βασίζεται στη σειρά βιβλίων του A.A. Milne. Επιδιώκοντας να εκδικηθεί τον πρώην παιδικό του φίλο, ο Winnie the Pooh επιστρέφει αποφασισμένος να βρει και να σκοτώσει τον Christopher Robin καθώς και τους ενήλικους που επέζησαν από το πάρτι για τα 5α γενέθλιά του. Το Αρκουδάκι, μαζί με τους τρομακτικούς τερατώδεις φίλους του, τον Κουκουβάγια και τον Τίγρη, αρχίζουν να τους σκοτώνουν έναν προς έναν! Μετά την εισπρακτική επιτυχία της πρώτης ταινίας, ο σκηνοθέτης Rhys Frake-Waterfield εξέφρασε την επιθυμία για τη δημιουργία ενός sequel. Θυμίζουμε ότι η Disney μπορεί να διατηρεί τα δικαιώματα του καρτούν, αλλά τα βιβλία του A.A. Milne απελευθερώθηκαν από τα πνευματικά δικαιώματα και πέρασαν στο δημόσιο, έτσι η αιματηρή σειρά ταινιών τρόμου κατάφερε να αποκτήσει... σάρκα και οστά. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο προϋπολογισμός του sequel είναι ο δεκαπλάσιος από αυτόν του original φιλμ! Συγκεκριμένα, η πρώτη ταινία στοίχισε 100.000 δολάρια, ενώ η δεύτερη, 1 εκατομμύριο! Πρωταγωνιστούν: Scott Chambers, Tallulah Evans, Ryan Oliva.
Πρεμιέρα: 23 Μαΐου. Διάρκεια: 94'.
K-Cineplex σε όλες τις πόλες: Καθ και ΣΚ 19.45, 22.15 (Λεμεσός μόνο 22.30)
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.40, 22.00
Rio Premier: Καθ και ΣΚ 19.45, 22.30

Πρεμιέρα για την ταινία "Sleeping Dogs"
Σε ένα ανατριχιαστικό σκηνικό απώλειας μνήμης, κανείς δεν μπορεί να αναγνωρίσει την αλήθεια... Αφού υποβλήθηκε σε μία πρωτοποριακή θεραπεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ένας πρώην ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών επανεξετάζει μια υπόθεση δεκαετίας που αφορά την άγρια δολοφονία ενός καθηγητή κολεγίου – και είναι σαν να ερευνά την υπόθεση για πρώτη φορά. Όσο τα στοιχεία φέρνουν στο φως μυστικά που συνδέονται με το ξεχασμένο παρελθόν του, αυτός οδηγείται σε μια τρομακτική αλήθεια... Μερικές φορές, είναι καλύτερο να μην ξύνεις παλιές πληγές! Ο Russell Crowe πρωταγωνιστεί στο αστυνομικό θρίλερ του Adam Cooper, βασισμένο στο βιβλίο "The Book of Mirrors" του E.O. Chirovici. Ένα συναρπαστικό μυστήριο δολοφονίας, όπου το μυαλό γίνεται το πεδίο μάχης για την αλήθεια.
Πρεμιέρα: 23 Μαΐου. Διάρκεια: 110'.
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.40, 22.00
Rio Premier: Καθ και ΣΚ 22.00
Σχετικά
Τρέιλερ: Η επιστροφή του «Street Fighter»
Το ομότιτλο βιντεοπαιχνίδι μεταφέρεται ξανά στον κινηματογράφο, πάνω από τριάντα χρόνια ύστερα από την αποτυχημένη μεταφορά της δεκαετίας του ’90.
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει ως Maverick στη συνέχεια του "Top Gun"
Η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας βρίσκεται επίσημα σε στάδιο παραγωγής
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ γράφει «Παράλληλες Ιστορίες» στη νέα ταινία του Ασγκάρ Φαραντί
Πρώτες εικόνες από τη νέα «γαλλική» ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη.
«The Hunt for Gollum»: Ποιος είναι ο νέος Άραγκορν στο πρίκουελ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη συζήτηση γύρω από την παραγωγή σχετικά με τις σκηνοθετικές ικανότητες του Άντι Σέρκις.
Πρεμιέρα για την ταινία "Lee Cronin's The Mummy"
Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν θαμμένα...
Πρεμιέρα για την ταινία “I Swear”
Η αληθινή ιστορία του John Davidson που χάρισε στον Robert Aramayo το BAFTA Α’ Ανδρικού Ρόλου
Πρεμιέρα για την ταινία "Mother Mary"
Η Anne Hathaway πρωταγωνιστεί σε μια σκοτεινή εξερεύνηση της δόξας και της ταυτότητας
Πρεμιέρα για την ταινία "Solo Mio"
Μερικές φορές πρέπει να χάσεις τα πάντα για να βρεις τον δρόμο σου
Πρεμιέρα για την ταινία "Elli And Her Monster Team"
Μια οικογενειακή περιπέτεια με φαντασία, αγωνία και υπέροχες εικόνες
"Mankind's Folly": Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου στο Πάνθεον Λευκωσίας
Για δύο προβολές στις 16 και 17 Απριλίου
Lord of the Rings: Eπιστρέφουν και επίσημα Γκάνταλφ και Φρόντο
Η Warner Bros αποκαλύπτει τα πρώτα ονόματα του καστ της πολυαναμενόμενης ταινίας «The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum»